Son Haberler
26.05.2012 Cumartesi 05:43
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

31 milyon 500 bin yabancı pasaportlu ziyaretçi geldi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Bu yıl bir rekora imza attık ve ülkemize 31 milyon 500 bin yabancı pasaportlu ziyaretçi geldi'' dedi. 03.02.2012 18:18

MUĞLA (A.A) - 
     Fethiye'de bir otelin açılışına katılan Günay, Türkiye'nin turizmde övünülecek bir noktaya geldiğine işaret etti. Günay, ''Bu yıl bir rekora imza attık ve ülkemize 31 milyon 500 bin yabancı pasaportlu ziyaretçi geldi. Bu rakam şu anda Yunanistan'ın rakamlarından iki kat fazla. Mısır'ın rakamlarını neredeyse üçe katlıyor'' diye konuştu.
     Türkiye'nin turizmde 31 milyon 500 bin yabancı ziyaretçi ve 30 milyar dolar gelir seviyesine ulaşmasının önemine dikkati çeken Günay, ''Dünyadaki rakiplerimizden ikisi ABD ve Çin. Bunlar, ülke değil kıta. Bundan sonraki rakiplerimiz ise Avrupa'dan 3 ülke. Turizm alanında dünyadaki rakiplerimizden 2'si kıta. Bunu turizmde geldiğimiz noktayı göstermek için söylüyorum'' dedi.
     Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da Türkiye'nin turizmde geldiği noktanın sevindirici olduğunu söyledi. Ulusoy, ''Türk turizminin dünyada önemli bir noktaya gelmesinde bize desteklerini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile hükümete teşekkür etmek istiyorum. Muğla'da ve Fethiye'de turizmin geldiği nokta sevindirici. Umarım, önümüzdeki yıllarda da bu başarı sürer'' diye konuştu.

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.