06 Ocak 2009 Salı 08:25
USD 1.5310    EUR 2.0860    EUR/USD 1.3617    IMKB100 27989 / 983
 
Barzani ile Türk heyeti sınırdaki durumu görüştü
2008-10-14T15:12:42.280
12 Punto14 Punto16 Punto18 Punto
Adli Tıp’ı yıpratmamalıyızKürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani ile Türk heyeti arasında yapılan görüşmede "Türk sınırındaki durum ve sınırda barışı tesis etme yolları"nın ele alındığı belirtildi.
- BAĞDAT(ANKA) - Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Bağdat’ta bulunan Türk heyeti arasında yapılan görüşmede "Türk sınırındaki durum ve sınırda barışı tesis etme yolları"nın ele alındığı belirtildi.
Görüşmeye ilişkin olarak KYB sitesince yayınlanan haberde, Barzani’nin Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik’in başkanlığındaki heyetle bir araya geldikleri belirtildi.
Heyette Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politika Danışmanı Ahmet Davutoğlu’nun ve diğer Türk yetkililerinin de yer aldığı kaydedilen haberde görüşmenin içeriği konusunda şöyle denildi:
"Toplantı sırasında genel olarak Irak ile Türkiye, özel olarak ise Kürdistan Bölgesi ile ikili ilişkiler ele alındı. Aynı zamanda Kürdistan Bölgesi ve Türk sınırındaki durumu ile sınırda barış tesis etme yolları da görüşüldü."(ANKA)
(CN/BÜN)


Diğer Dünya Haberleri
"Uzay Yolu"nun hemşiresi toprağa verildi"Uzay Yolu"nun hemşiresi toprağa verildi
Amerikan "Uzay Yolu" dizisinde Dr. McCoy’un hemşiresini canlandıran Majel Barrett Roddenberry, Los Angeles-Bel Air’de toprağa verildi.
Arap Birliği’nden BM’ye Gazze tasarısıArap Birliği’nden BM’ye Gazze tasarısı
Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Arap ülkeleri olarak Gazze’de ateşkesin sağlanması amacıyla BM Güvenlik Konseyi toplantısına bir karar sunacaklarını söyledi.
Fransız gemisi saldırıya uğradıFransız gemisi saldırıya uğradı
Fransız denizcilik hizmetleri şirketi Bourbon’a ait bir gemi, Nijerya açıklarında silahlı kişilerin saldırısına uğradı ve mürettebat rehin alındı.
Mahmud Abbas’tan İsrail’e çağrıMahmud Abbas’tan İsrail’e çağrı
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in Gazze’ye saldırılarının "hemen ve koşulsuz olarak" sona erdirilmesi çağrısında bulundu.
Moritanya, İsrail büyükelçisini geri çağırıyorMoritanya, İsrail büyükelçisini geri çağırıyor
Moritanya, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını protesto etmek amacıyla bu ülkedeki büyükelçisini geri çağırma kararı aldı.
Hamas ateşkes şartlarını açıkladıHamas ateşkes şartlarını açıkladı
Hamas liderlerinden Musa Ebu Marzuk, Hamas’ın ateşkes için uluslararası inisiyatiflere açık olduğunu belirtirken İsrail’den bir konuda garanti istedi.
Kaçacaklara kapıları açın çağrısıKaçacaklara kapıları açın çağrısı
BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, kaçmak isteyen Filistinliler için Gazze Şeridi sınırlarının açılmasını istedi.
Guatemala’da toprak kayması: 33 ölüGuatemala’da toprak kayması: 33 ölü
Guatemala’nın kuzeyinde dün meydana gelen toprak kaymasında, ölü sayısının 33’e yükseldiği, 60 kişinin de kaybolduğu bildirildi.
ABD’den de ateşkes için 3 şartABD’den de ateşkes için 3 şart
ABD Dışişleri sözcüsü, Rice’ın, ateşkes konusunda çok sayıda yabancı liderle telefon görüşmesi yaptığını söyledi.
Bazı Öne Çıkan Haberler

Untitled Page