Diğer Ekonomi Haberleri
İşsizlik sigortasında giderler arttıSigortalı işsizler ile Türkiye İş Kurumuna kayıtlı diğer işsizlere yönelik planlama ve araştırma çalışmaları kapsamında harcanacak giderlerin yıllık miktarı, işsizlik sigortası fonuna aktarılan devlet payının yüzde 50’sine çıkarıldı.
2010’da yeniden büyümeİngiltere Merkezli Araştırma ve Danışmanlık Kurumu Oxford Business Group, Türkiye ekonomisinin, küresel kriz nedeniyle baskı altında olduğunu ancak gelecek yıl toparlanmaya başlayabileceğini bildirdi. Türkiye ekonomisinin, bu yıl yüzde 5-5,5 düzeylerinde küçülebileceğinin belirtildiği raporda, ekonomideki küçülmeye rağmen, mali sektörünün çok olumsuz etkilenmeyeceği kaydedildi.
"Havacılık halkın yolu haline geldi"Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de havacılığı halkın yolu haline getirdiklerini belirterek, "Şimdi adaların işini halletmeye geldik" dedi.
Hisse senetleri değer kazandıİstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem gören hisse senetleri geçen hafta ortalama yüzde 0,11 oranında değer kazandı.
"Mali politikalar krizin etkisini azalttı"Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin, 2002 yılından bu yana uyguladığı ihtiyatlı mali politikalar ve önemli yapısal reformların küresel krizin Türk ekonomisine etkisini en aza indirmesine yardımcı olduğunu söyledi.
Zeytin ağacı sayısı yüzde 100 arttıTürkiye’nin geleneksel ihraç ürünlerinden zeytinyağı tarım ürünleri ihracatında gözünü zirveye dikti. Son 6-7 yıllık süreçte yoğun zeytin ağacı dikimi ile Türkiye zeytin ağacı varlığını iki katına çıkardı.
İşçi emeklisinin aylığına 11 TL zamİşçi ve Bağ-Kur emekli aylıklarına 6 aylık enflasyon doğrultusunda bu ay yüzde 1,83 zam yapılacak. Zamla birlikte en düşük işçi emeklisi aylığı yaklaşık 11 TL artışla 632 TL, en düşük Bağ-Kur emekli aylığı yaklaşık 5 TL artışla 310 TL olacak.
Nikah bitti, eski ortak kara listedeTSK’nın holdingi olarak bilinen Oyak ile Axa’nın şirket evliliği 2008’de bitti. Bu tarihten sonra Fransız firmanın askerle yıldızı barışmadı. Milli Savunma Bakanlığı da Axa’nın askeri ihalelere girmesini yasakladı.
Bazı Öne Çıkan Haberler