CHP’LİLER SARHOŞ VE KUMARBAZ MI?
Korkulan ve beklenilen olmaya başladı.
29 Mart seçimlerine doğru, siyasette ki üslup iyice seviyesizleşmeye başladı.
Kocaeli’de ve Türkiye’nin pek çok yerinde olduğu gibi, iki parti seçim yarışında önde görünüyor…
AKP ve CHP adayları seçimin şanslıları olarak görünüyor.
Kocaeli’de AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı mevcut Başkan İbrahim Karaosmanoğlu.
CHP’nin ise, kentte üç dönem üst üste belediye başkanlığı yapmış, 2004 yerel seçimlerinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir adayı olmuş Sefa Sirmen.
Sirmen, karizmatik bir siyasetçi.
Döneminde kente önemli yatırımlar yapmış ve halkın takdirini kazanmış eski bir belediye başkanı.
Üçüncü dönem başkanlık görevini sürdürürken, 2002’de milletvekili adayı olması nedeniyle, başkanlıktan istifa etmişti.
Sirmen, 4,5 yıllık milletvekilliği döneminden sonra, 2007’de yapılan erken seçimde kendi isteği ile yeniden aday olmamış, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çalışmalara başlamıştı.
Bugün, 29 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, yoğun biçimde seçim çalışmalarını sürdürmekte ve halktan da büyük ilgi görmekte…
X
İbrahim Karaosmanoğlu 2004’de Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmiş, halen bu görevini sürdürmekte.
29 Mart yerel seçimleri için, Başbakan Tayip Erdoğan tarafından yeniden Kocaeli Büyükşehir adayı olarak gösterildi.
Geçirdiği 5 yıllık dönem içerisinde başarılı olup olmadığını, 29 Mart’ta Kocaeli halkı belirleyecek.
X
Ancak, seçim yaklaştıkça, Sirmen ve Karaosmanoğlu arasında rekabet gittikçe artmakta.
Kimi kesimlere göre Karaosmanoğlu önde, kimilerine göre de Sirmen.
Sefa Sirmen, Karizması kentte ağır basmakta ise de, Karaosmanoğlu adına Tayip Erdoğan ve AKP rüzgârı lehte esmeye devam ediyor.
Pek çok kişinin kanaatına göre, Karaosmanoğlu seçimi kazanırsa, sadece bu faktörler onu yeniden başkanlık koltuğuna taşıyacak.
X
Ancak, Karaosmanoğlu, Seçim yaklaştıkça, ciddi ve görünür biçimde seçim yenilgisi korkusuna kapılmış görünüyor.
Rakibi Sirmen’i ve CHP ‘yi kötülemek, halkın gözünden düşürmek için, son derece üzücü ve seviyesiz açıklamalar ve suçlamalarda bulunuyor.
İsim vermiyor ama suçlamaların ve çirkin sözlerin hedefi ve adresi belli. Sefa Sirmen ve partisi CHP.
Yerel basında bu dikkat çekici olay manşetlerden halka duyurulmaya devam ediyor.
X
Ne diyor Başkan Karaosmanoğlu?
“CHP’liler saat 17’den sonra oturup kumar oynuyorlar. Başka işleri güçleri yok.”(*)
“Eğer siz belediyeye sahip çıkmazsanız; çakallar çukalar sahip çıkar. Siyaset demek sahip olmak demektir. Sarhoşa, kumarbaza devlet yönetimi teslim edilemez.” (*)
X
Böyle bir üslup ve suçlama olur mu?
Bu neyin göstergesi?
Karaosmanoğlu, panik içerisinde.
Rakibini ve rakiplerinin partisini, partilerini suçlamak için “ahlak” öğesini, daha doğrusu “ahlaksızlığı” kullanıyor.
Böyle bir açıklama, doğrudan doğruya kişiye ve kişilere hakaret anlamına gelir.
Her ne kadar kendisi, ben isim vermedim diyerek sonradan şahsını savunmaya kalktıysa da, adresin kim ya da kimlerin olduğunu 8-10 yaşındaki çocuklar bile anlamış durumda.
X
AKP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Karaosmanoğlu’nun bir din dersi öğretmeni olduğu gerçeğini göz önünde bulundurursak, bir din dersi öğretmenin ağzından kişilere yönelik böylesine ağır suçlamaların çıkması, ortada somutlaşmış durumlar olmadan kabul edilemez.
Topluma, sağduyu, barış, kardeşlik, dayanışma, birliktelik öğeleri aşılaması gereken din hocası, tam aksine ne medeni yaşama, ne de dini yaşama uygun olmayan, üslup ve açıklamalarla halkın karşısına çıkıyor.
Kocaeli yerel basınında olayla ilgili yapılan açıklamalardan ve yazılanlardan anlaşılacağı üzere, bu üslup bir din dersi öğretmeni olarak, Başkan Karaosmanoğlu’na hiç mi hiç yakışmadı.
Yeniden seçilmek uğruna böyle bir seviyeye inmenin ne gereği var?
Yoksa “koltuk” çok mu çok tatlı(!)
BURHAN ÖZBEY
(*) Bizim Kocaeli Gazetesi – www.bizimkocaeli.com.tr – 13 Şubat 2009