Son Haberler
26.05.2012 Cumartesi 09:13
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

AB GENEL SEKRETERLİĞİ: "SUÇ DUYURULARI, AB'YE ÜYELİK KONUSUNDA KRİTER DEĞİLDİR"
08.07.2010 16:26
AB Genel Sekreterliği, bir gazetede çıkan "Başbuğ'a saldırmak, AB'nin siyasi kriteri" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti. ANKARA (ANKA)- AB Genel Sekreterliği, bir gazetede çıkan "Başbuğ'a saldırmak, AB'nin siyasi kriteri" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti.
AB Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un gazetelere verdiği demeçler üzerine yapılan suç duyurularının, AB'ye üyelik sürecinde siyasi bir kriter olduğu ifadesi yalanlandı.
Açıklamada, yılda altı kez düzenlenen gayri-resmi siyasi istişare toplantılarından bahsedilerek, burada gündeme gelen konuların hiçbir şekilde "siyasi kriter" olmadığı vurgulandı.
Ayrıca, toplantılarda tartışılan konuların sadece, AB tarafının bilgi edinmek amacıyla sordukları sorular olarak görüldüğünün de altı çizildi.(ANKA)
(AYÇ/ÖMR)
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.