Son Haberler
26.05.2012 Cumartesi 13:15
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

ABD, İLK KEZ HİROŞİMA TÖRENLERİNDE
03.08.2010 13:12
WASHINGTON (A.A) - ABD, Hiroşima'ya atom bombası attıktan 65 yıl sonra, 6 Ağustosta düzenlenecek törenlerde ilk kez temsil edilecek.
     Japonya'nın Hiroşima kentinde düzenlenecek törene BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un da katılacağı belirtilerken, böylelikle ilk kez bir BM Genel Sekreterinin 140 bin kişinin anılacağı törende hazır bulunacağına dikkat çekildi.
     ABD'nin Japonya Büyükelçisi John Roos'un da 65 yıl sonra Hiroşima'daki anıta çelenk koyması bekleniyor. ABD Dışişleri Bakanlığı bu girişimle ilgili olarak, ''2. Dünya Savaşının bütün kurbanlarına saygımızı ifade etmek istemekteyiz'' açıklamasında bulundu.
     ABD'nin 2. Dünya Savaşındaki müttefikleri olan nükleer güce sahip Fransa ve İngiltere'nin de nükleer silahların azaltılmasına yönelik çabalara destek vermek amacıyla törenlere diplomat göndereceği belirtildi.
     ABD, atom bombalarından dolayı hiç özür dilemedi.
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.