Son Haberler
26.05.2012 Cumartesi 14:06
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

ABD'NİN PRİŞTİNE BÜYÜKELÇİSİNDEN YALANLAMA
28.07.2010 12:05
PRİŞTİNE (İHA) - ABD'nin Priştine Büyükelçisi Cristopher Dell, Sırpların çoğunlukta olduğu Kosova'nın kuzeyine özerklik verilebileceğini, bu fikri Kosova Başbakanı Hashim Thaçi'nin de desteklediğini belirttiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Büyükelçi Dell, Kosova medyasına gönderdiği yazılı açıklamada, kendisi ve Başbakan Thaçi'nin, Kosova'nın kuzeyine özerklik verilmesinin uygun olabileceği şeklinde herhangi bir açıklama yapmadıklarını ve ABD'nin Kosova'nın toprak bütünlüğünü desteklediğini hatırlattı.
Kosova medyasında ABD'nin Priştine Büyükelçisi Christopher Dell'in Amerika'dan yayın yapan bir radyoya yaptığı açıklamada Başbakan Hashim Thaçi ile görüşmelerinde, Kosova'nın kuzeyine özel statü vermeye hazır olduğunu duyduğunu söylediği cümlelerine yer verilmişti. Bu haber Kosova siyasi çevrelerinde tepkilere yol açmıştı.
(EK-CMH-D)
28.07.2010 12:04:20 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.