Son Haberler
26.05.2012 Cumartesi 19:06
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

AHMET REYİZ YILMAZ: "ERDOĞAN'IN BDP İLE GÖRÜŞMEME KARARINI SAYGIYLA KARŞILIYORUZ"
16.07.2010 15:59
İSTANBUL (İHA) - Milliyetçi ve Muhafazakar Parti (MMP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın BDP ile görüşmeme kararını desteklediklerini söyledi.
Yazılı açıklama yapan Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın BDP ile görüşmeme kararını saygı ile karşıladıklarını belirtti. "Son derece doğru bir karar" diyen Yılmaz, "Bu işler şehit gelirken BDP ile göbek atıp sonrada 'onları da millet seçti tabii ki göbek atacağız' diyerek savunmak riyakarlığı ile olmuyor.
Dar bölge milliyetçiliği yasaklanmadan baraj düşmemelidir. CHP yine eski Kürtçülük havalarına döndü. Erdoğan CHP'nin Kürt politikası tuzağına da dikkat etmeli. CHP'nin baraj için yüzde 7 ısrarı BDP için psikolojik oy sınırını yükseltme ve baraj altında olan MHP'yi kurtarma operasyonudur. CHP seçim barajı için yüzde 7 ısrarını BDP ve MHP için yapıyor. CHP Baykal sonrası yeniden bölücüleri meclise taşıyan kimliğine geri dönmüştür. Bu hayra alamet bir durum değildir" ifadelerini kullandı.
"Siz bu ülkede etnik kökene dayalı dar bölge milliyetçiliğini yasaklamadan barajı düşüremezsiniz" diyen Yılmaz, birilerinin 4-5 puanlarda gezen BDP için 7 sınırını vatandaşı tahrik ve psikolojik sınır olarak tespit etmiş durumda olduğunu savundu. Yılmaz, şöyle devam etti;
"Eğer baraj bu hali ile yüzde 7'ye çekilecek olursa BDP oylarını birkaç puan artıracak ve baraj altında kalması kesin olan MHP ise CHP koalisyonuna destek olarak meclise sokulacak. Milliyetçi ve Muhafazakar Parti olarak kesinlikle şu aşamada gerekli anayasal düzenlemeler yapılmadan barajın indirilmesini kabul etmiyor ve desteklemiyoruz. Eğer yasal düzenleme yapılır ve dar bölge milliyetçiliği engellenirse barajın tamamen kaldırılması en uygun yol ve düzenlemedir."
(ÇK-ÖK-Y)
16.07.2010 15:59:29 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.