Türkiye geri kalıyor, bürokratik formaliteler bitmiyorsa insanların kolaycı olduğundan ve formül geliştirme azmi kaybolduğundandır.
İş dünyasının, vergi veren esnafın, çifcinin, gurbetcinin, öğrencilerin, ilim adamlarının önüne her güzel proje ve gayrette bir gereksiz engel konur, bunun adı:
- İmkansız, çok zor! Kelimesidir.
Yöneticiler, siyasetciler, devleti idare eden diğer breyler dünyayı, modern hayatı ve teknolojik gelişmeleri tanımış olsa, Türkiye’nin ne kadar geri kaldığını görür ve olabildiğince " Olmaz " kelimesini az kullanır.
Ama hayatında yurt dışına çıkmamış insanların belediye başkanı, milletvekili, başhekim, kaymakam, parti başkanı, bürokrat olduğu Türkiye’de ufku gelişmemiş insanlar yüzünden işler hızlı gitmiyor.
Yeni proje ve yatırımlar ağır aksak yürüyor. Peki imkansızlık kelimesi kimlerin sözlüğünde daha çok bulunur?
İşte Azim ve Alışkanlıklara dair size ışık verecek sözler:
http://www.dursunboran.com/haber/20071125/DEGERLI-OLAN-MUCADELESIZ-GELMEZ.php
www.dursunboran.com