Son Haberler
27.05.2012 Pazar 04:33
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

ANTALYA - ASAT’IN LABORATUVARI GEZİYOR
25.08.2010 14:32
ANTALYA (İHA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), su analizi konusunda tam donanıma sahip mobil laboratuvarı hizmet ağına ekledi. Mobil araç, Antalya sınırları içerisinde yer alan havza ve yüzey sularından periyodik olarak numune alacak.
Yaptığı yatırımlarla göz dolduran ASAT Genel Müdürlüğü yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Bu kapsamda hizmete giren mobil laboratuvar ile ekipler Antalya sınırları içerisinde yer alan havza ve yüzey sularından periyodik olarak numune alarak bazı atıksu parametrelerinin ölçümlerini on-line olarak sahada yapacak. Ayrıca sahada ölçülemeyen bazı atıksu parametrelerin ölçümleri için gerekli numuneyi uygun koşullarda saklayarak, numuneleri ASAT Genel Müdürlüğü Çevre Koruma Kontrol Laboratuvarına mobil laboratuvar vasıtasıyla iletecek.
ÇEVRE KİRLİLİĞİNE DUR DİYECEK
Öte yandan araç, merkezi arıtma sistemine bağlı olmayan otel ve işletmelerin deşarj noktalarını denetleyerek olası yaşanabilecek çevre kirliliğine dur diyecek. Üç biyolog, iki mühendis, bir teknisyen ve bir tekniker ile hizmet veren mobil laboratuvar içerisinde, programlama ve kurulumu kolaylıkla yapılabilen 25 metre derinliğe inme kapasitesine sahip numune alma cihazları yer alıyor. Numune alma cihazları sayesinde ekip, yüzey suları, havzalar, deniz suyu ile atıksulardan kolaylıkla örnek alıyor.
ALO 185’E İHBAR EDİN
ASAT yetkilileri mobil laboratuvarın Antalya için bir ihtiyaç olduğunu belirterek, “Antalya mavi bayraklı sahillere sahip bir turizm kenti. Havza ve sahillerin düzenli aralıklarla kontrol edilmesi gerekiyor. Mobil laboratuvar, bu kapsamda çevre sağlığı yönetmelikleri çerçevesinde, tüm yüzey ve kaynak sularının kalite ölçümlerinin yerinde yapılmasına olanak sağlayacak” dedi. Yetkililer vatandaşları uyararak, çevre kirliliğine sebep olan kişi ve kuruluşları ASAT ALO 185 hattına bildirmelerini istedi.”
(SÇ-SÇ-Y)
25.08.2010 14:28 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.