Son Haberler
27.05.2012 Pazar 06:48
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

ANTALYA - MANAVGAT KAYMAKAMI TÜRKOĞLU’NDAN YANGIN UYARISI
03.07.2010 15:53
ANTALYA (İHA) - Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu safari turu düzenleyen araçlarda içilen sigara ve yere atılan izmaritlerin yangına neden olduğunu belirterek, safari yaptıranların ve yapanların orman yangınları ve çevre kirliliği konularında duyarlı olmalarını istedi.
Sadece izin verilen güzergahlarda ve gündüz saatlerinde safari düzenlenebileceğini, safari düzenleyenlerin ve safariye katılanların duyarlı davranmaları gerektiğini belirten Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, ''Safariye çıkanlar orman sınırlarında kesinlikle ateş yakmasınlar. Safari sorumluları tura katılanlara uyarıda bulunarak, bu konuda detaylı bilgiler vermeliler. Ayrıca safariye çıkan her araçta mutlaka yangın söndürme tüpü bulunmalı. Valilik tarafından kritik olduğu için giriş çıkışın yasaklandığı yerlerde safari yapılmamalı” dedi
Orman yangınlarının yüzde 97'sinin insan kaynaklı olduğunu vurgulayan Türkoğlu; yangın sezonu nedeniyle Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ormanların yangın ihtimaline karşı 24 saat gözetim altında tutulduğunu söyledi. En küçük bir kıvılcımda bile 177 Orman Yangını ihbar telefonun aranması gerektiğini hatırlatan Türkoğlu, ormanlık alanlarda piknik yapmanın, ateş ve anız yakmanın yasak olduğunu, ateş yakanlara cezai işlem uygulandığını ifade etti.
“Oksijen kaynağımız olan ormanlarımızı hep birlikte korumalıyız” diyen Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Manavgat halkından ve misafirlerimizden, artan hava sıcaklığını ve yapılan uyarıları dikkate almalarını istiyoruz. Çünkü ufacık bir ihmal, ormanlarımızın yok olmasına sebep oluyor. Ayrıca vatandaşlarımızın daha önceden belirlenmiş piknik alanlarının dışında kesinlikle ateşli piknik yapmamalarını, sigaralarını söndürmeden kesinlikle atmamalarını istiyoruz. Küçük bir kıvılcım çok büyük orman yangınlarına yol açabilir. Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız Türkiye’nin en büyük orman yangınını unutmayalım. Bu bir vatandaşlık görevidir. Bu konu da vatandaşlarımızdan daha duyarlı davranmalarını bekliyoruz.”
(AK-SK-Y)
03.07.2010 15:49 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.