Son Haberler
27.05.2012 Pazar 06:17
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

AP: AB VE ABD TERÖR SORUŞTURMALARINDA BANKA VERİLERİNİ PAYLAŞACAK
29.06.2010 14:00

BRÜKSEL, 28/06(AP)(BYE)--- Robert Wielaard bildiriyor:

Avrupa Birliği ile ABD dün, ABD Avrupa'nın mahremiyetle ilgili endişelerini gidermek için tavizlerde bulunmayı kabul ettikten sonra, terör davalarında finansal verileri paylaşmayı öngören, uzun süredir beklenen bir anlaşmayı imzaladılar.

Birkaç hafta içinde yürürlüğe girecek olan beş yıllık anlaşma, hesapların terörle bağlantıları olan şahıslar tarafından kullanıldığından şüphelendiklerinde ABD yetkililerinin Avrupa bankalarından finansal verileri istemelerine olanak tanıyor.

Ancak ABD yetkililerinin Avrupa makamlarına şüphelerini gerekçelendirmeleri, doğru olmayan bilgileri silmeleri ya da düzeltmeleri ve finansal bilgiler suiistimal edilirse yasal tazminat ödemeleri gerekiyor. Anlaşmada ayrıca verilerin üçüncü ülkelere transfer edilmesi için kriterler de belirleniyor.

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.