ANKARA, 27/07(AP)(BYE)--- Suzan Fraser bildiriyor:
İngiltere Başbakanı David Cameron, bugün yaptığı açıklamada İran'ı nükleer silah programı konusundaki uluslararası endişeleri ele almaya ikna etmek için dünyanın Türkiye'ye ihtiyaç duyduğunu belirtirken İsrail'in Gazze'ye gitmekte olan filoya düzenlediği ve 9 Türk eylemcinin hayatını kaybettiği saldırıyı ağır bir şekilde eleştirdi.
Türk iş adamlarına seslenen Cameron, Türkiye'nin AB üyelik girişimi konusunda İngiltere'nin güvenilir bir destekçi olduğunu belirtti.
Cameron, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Gazze filosuna düzenlenen İsrail saldırısı tamamıyla kabul edilemez. (...) Gazze'nin bir esir kampı olmasına izin verilemez ve verilmemelidir."
Cameron, AB ve Kanada'nın, İran ile ilgili aldıkları son yaptırım kararı konusunda ise şöyle dedi: "AB'nin dün açıkladığı yeni yaptırımlar, İran'ı nükleer programının barışçıl emeller taşıdığı konusunda uluslararası topluma güven vermeye ikan etme amacı taşıyor."
"Uluslararası toplum ile işbirliği içerisinde olduğumuzu İran'a göstermek için Türkiye'ye ihtiyacımız var." diyen Cameron şöyle devam etti: "Türkiye'nin bir NATO müttefiki olarak Avrupa'yı savunmak için neler yaptığını ve bugün Afganistan'da Avrupalı müttefiklerinin yanında yer aldığını düşündüğümde AB üyelik sürecinizin engellenmiş olduğunu görmek beni sinirlendiriyor."