Dolar yükselişe geçtiABD borsalarında yüzde 7’nin üzerinde kayıpla kapanması sonrası dolar bu sabah ilk işlemlerde 1.61 YTL’nin üzerinde işlem görürken, tezgahüstü piyasada gösterge bileşik faiz yüzde 20.65’e yükseldi.
Bugün 09:29
"Lütfen kurallara uyun"Son beş yılda bayram tatillerini değerlendirmeye alan Emniyet Genel Müdürlüğü, 9 günlük tatil için yollara çıkacak olan sürücüleri yağış nedeniyle uyararak, "dikkatli olmaya" çağırdı. Türkiye’de son 5 yılın Kurban Bayramları’nda meydana gelen toplam 265 kazada 352 kişi öldü, 10 bin 483 kişi yaralandı. Alt birimlere gönderilen emirde, Kurban Bayramı başında ve sonunda karayollarında daha önce belirlenen noktalarda sabit ve seyir halinde denetimlere ağırlık verilmesi istendi.
Bugün 09:22
Devlet de engelliye iş vermiyor3 Aralık Dünya Engelliler Günü; ancak Devlet Personel Başkanlığı verilerine dayanılarak yapılan araştırmaya göre devlet engelliye iş vermiyor. Yeteri kadar engelli personeli istihdam etmeyen devlet yüzde 3 engelli çalıştırma kuralına uymuyor. Kamu kurumlarında çalıştırılması gereken engelli personel sayısı 54 bin iken, sadece 9 bin 966 engelli kamuda memur olarak istihdam ediliyor. Devlet çalıştırması gereken toplam engelli personelin sadece yüzde 18’ini çalıştırıyor. Kadroların yüzde 82’si boş duruyor; ancak atama yapılmıyor.
Bugün 09:17
Tayland’da 3 parti kapatıldıTayland Anayasa Mahkemesi, Başbakan Somchai Wongsawat’ın lideri bulunduğu, iktidarın büyük ortağı Halk Gücü Partisi (HGP) ile iktidarın küçük ortakları Chart Thai Partisi ve Matchima Thipataya Partisini, seçimlerde yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle kapattı.
Bugün 09:14Tayvan’da depremTayvan’ın güneydoğusunda 6,0 büyüklüğünde deprem oldu.
Bugün 09:03
Okan’dan Aysun’a taşOkan Bayülgen, programının medya arkası bölümünde bu sefer Aysun Kayacı’yı kızdıracak sözler söyledi.
Dün 22:51
Kim’in 16 fotoğrafı yayınlandıKuzey Kore yönetimi, lider Kim Jong-il’in sağlığı hakkındaki söylentileri ortadan kaldırmak için 16 fotoğrafını yayımladı.
Dün 22:45
On Numara çekildiMilli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen On Numara oyununun bu haftaki çekilişi yapıldı.
Dün 22:27
Tayland’da bombalı saldırıTayland’ın başkenti Bangkok’ta hükümetin istifası talebiyle havaalanını uzun süredir işgal altında tutan göstericilere karşı bombalı saldırı düzenlendi.
Dün 21:36
Kanada, 265 bin göçmen alacakKanada’nın 2009’da 265 bin göçmen kabul edeceği açıklandı. Vatandaşlık ve Göçmen Bakanlığı’nın açıklamasında, göçmenlerin hangi kategorilerde alınacağı da duyuruldu.
Dün 21:28
Buzda otomobil sürmenin keyfiİngiliz lüks otomobil üreticisi Bentley, 2009 yılı Şubat ve Mart aylarında Finlandiya’daki donmuş bir göl boyunca sıra dışı bir sürüş deneyimine ev sahipliği yapacak.
Dün 20:54
Türk sinemasında "rekor" yılıGeride bırakmaya hazırlandığımız 2008, Türk Sineması’nın "altın yılı" oldu. Yıl içinde 50’nin üzerinde film izleyiciyle buluşurken, seyirci rekoru kıran yerli yapımlar uluslararası festivallerde de ödüle doymadı.
Dün 20:50
"Pakistan cezalandırılmamalı"Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, Hindistan’dan, Mumbai’de geçen hafta düzenlenen saldırılar yüzünden ülkesini cezalandırmamasını istedi ve militanların bölgeyi savaşa sürükleyebilecek güce sahip olduğunu söyledi.
Dün 20:44
Afganistan’dan SKY’a teşekkürlerAfganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin, Afganistan’dan hacı adaylarının kutsal topraklara ulaşımını sağlamaya hazırlanan SKY Havayolları Genel Müdürü ve Kayı Grup Yürütme Kurulu Başkanı Tahir Görgülü’ye teşekkür ettiği bildirildi.
Dün 20:16
Hac için geldikleri Mekke’de buluştularÇeşitli ülkelerden hac için Mekke’ye gelen Türk dünyası temsilcileri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen toplantıda bir araya geldi.
Dün 20:10
Türk gemisi 2 Fransızı kurtardıİspanya’nın güneyindeki Cebelitarık boğazında, bir balinanın çarpması sonucu batmak üzere olan yelkenlideki 2 Fransızın bölgeden geçen bir Türk yük gemisi tarafından kurtarıldığı bildirildi.
Dün 19:51
Aday adayı olacakların süresi sona erdi29 Mart 2009’da yapılacak yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri ve TSK mensupları için görevden ayrılma süresi saat 17.00’de sona erdi.
Dün 19:42
FT’den "Türkiye’de yatırım" ekiİngiltere’de yayımlanan günlük ekonomi ve siyaset gazetesi Financial Times, yayımladığı 4 sayfalık Türkiye’de yatırım ekinde, "serin rüzgarlar esiyor ama uzun vadede Türkiye’de ekonominin durumu iyi görünüyor" yorumuna yer verdi.
Dün 19:36
Faruk Yalçın hayatını kaybettiTürkiye’nin önde gelen işadamlarından Faruk Yalçın hayatını kaybetti. F.Bahçe başkanı Aziz Yıldırım’ın dayısı olan Faruk Yalçın, düzenlenecek cenaze töreninin ardından İstanbul’da toprağa verilecek.
Dün 19:28
Atalay istifa ettiGençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay görevinden istifa etti. Atalay, istifasına gerekçe olarak Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile anlaşmazlığını gösterirken, "Daha önce istifa edecektim, Spor Şurası jübilem oldu" dedi.
Dün 19:12
Merkel, yeniden CDU genel başkanıAlmanya Başbakanı Angela Merkel, büyük bir çoğunlukla 5. kez Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) genel başkanlığına seçildi.
Dün 18:26
5 YTL’yi bul, hediyeyi kap!MagNet Bilişim Hizmetleri’nin hayata geçirdiği Paramkayboldu.com, her gün İstanbul sokaklarında bilerek kaybedilen 5 YTL’leri bulup postalayanlara ödül dağıtıyor.
Dün 18:15
"Durak’ın istifası kendi takdiri"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın AKP’den istifa etmesiyle ilgili olarak "kendi takdiri."dedi.
Dün 18:07
Serbest piyasada dövizİstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5950 YTL, avronun satış fiyatı 2,0150 YTL oldu.
Dün 17:54
"Rastgele seks"de Türkiye sekizinci"Rastgele seks" konusunda İngilizler ilk sırada. Almanya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Avustralya’nın da ilk beş arasında bulunduğu listede Türkiye, İtalya ve İspanya gibi birçok Batılı ülkeyi geride bırakarak 8. oldu.
Dün 17:49Şırnak’ta 1 PKK’lı öldürüldüGenelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Uludere ilçesinde, Irak topraklarından sınırdaki birliklere yönelik eylem hazırlığı içinde olan 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
Dün 17:41 Borsa yüzde 5,38 değer kaybettiİstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 5,38 değer kaybetti.
Dün 17:31 Kocaeli’ndeki patlamada 3 ölüKocaeli Valisi Gökhan Sözer, Kocaeli’nin merkeze bağlı Alikahya beldesinde yolda altyapı çalışması sırasında meydana gelen patlamada 3 kişinin öldüğünü, 17 kişinin yaralandığını bildirdi.
Dün 17:24 CHP’li vekilin sigara cezasına isyanıKapalı alanda sigara yasağı konusunda Meclis’te ilk ceza yiyenler milletvekilleri olurken, Meclis’te görevlilerin sigara içerken tespit ettiği öne sürülen 7 milletvekilinden biri olan CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, isyan etti.
Dün 17:14 Bakan Eroğlu’ndan "Kurban Genelgesi"Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Valiliklere bir genelge göndererek, kurbanlık hayvanlara kötü muamele edilmemesi ve kurban kesimi sonrasında görsel kirlilik oluşmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.
Dün 17:10 Çubuk operasyonunda gözaltı sayısı 22Ankara’nın Çubuk İlçesi’nin belediyesinde imar ve ihalelerinde yolsuzluk iddiasıyla başlatılan operasyonda onbeş de müteahhit gözaltına alındı. Soruşturmayı yürüten savcı 22 kişinin gözaltında olduğu operasyon için 4 gün süre verdi.
Dün 16:40 Anavatan Partisi yerel seçimlere tek başına katılacakAnavatan Partisi MKYK (Merkez Karar Yönetim Kurulu) ve İl Başkanları Toplantısı’nın sonuç bildirgesinde, Partinin yerel seçimlere tek başına katılacağı, "donanımlı ve belediyeciliği bilen, deneyimli adaylarıyla başarılı olacağı" kaydedildi.
Dün 16:21 BM: "27 milyonu aşkın köle var"Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, köleliğin yüzyıllar öncesinde yasaklanmış olmasına rağmen, hala 27 milyon kişinin insanlık onurunu hiçe sayan koşullarda çalıştırıldığını söyledi.
Dün 16:17 Kocaeli’nde doğalgaz patlamasıKocaeli’nin merkeze bağlı Alikahya beldesinde altyapı çalışması sırasında iş makinesinin doğal gaz borusuna çarpması sonucu meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.
Dün 16:06 AK Parti İstanbul il binasında patlamaAK Parti’nin İstanbul Sütlüce’deki yeni il binasının girişinde patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 6 kişi yaralandı. Vali Güler, Beyoğlu’nun Sütlüce semtindeki AKP İstanbul İl Başkanlığı binasının girişinde meydana gelen patlamanın ardından, olay yerinde incelemelerde bulundu.
Dün 16:00 İngiltere, Avro’ya geçişi tartışıyorKüresel finansal krizde AB içinde en olumsuz etkilenen ülkelerden İngiltere, Avro Bölgesi’ne katılmayı tartışırken, bu konuda AB Komisyonu’nun da desteğini aldı.
Dün 15:28 "Gerekirse, teknik faiz indirimi erkene alınabilir"Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, gelecek dönemde piyasada YTL likidite sıkışıklığı artması durumunda Merkez Bankası’nın fiyat istikrarını sağlama temel amacı ile çelişmemek kaydıyla teknik faiz indirimini erkene alarak operasyonel yapıyı değiştirebileceklerini bildirerek, likidite sıkışıklığının gelişimine bağlı olarak da repo işlemleri ile fonlama vadesinin uzatılmasını, ikinci el piyasadan doğrudan DİBS alımlarını gündeme alınabileceğini söyledi. Yılmaz, yılın son çeyreğinde bütçe harcamalarının hızlanması ve yurt içi talebin yavaşlaması sonucunda vergi gelirlerinin azalması olasılığının olmasına karşın merkezi yönetim bütçe hedeflerine ulaşılacağını vurguladı.
Dün 15:16 NATO konseyi yarın toplanıyorNATO üyesi 26 ülkenin dışişleri bakanlarından oluşan NATO Konseyi’nin yıl sonu olağan toplantıları yarın Brüksel’de başlıyor. Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Ali Babacan tarafından temsil edileceği toplantılar iki gün sürecek.
Dün 15:03 Maliye sanatçıları takibe aldıMaliye Bakanlığı, Kurban Bayramında Antalya’da beş yıldızlı otel ve tatil köylerinde sahneye çıkacak sanatçıları vergi yönünden incelemeye aldı.
Dün 15:01 Bağdat’ta iki patlamaIrak’ın başkenti Bağdat’ın doğusunda, polis akademisi yakınında meydana gelen 2 patlamada ilk belirlemelere göre 16 kişi öldü, 45 kişi yaralandı.
Dün 14:53 AP’de kritik görüşmeAvrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu, yarın öğleden sonra İlerleme Raporu’na ilişkin rapor ve buna ilgili karar tasarı taslağını ele alacak. Türkiye Raportörü Oomen-Ruitjen tarafından kaleme alınan taslakta Türk hükümeti "tutarlı ve kapsamlı siyasi reform programı"nı sunmadığı için eleştiriliyor. Ek Protokol’un uygulanması, Ruhban Okulu’nun açılması ve Fener Patriğinin "Ekümenik" ünvanının tanınması istenen taslakta "Ergenekon" davasının açılması olumlu karşılanıyor. Türk hükümetinin "Kürt sorunu"nun çözümü için öncellikle olarak "siyasi girişimi" başlatması istenirken "PKK ve diğer terör örgütlerin şiddeti" kınanıyor.
Dün 14:29 İstanbul’un Kasım enflasyonuİstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul ili içi hazırlanan 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksine göre Kasım ayında tüketici fiyatlarındaki artışın yüzde 0.23 olduğunu, toptan fiyatlarda ise yüzde 0.11 artış kaydedildiğini açıkladı.
Dün 14:27 Musul’da intihar saldırısıIrak’ın kuzeyindeki Musul kentinde bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 14 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı bildirildi.
Dün 14:18 2007’de 2 milyon kişi AIDS’ten hayatını kaybettiHacettepe Üniversitesi HIV / AIDS Tedavi ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serhat Ünal, AIDS’e ilişkin verilere bakıldığında 2005’de 2.2 milyon, 2007’de ise 2 milyon kişi bu hastalıktan ötürü hayatını kaybettiğini söyledi. Prof. Dr. Ünal, "Her gün 7 bin 400 yeni vaka ile karşılaşıyoruz. Bunun bin’ini 15 yaş altı çocuklar geri kalanını ise erişkinler oluşturuyor" dedi.
Dün 14:15 Bebek sigortalıya geçit yokSosyal Güvenlik Reformu’nun 65 yaş düzenlemesinden etkilenmemek için sigortalanan bebekler müfettişlerin denetimine takıldı.Matbaada, reklam ajansında çalışıyor gösterilen 18 bine yakın bebeğin sigortaları iptal edildi. Müfettişlerin, 15 yaş altındaki 142 bin 242 sigortalının evlerine yaptığı ziyaretler devam ediyor. uruma bildirilen bu şekildeki sigortalıların yüzde 90 oranlarında durdurulduğunu belirten Genel Müdür, büyükşehirlerde çocuklarını sigortalı gösterenlerin SGK’ya iptal bildirimi yapması çağrısında bulundu.
Dün 13:48 Rice mevkidaşlarına veda edecekDışişleri Bakanı Ali Babacan’ın da katılımıyla yarından itibaren NATO ve AGİT Dışişleri Bakanları toplantıları gerçekleşecek. Brüksel’de yarın başlayacak iki günlük NATO toplantısında Gürcistan ağırlıklı bir konuyu oluşturacak. Bu arada, Persembe ve Cuma günü Helsinki’nin evsahipliğini yapacağı AGİT toplantısında Karabağ sorunu üzerinde durulacak. -Her iki toplantıda 20 Ocak’ta görevinden ayrılacak ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da hazır bulunacak. 20 Ocak’ta görevi, Hillary Clinton’a devredecek Rice, böylece son kez NATO ve AGİT Bakanlar toplantılarına katılmış olacak.
Dün 13:21 İhracatta rekor düşüşKasım ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22.3 azalarak 8 milyar 659 milyon dolara geriledi.
Dün 12:49 Borsa ilk seansta düştüİMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, Cuma günkü ikinci seans kapanışına göre 831,13 puan azalarak 24.883,85 puandan kapandı.
Dün 12:20 Ekim’de iş arayanlar arttıTürkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne (İŞKUR) ekim ayında iş için başvuran kişilerin sayısı bir önceki aya göre yüzde 134 arttı.
Dün 12:19 YAŞ yarın toplanıyorYüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yarın toplanacak.
Dün 12:11 Cezaevlerinde bayram görüşmesiTutuklu ve hükümlüler, Kurban Bayramı nedeniyle açık görüş yapacaklar. Açık görüşler, görüş süresi yarım saatten az ve bir saatten fazla olmamak kaydıyla 09.00-17.00 saatleri arasında yaptırılacak.
Dün 12:09
Sayfa 1 | Sayfa 2 | Sayfa 3 | Sayfa 4 | Sayfa 5