İSTANBUL (ANKA) - Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, referandumdan çıkacak "evet"lerin yüzde 99'unun AKP'nin olacağını iddia eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sert çıkarak, "Erkeksen bunu, aylar öncesinden söyleseydin" dedi.
Saadet Partisi'nden yapılan açıklamaya göre partisinin Küçükçekmece ilçe teşkilatının verdiği iftara katılan Erol Erdoğan, referandum sürecini değerlendirdi. Erol Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Evet"lerin yüzde 99'unun AKP'nin olacağı sözlerinin referandumu provoke etmeye yönelik sözler olduğunu ileri sürdü.
-"BİRİ ARINÇ'I DURDURSUN"-
Referandumun Bülent Arınç'ın duygusallığına kurban edilemeyeceğinin altını çizen Erol Erdoğan, "Biri Bülent Arınç'ı durdursun. Arınç CHP'li gibi konuşuyor. CHP'nin ekmeğine yağ sürüyor. Arınç'ın sözleri provokasyon cümlesidir. Kutuplaşmaya götüren cümlelerdir. Saadet Partisi olarak en başından biz bu duruma dikkat çektik ve hükümeti uyardık. "Referandum kesinlikle kutuplaşma aracı yapılmamalı' dedik. Bülent Arınç ise açıklamalarıyla tam tersini yapıyor" dedi.
-"ERKEKSEN AYLAR ÖNCE SÖYLESEYDİN"-
Saadet Partisi'nin aylar öncesinden referanduma "Evet" oyu kullanacağını açıkladığını belirten Erol Erdoğan, "BBP, Süleyman Soylu ve daha bir çok etkili isim referanduma "Evet" diyeceklerini çok önceden söylediler. Hatta CHP ve MHP içinden bile "Evet" sesleri çıktı. Yani herkes kartlarını açık etmiş. Bülent Arınç, erkekse aylar öncesinden, daha kimin ne diyeceği belli olmadan bu sözleri söyleseydi" diyerek Bülenç Arınç'a rağmen referandumda "Evet" oyu vereceklerini yineledi.(ANKA)
(AD/ÖMR)