Son Haberler
27.05.2012 Pazar 09:40
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

"AVM'ler piyangoculuğu bıraksın"
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, birçok alışveriş merkezinin piyango çekilişi yapmak için Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nden izin almak için sıraya gerdiğini belirterek, "AVM'ler piyangoculuğu bıraksın, piyango yerine daha ucuza satış yapsınlar" dedi. 14.08.2010 12:11

ANKARA (ANKA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM'lerin Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nün işine de el attığını belirterek, "AVM'ler piyangoculuğu bıraksın, piyango yerine daha ucuza satış yapsınlar" dedi.
TESK Başkanı Palandöken, yaptığı açıklamada birçok alışveriş merkezinin piyango çekilişi yapmak için Milli Piyango Genel Müdürlüğünden izin almak için sıraya girdiğini vurguladı. "Herkes işini yapsın. Halka çekilişle altın vereceklerine sattıkları ürünlerin fiyatlarını ucuzlatsınlar da bir kişi değil, herkes faydalansın" diyen Palandöken, bu gidişle AVM'lerin Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nün işine de el atacağını belirtti. Türkiye'de kumar makineleri yasaklansa da, gıdada ve alışveriş merkezlerinde kumar oynatılmaya çalışıldığının ileri sürdü.

-50 KİLO ALTININ MALİYETİNİ FİYATLARINA YANSITSINLAR

50 kilo altın dağıtmak için Milli Piyango İdaresi'nden izin almaya çalışan AVM'ler olduğunu ifade eden Palandöken, "Aslında AVM'lerin halka verdikleri bir şey olmadığını, verdim dediklerinin de parasını halktan aldıklarını herkes biliyor. Çekilişle araba, altın, yat, kat vereceklerine bu hediyelerin maliyetlerini fiyatlarından düşürerek, halkın ucuza alışveriş yapmalarını sağlasınlar" diye konuştu.

-KURALSIZLIĞIN ÜRÜNÜ-

Alışveriş Merkezlerinin Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nün asli işini de yapmaya soyunduğunu kaydeden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yıllardır söylüyoruz. Bu kuralsızlığın önüne geçin diye. Ancak, mantar gibi çoğalan AVM'ler de artık iş yapamaz hale geldiler. Şimdi ayakta kalabilmek için her yolu deniyorlar. Son 3 yıldır özellikle AVM'ler tüketicileri promosyon odaklı olarak alışverişe çekmeye çalışmaktadırlar. Oysa bunlar çözüm değildir. Çözüm kurala bağlanmasıdır. Kuralsız olarak açıldıkları için, şimdide kuralsız olarak piyango çekilişi yapmaya kalkıyorlar" şeklinde konuştu. (ANKA)
(HGS/ES/HF)

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.