Son Haberler
27.05.2012 Pazar 11:45
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

AYDIN - SÖKE’DE İNCİR REKOLTESİ GEÇEN YILIN ÜZERİNE ÇIKACAK
04.08.2010 17:09
AYDIN (İHA) - Aydın ilinin başlıca ürünlerinde olan incir tezgahlarda boy gösterirken, geçtiğimiz günlerde Söke TARİŞ İncir Kooperatifi de ilk incir alımını da gerçekleştirdi.
İncir üretimi açısında hava şartlarının çok olumlu gittiği bu sezonda, üreticilerin son dönemdeki tek derdi aşırı çiğ düşmesi oldu. Daldaki incir ürününde çatlamalara neden olan çiğin çok olması Sökeli incir üreticisinde biraz olsun can sıkıntısı oluştursa da, Söke TARİŞ İncir Kooperatifi incir alımındaki rakamların geçtiğimiz yılın üzerinde olacağını bekliyor. Geçen yıl toplamda 69 ton incir alımı gerçekleştirdiklerini belirten TARİŞ Söke 60 No.lu İncir Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ene, bu yıl üretimin daha sağlıklı olması için işi sıkı tuttuklarını söyledi. Söke ve çevresinde incir arazilerini görevli ziraat mühendisleri ile taradıklarını belirten Yusuf Ene; “Gerçekleştirdiğimiz arazi taramaları ile incir üreticilerimize yapmaları gerekenleri aktardık. Üretimin bilinçli yapılabilmesi ve bu yıl ki rekoltenin artması için elimizden gelen çabayı gösterdik” dedi.
İncir’de üreticilerin fiyat beklentisinin olduğunu belirten Söke TARİŞ İncir Kooperatifi Başkanı Yusuf Ene; “TARİŞ İncir Birliğimizin iyi bir fiyat açıklayacağını zannediyoruz. Dileğimiz üreticilerimizin alın terlerinin karşılığını alması” diye konuştu.
(LT-İK)
04.08.2010 17:05 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.