Son Haberler
30.07.2010 Cuma 16:10
USD 1,5110 EUR 1,9680 EUR/USD 1,3024 IMKB100   59803/%-1,56
ISTANBUL Cuma: 24°C/32°CCumartesi: 24°C/34°CPazar: 24°C/34°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

"Bağımsızlığın yolu birlikten geçiyor"
Bookmark and Share
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Çanakkale zaferinin 95. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda "Gerek Çanakkale şehitliği, gerekse çok güç koşullarda canları ve kanları pahasına bağımsızlık savaşına omuz omuza katılanlar gösterdi ki, bağımsızlığın da, özgürlüğün de yolu etnik köken ve mezhep ayrımı yapmadan birlikten geçmektedir. Bu gerçek günümüzün de yaşamsal bir gerçeğidir" dedi. 17.03.2010 14:52

ANKARA (ANKA) - 
Baykal, Çanakkale zaferinin 95. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. "Çanakkale geçilmez' dedirten Mehmetçiğin kahramanlık destanları yazdığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri deha olarak tarih sahnesine çıktığı Çanakkale savaşlarının 95 yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyor, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" diyen Baykal, 18 Mart'ın aynı zamanda Türkiye'nin ulusal bütünlüğü ile cumhuriyetin temel değerlerinin de savunulduğu, korunduğu bir gün olduğunu belirtti. Baykal, mesajında şunları kaydetti:
"95 yıl önce canı ve kanı pahasına yedi düvele dur diyen ve işgali önleyen Mehmetçik hem dünya savaşının seyrini değiştirdi, hem de dost düşman herkesin askeri deha dediği Mustafa Kemal'i altın harflerle tarihin onurlu sayfalarına kaydetti. İşgale karşı çıkılarak kazanılan Çanakkale Savaşları'nın ardından, vatan toprakları yeniden işgal tehdidiyle karşı karşıya kaldığında Samsun'dan yakılan bağımsızlık ateşi, özgürlük rüzgarıyla dalga dalga yayıldı ve Mustafa Kemal'in önderliğinde Cumhuriyet ile taçlandı. Gerek Çanakkale şehitliği, gerekse çok güç koşullarda canları ve kanları pahasına bağımsızlık savaşına omuz omuza katılanlar gösterdi ki, bağımsızlığın da, özgürlüğün de yolu etnik köken ve mezhep ayrımı yapmadan birlikten geçmektedir. Bu gerçek günümüzün de yaşamsal bir gerçeğidir. Çanakkale Zaferinin 95. yıldönümünde "Çanakkale Geçilmez' dedirten askeri deha ve bağımsızlık savaşımızın Başkomutanı, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, ülkemizin birliğiyle dirliğinin temsilcisi olarak Çanakkale'de canlarını veren şehitlerimizi şükran ve rahmetle, gazilerimizi de saygıyla anıyorum." (ANKA)
(HH/ÖMR)

YORUMLARINIZ
osmanli - 20.03.2010 23:35
sizlerle birlik olmaz. sizin felsefeiniz ille hic bir sey olmaz. sizlerden ne köy olur ne kasaba. sizlerden olsa olsa darbeci olur.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
1