Son Haberler
27.05.2012 Pazar 10:44
Yerli Medya
Faydalı Linkler
Yabancı Medya
Eğlenceli Linkler
Reklam & Bilgi
Bize Ulaşın
HaberX English
RSS
HaberX Mobile
Favorilerime Ekle
Anasayfam Yap
HaberX 'te Ara
Haber Arşivi
USD
1,7570
EUR
2,3630
EUR/USD
1,3449
IMKB100
59737/%0,00
ISTANBUL
Perşembe: 15°C/21°C
Cuma: 15°C/22°C
Cumartesi: 14°C/23°C
Havadurumu ayarlari
Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.
ADANA
ADIYAMAN
AFSIN
AFYONKARAHISAR
AGRI
AKCADAG
AKCAKOCA
AKDAGMADENI
AKSARAY
AKSEHIR
ALANYA
ALAPLI
ALPU
AMASRA
AMASYA
AMMAN
AMSTERDAM
ANAMUR
ANKARA
ANTALYA
ARALIK
ARDAHAN
ARDESEN
ARPACAY
ARTVIN
ASKABAT
ASTANA
ATINA
AVANOS
AYDIN
BAFRA
BAGDAT
BAKU
BALA
BALIKESIR
BARTIN
BASCIFTLIK
BASKIL
BATMAN
BAYBURT
BAYKAN
BELGRAD
BERLIN
BEYPAZARI
BILECIK
BINGOL
BIRECIK
BISKEK
BITLIS
BODRUM
BOGAZLIYAN
BOLU
BONN
BOZCAADA
BRUKSEL
BUDAPESTE
BUKRES
BUNYAN
BURDUR
BURSA
CADIR LUNGA
CANAKKALE
CANKAYA
CANKIRI
CAYCUMA
CELIKHAN
CEMISGEZEK
CENEVRE
CERKES
CEYLANPINAR
CEZAYIR
CHICAGO
CICEKDAGI
CIFTELER
CORUM
CUBUK
CUKURCA
CUKURHISAR
CUMRA
DALAMAN
DENIZLI
DERINKUYU
DEVELI
DEVREK
DIVRIGI
DIYARBAKIR
DOGANSEHIR
DOGUBEYAZIT
DUSANBE
DUZCE
EDIRNE
ELAZIG
ELBISTAN
ELMADAG
ERBAA
EREGLI-KARADENIZ
EREGLI-KONYA
ERUH
ERZINCAN
ERZURUM
ESKISEHIR
ETIMESGUT
FETHIYE
FINIKE
FRANKFURT
G.MAGOSA
GAZIANTEP
GEMEREK
GENC
GEREDE
GIRESUN
GIRNE
GOKCEADA
GOLBASI
GOLKOY
GUDUL
GUMULCINE
GUMUSHACIKOY
GUMUSHANE
GUNYUZU
GURUN
GUZELYURT
HAKKARI
HATAY
HAYMANA
HELSINKI
HINIS
HOPA
IGDIR
ILGAZ
INEBOLU
ISKENDERUN
ISPARTA
ISTANBUL
IZMIR
K.MARAS
KABIL
KAGIZMAN
KAHIRE
KALECIK
KALE-MALATYA
KANBERRA
KANGAL
KARABUK
KARAKECILI
KARAMAN
KARAPINAR
KARS
KASTAMONU
KAYSERI
KAZAN
KEBAN
KELKIT
KERKUK
KESKIN
KIEV
KILIS
KIRCAALI
KIRIKKALE
KIRKLARELI
KIRSEHIR
KISINEV
KIZILCAHAMAM
KIZILTEPE
KOCAELI
KOLN
KOMRAT
KONYA
KOPENHAG
KOSTENCE
KOZAKLI
KULU
KUTAHYA
KUVEYT
LEFKOSA
LONDRA
MACKA
MADEN
MADRID
MALATYA
MALAZGIRT
MAMAK
MANISA
MARDIN
MARMARIS
MAZGIRT
MAZIDAGI
MEDINE
MEKKE
MELBOURNE
MERSIN
MERZIFON
MIHALICCIK
MILANO
MINSK
MONTREAL
MOSKOVA
MUCUR
MUGLA
MUNIH
MURADIYE
MUS
MUTKI
NALLIHAN
NEVSEHIR
NEWYORK
NIGDE
NIKSAR
NUSAYBIN
OF
OLTU
ORDU
ORTAKOY
OSLO
OSMANCIK
OSMANIYE
OTTAWA
PADGORICA
PALU
PARIS
PATNOS
PEKIN
PINARBASI
POLATLI
PRAG
PRISTINA
RIYAD
RIZE
ROMA
S.KOCHISAR
SAKARYA
SAM
SAMSUN
SANLIURFA
SARAYBOSNA
SARICAKAYA
SARIKAMIS
SARIZ
SARKISLA
SEBINKARAHISAR
SELANIK
SEMDINLI
SEYDISEHIR
SEYITGAZI
SIDNEY
SIIRT
SILIFKE
SINOP
SIRNAK
SIVAS
SIVEREK
SIVRIHISAR
SOFYA
SOLHAN
SORGUN
STOCKHOLM
SULUOVA
SUMNU
TAHRAN
TARAKLIJA
TASKENT
TEKIRDAG
TIFLIS
TIRAN
TOKAT
TOKYO
TOMARZA
TOSYA
TRABZON
TUNCELI
TURHAL
UNYE
URGUP
USAK
USKUP
VALKANES
VAN
VARSOVA
VIRANSEHIR
VIYANA
WASHINGTON
WELLINGTON
YALOVA
YAPRAKLI
YESILHISAR
YESILYURT
YOZGAT
ZENITSA
ZILE
ZONGULDAK
ZURIH
ANA SAYFA
GÜNDEM
EKONOMİ
POLİTİKA
DÜNYA
SPOR
YEREL
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
MEDYA
KİTAP
SİNEMA
SÖYLEŞİ
EĞİTİM
BAHÇELİ: "BU AKP'NİN ANAYASASIDIR"
07.08.2010 23:25
Tweet
Follow
AKÇATEKİR (A.A) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bu anayasaya neden hayır diyoruz. Çünkü, bu AKP'nin anayasasıdır, bu anayasa Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 tuzağı üzerine kurulmuştur'' dedi.
Bahçeli, Adana'nın Pozantı ilçesinde belediye tarafından yeniden düzenlenen şehitlik ile Akçatekir belde belediyesinin yeni hizmet binasının açılış törenlerine katıldı. Ardından halka hitap eden Bahçeli, anayasa değişikliği için bir uzlaşıya varılmasının ve bu uzlaşı sonrasında oluşturulacak anayasanın halka götürülmesinin daha doğru bir düşünce olacağını söylediklerini, ancak Başbakan Erdoğan'ın anayasa değişikliği konusunda hiç kimseyle görüşmediğini ifade etti.
MHP'nin bütün milletvekilerinin anayasa değişikliği paketinin her maddesine ''hayır'' oyu verdiğini söyleyen Bahçeli, ''Bu anayasaya neden (hayır) diyoruz. Çünkü, bu AKP'nin anayasasıdır bu anayasa Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 tuzağı üzerine kurulmuştur'' dedi.
Diğer maddelerin hiç önemi olmadığını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:
''Bu anayasa da bu 3 tuzaktan AKP'yi kurtarmak istemektedir. Birincisi okyanus ötesine verdiği sözleri yerine getirerek Türkiye'de bölünmeyi hızlandıracak. PKK'yı siyasallaştıracak ve Türkiye'de özerk bölgeler daha sonra da bağımsız bölgeler kurdurma hevesinde olanları cesaretlendirecek. Bunu 17 Nisan 2010 tarihinde televizyondaki bir yandaş programda açıklıyor, dün de Eskişehir'de açıklıyor.
İkincisi Türkiye'nin milli birliğini dirliğini üniter yapısını ve aynı zamanda milli devleti ortadan kaldırabilecek tüm gayretlere karşı hatalarından bir gün hesap sorulacak korkusuyla anayasa mahkemesini AKP'leştirecek tarzda anayasa mahkemesinin oluşumlarını kendi lehine çevirecek değişiklikleri yapmaya çalışıyor.
Bir başka şey daha yapıyor; yandaşlarının hanedanlarının işbirlikçilerinin soyup soğana çevirdiği Türkiye'deki yoksulluğun yolsuzluğun hesabını bir gün birileri sorar diyerek hakimler ve savcılar yüksek kurulunu kendisine yandaş hale getirebilecek bir değişikliği öngörüyor. Ve bu anayasanın arkasında bütün yönleriyle durmasının, gece gündüz uykusunun kaçmasının sebebi bu 3 tuzağın herkes tarafından fark edilmesidir.''
-''İSTİSMARCILIK YAPIYOR''-
Bahçeli, başbakan Erdoğan'ın konuşmalarında hayırcıları saydığını ifade ederek, şöyle konuştu:
''Şimdi kalkmış hayırcıları tasnif ediyor ve bazılarını iftira ederek söylemeye çalışıyor. (Şu şu partiler hayırda birleşiyor) diyor, peki sayın başbakan evette birleşenleri niye saymıyorsun? Evet diyenler AKP'li değil midir, evet diyen AB değil midir, evet diyen okyanus ötesi değil midir öyleyse evetçileri destekleyenler yurt içinden ziyade okyanus ötesinden beri dalga dalga gelerek Türkiye'yi kuşatmaya çalışıyor. Şimdi de kalkmış istismarcılığı İslami anlayışta yapanlar bugün manevi ve mili değerler üzerinden istismarcılık yapıyor. Aydın'a gidiyor, rahmetli Adnan Menderes'i sömürüyor, Eskişehir'e gidiyor rahmetli Hasan Polatkan'ı sömürüyor, meclise geliyor devrimci ve ülkücü 12 Eylülde idam edilmiş özellikle ülkücü şehitlerimiz üzerinden mektup okuyarak sahte gözyaşı döküyor. Kendisi ağlıyor başbakanın ağladığını görünce sulu gözlü bir başbakan yardımcısı orkestra şefi gibi o ağlıyor, arkasından diğerleri ağlıyor.
Ama bu arada gözyaşı dökmüş olduğu ülkücü şehidimizin yaşayanlarına hala 'kafatasçı' diyor 'ırkçı' diyor, onları aşağılıyor ve karalıyor, işte Antalya konuşması. Şimdi bunun neresinde samimiyet var. Şimdi de kalkmış 'Ben beyaz gömleğimi giydim' diyor, üstünde Faruk Saraç'ın ceketi var altında ise hangi ülkenin gömleği belli değil. Onu kalkıyor kefen olarak gösteriyor. Ve korkmadığını söylüyor. Korkmuyor musun sayın başbakan topla meclisi kaldır dokunulmazlığı aç yüce divan yolunu bakalım yürürken ayakların çözülüp dizinin üzerine çökmezsen ben Devlet değilim. Gel istersen bu yolu dene kalkıp da sağda solda yiğitlik taslama yiğidin olduğu yer Çukurova'dır.
Bu aldatmaca gözyaşlarına bu aldatmaca kefen uydurmalarına inanmamak lazım. Yüce divana gidecekmişte kimseden korkusu yokmuş. Mecliste iki tane davan var kaldır dokunulmazlığı gösterelim o davanın sonucunu, bak bakalım yüce divana nasıl gidiyorsun giderken hangi halde gideceksin. Gediktepe'de diz çökmeye benzemez buradaki çökme. Senin tamamen çöküşün olacaktır.''
-''SİLAHLI KUVVETLERE SAYGI DUYMALILAR''-
Bahçeli, hemen her konuda ayrışma içerisinde olan iktidarın şimdi de silahlı kuvvetleri ayrıştırma ile meşgul olduğunu iddia etti ve şunları belirtti:
''Önce siyasi iktidarla silahlı kuvvetleri sözde karşı karşıya getiriyorlar sonra da silahlı kuvvetlerin içini karıştırarak birlik ve beraberlik içinde olan ve olması gereken bir silahlı kuvvetlerini iktidar yanlısı, bilmem ne yanlısı, darbeci, muhtemel darbe potansiyelini taşıyanlar veya demokrat olanlar gibi ayrıma tabi tutuyorlar. Şu an Türkiye'de terörün arttığı bir ortamda şehitlerimiz geliyor ve bu geliş devam ediyor. Şimdi böyle bir ortamda bölücü terörle ve Türkiye'yi tehdit eden iç ve dış unsurlarla güvenlik konseptinde mücadele verecek olan kurum Türk Silahlı Kuvvetleridir.
Silahlı kuvvetlere saygı duymalılar ve onlara yürekleri varsa güveniyorlarsa şunu söylemeliler; 'Sayın komutanlar biz size güveniyoruz. İçinizde çok iyi komutanlar var, yürekliler, becerikliler bunlardan kimi komuta heyetine getirmek istiyorsanız getirin biz sizin yanınızdayız biz siyasi irade olarak yanınızdayız' demeleri gerekirken bazı yargı mensuplarını ele geçirerek yargı yolu ile silahlı kuvvetleri kısırlaştırmak, komuta heyetini zafiyete uğratmak dolayısıyla Gediktepe'de, Şırnakta, Şemdinli'de, Hakkari'de mücadele veren Mehmetçik kardeşlerimizi komuta heyetsiz bırakmak ülkeye en büyük ihanet olsa gerektir.''
Bahçeli, yapılması gerekenin yeni bir komuta heyeti kurularak 21. yüzyılın güçlü Türkiyesi'nin güvenlik altına alınması, terörü kökünden kazıyan, istikrarı ve kardeşliği, barışı sağlayan bir Türkiye'nin gerçekleştirilmesine destek verilmesi olduğunu kaydetti.
Bahçeli, bu hafta sonuna kadar yeni komuta heyetinin tanzim edilmesi gerektiğini belirterek, ''Yoksa bunun sonu hiç hayırlı olmayacak. İşte bu anlayışla son söz olarak söylüyorum. Halk oylaması milli iradenin demokratik yoldan kullanımı için yeni bir kilometre taşıdır, gelecekteki seçimlerin işaretidir. Öyleyse bu referandumda başta AKP'liler olarak bu ülkeye seven herkes bu iktidara (dur) demeli onun için hayır oyu kullanmalı'' dedi.
Bu arada, Bahçeli'nin Akçatekir belde belediyesinin yeni hizmet binasının açılışı sırasında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın da katıldığı görüldü.
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
İLGİLİ HABERLER
Mübaşirler adalet istiyor
27.05.2012, 10:21
Şile Otoyolunda kaza: 1 ölü
27.05.2012, 10:06
Bartholomeos Kapadokya’da ayin yönetti
26.05.2012, 23:54
İsviçreli gazeteci, yasadışı olarak Türkiye'ye girdi
26.05.2012, 23:38
Dışişleri'nden Suriye'deki katliama kınama
26.05.2012, 22:58
Kamyon takla attı: 1 ölü, 10 yaralı
26.05.2012, 22:33
Palandöken beyaza büründü
26.05.2012, 21:58
"Medya neyin avukatlığını yaptığının farkında mı?"
26.05.2012, 21:41
Orhan Boran yarın toprağa verilecek
26.05.2012, 21:22
"Terör konusunda 4 parti bir araya gelmeli"
26.05.2012, 20:35
Uşak’ta sobadan bir kişi öldü
26.05.2012, 20:07
Bombalı saldırıyla ilgili 4 kişi gözaltında
26.05.2012, 19:48
Akdağ geceyarısı hastaneleri gezdi
26.05.2012, 19:14
Hayatımız kaçak, ama olan 34 köylüye oluyor!
26.05.2012, 18:38
"Tüm keneler hastalık yapabilir"
26.05.2012, 18:37
Kahramanmaraş’ta KCK operasyonu
26.05.2012, 18:29