Son Haberler
27.05.2012 Pazar 13:36
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

BAKAN AYDIN: "REFORM YAPMAK İSTİYORSANIZ ÖNCE HUKUKTAN BAŞLAMALISINIZ"
24.07.2010 17:13
İZMİR (İHA) - Devlet Bakanı Mehmet Aydın, bir ülkede reform yapılabilmesi için önce hukuk sisteminden başlanılması gerektiğini söyledi.
AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nın 1 Temmuz'dan beri her gün bir ilçede gerçekleştirdiği İlçe Danışma Meclisi toplantılarının 24.'sü Bayraklı'da yapıldı. Bir düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıya Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, Bayraklı İlçe Başkanı İsmail Sarı, Belediye Meclis üyeleri ile partililer katıldı.
Toplantı öncesi partililere seslenen Bakan Aydın, "AK Parti olarak siyasete başladığımız zaman reform yapma, yenilenme vaadiyle geldik. Bu reformu yapmak için de önce hukuk sisteminden başlayıp değiştirilmesi gerekiyor. Ancak reform yapacağız diye hemen hukuku değiştirmek de olmaz. Eğer hukuk sizin, yani milletin isteklerinize cevap vermiyorsa değişikliğe gidersiniz" dedi.
12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumuna da değinen Bakan Aydın, "Cumhuriyet Halk Partisi, üzerinde çalıştığımız Anayasa değişiklik paketini hemen Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Mahkeme ise tasarı üzerinde sadece 3 maddede 3 cümleciği çıkararak 'referanduma sunabilirsiniz' dedi. Böylece değişiklik tasarısı Anayasa Mahkemesi tarafından da onaylanmış oldu" diye konuştu.
Gelenek ve göreneklere göre bir insanın yalancılıkla itham edilmesinin hoş karşılanamayacağını kaydeden Bakan Aydın, muhalefetin sürekli olarak kendilerini yalancılıkla suçladığını, fakat buna karşılık ellerinde hiçbir belge veya kayıt olmadığını söyledi. Doğruları ortaya çıkarmak için illaki iktidar olmanın beklenmemesi gerektiğini anlatan Bakan Aydın, "İktidar olduktan sonra doğruları söyleyecekseniz seçimlere kadar bir senemiz var. Seçimlerde yine iktidar olacağımıza göre bir 5 yıl daha beklemek
zorunda kalacaksınız. Elinizde bir belge, bir bilgi varsa açıklayın milletin önüne çıkarın. Meyve veren ağaç taşlanır. Biz milletten korkmuyoruz. Vatandaş gerekeni sandıkta yapıyor. Genel seçimlerde de yine AK Parti tek başına iktidar olacaktır. Çünkü yalanla siyaset olmaz" şeklinde konuştu.
Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak ise, her gün bir ilçede danışma meclisi düzenleyerek partiyi ve icraatlarını anlatmaya çalıştıklarını söyledi. İzmir kamuoyunda tam olarak tanınmadıklarını belirten Kabak, "İzmirliler bizi uzaydan gelmiş gibi görüyorlar. Fakat biz yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatarak göstermek istiyoruz. Bu yüzden 'AK Parti ile AK Hizmetler' isimli iki farklı kitapçık bastırdık. Bu kitapçıkları gittiğimiz yerlerde halkımıza dağıtarak iktidarımızın icraatlarını
aktarıyoruz" dedi.
Toplantı konuşmalardan sonra basına kapalı olarak devam etti.
(BŞ-CC-Y)

24.07.2010 17:13:30 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.