Son Haberler
27.05.2012 Pazar 12:45
Yerli Medya
Faydalı Linkler
Yabancı Medya
Eğlenceli Linkler
Reklam & Bilgi
Bize Ulaşın
HaberX English
RSS
HaberX Mobile
Favorilerime Ekle
Anasayfam Yap
HaberX 'te Ara
Haber Arşivi
USD
1,7570
EUR
2,3630
EUR/USD
1,3449
IMKB100
59737/%0,00
ISTANBUL
Perşembe: 15°C/21°C
Cuma: 15°C/22°C
Cumartesi: 14°C/23°C
Havadurumu ayarlari
Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.
ADANA
ADIYAMAN
AFSIN
AFYONKARAHISAR
AGRI
AKCADAG
AKCAKOCA
AKDAGMADENI
AKSARAY
AKSEHIR
ALANYA
ALAPLI
ALPU
AMASRA
AMASYA
AMMAN
AMSTERDAM
ANAMUR
ANKARA
ANTALYA
ARALIK
ARDAHAN
ARDESEN
ARPACAY
ARTVIN
ASKABAT
ASTANA
ATINA
AVANOS
AYDIN
BAFRA
BAGDAT
BAKU
BALA
BALIKESIR
BARTIN
BASCIFTLIK
BASKIL
BATMAN
BAYBURT
BAYKAN
BELGRAD
BERLIN
BEYPAZARI
BILECIK
BINGOL
BIRECIK
BISKEK
BITLIS
BODRUM
BOGAZLIYAN
BOLU
BONN
BOZCAADA
BRUKSEL
BUDAPESTE
BUKRES
BUNYAN
BURDUR
BURSA
CADIR LUNGA
CANAKKALE
CANKAYA
CANKIRI
CAYCUMA
CELIKHAN
CEMISGEZEK
CENEVRE
CERKES
CEYLANPINAR
CEZAYIR
CHICAGO
CICEKDAGI
CIFTELER
CORUM
CUBUK
CUKURCA
CUKURHISAR
CUMRA
DALAMAN
DENIZLI
DERINKUYU
DEVELI
DEVREK
DIVRIGI
DIYARBAKIR
DOGANSEHIR
DOGUBEYAZIT
DUSANBE
DUZCE
EDIRNE
ELAZIG
ELBISTAN
ELMADAG
ERBAA
EREGLI-KARADENIZ
EREGLI-KONYA
ERUH
ERZINCAN
ERZURUM
ESKISEHIR
ETIMESGUT
FETHIYE
FINIKE
FRANKFURT
G.MAGOSA
GAZIANTEP
GEMEREK
GENC
GEREDE
GIRESUN
GIRNE
GOKCEADA
GOLBASI
GOLKOY
GUDUL
GUMULCINE
GUMUSHACIKOY
GUMUSHANE
GUNYUZU
GURUN
GUZELYURT
HAKKARI
HATAY
HAYMANA
HELSINKI
HINIS
HOPA
IGDIR
ILGAZ
INEBOLU
ISKENDERUN
ISPARTA
ISTANBUL
IZMIR
K.MARAS
KABIL
KAGIZMAN
KAHIRE
KALECIK
KALE-MALATYA
KANBERRA
KANGAL
KARABUK
KARAKECILI
KARAMAN
KARAPINAR
KARS
KASTAMONU
KAYSERI
KAZAN
KEBAN
KELKIT
KERKUK
KESKIN
KIEV
KILIS
KIRCAALI
KIRIKKALE
KIRKLARELI
KIRSEHIR
KISINEV
KIZILCAHAMAM
KIZILTEPE
KOCAELI
KOLN
KOMRAT
KONYA
KOPENHAG
KOSTENCE
KOZAKLI
KULU
KUTAHYA
KUVEYT
LEFKOSA
LONDRA
MACKA
MADEN
MADRID
MALATYA
MALAZGIRT
MAMAK
MANISA
MARDIN
MARMARIS
MAZGIRT
MAZIDAGI
MEDINE
MEKKE
MELBOURNE
MERSIN
MERZIFON
MIHALICCIK
MILANO
MINSK
MONTREAL
MOSKOVA
MUCUR
MUGLA
MUNIH
MURADIYE
MUS
MUTKI
NALLIHAN
NEVSEHIR
NEWYORK
NIGDE
NIKSAR
NUSAYBIN
OF
OLTU
ORDU
ORTAKOY
OSLO
OSMANCIK
OSMANIYE
OTTAWA
PADGORICA
PALU
PARIS
PATNOS
PEKIN
PINARBASI
POLATLI
PRAG
PRISTINA
RIYAD
RIZE
ROMA
S.KOCHISAR
SAKARYA
SAM
SAMSUN
SANLIURFA
SARAYBOSNA
SARICAKAYA
SARIKAMIS
SARIZ
SARKISLA
SEBINKARAHISAR
SELANIK
SEMDINLI
SEYDISEHIR
SEYITGAZI
SIDNEY
SIIRT
SILIFKE
SINOP
SIRNAK
SIVAS
SIVEREK
SIVRIHISAR
SOFYA
SOLHAN
SORGUN
STOCKHOLM
SULUOVA
SUMNU
TAHRAN
TARAKLIJA
TASKENT
TEKIRDAG
TIFLIS
TIRAN
TOKAT
TOKYO
TOMARZA
TOSYA
TRABZON
TUNCELI
TURHAL
UNYE
URGUP
USAK
USKUP
VALKANES
VAN
VARSOVA
VIRANSEHIR
VIYANA
WASHINGTON
WELLINGTON
YALOVA
YAPRAKLI
YESILHISAR
YESILYURT
YOZGAT
ZENITSA
ZILE
ZONGULDAK
ZURIH
ANA SAYFA
GÜNDEM
EKONOMİ
POLİTİKA
DÜNYA
SPOR
YEREL
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
MEDYA
KİTAP
SİNEMA
SÖYLEŞİ
EĞİTİM
BALIKESİR - BALIKESİRLİ ÇİFTÇİLERE KIRSAL KALKINMA PROGRAMINDAN MALZEME VERİLDİ
27.08.2010 18:45
Tweet
Follow
BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Tarım İl Müdürlüğü tarafından hak eden çiftçilere Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme programı kapsamında malzeme yardımı yapıldı. Törene katılan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, devletin çiftçileri her alanda desteklemesi gerektiğini söyledi.
Tarım İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programın açış konuşmasını Ayşebacı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Zeki Uçar yaptı. Kooperatife balya makinesi kazandıran Uçar, "Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından 4 yıldır devam ettirilen Kırsal Kalkınma ve Yatırımları Destekleme Programı ile Tarım İl Müdürlüğü personeline teşekkür ederim. Çiftçimizin ihtiyacı olan makine ve ekipman bu yolla sağlanmış ve çiftçilerimizin üretim maliyetlerinin düşürülerek daha fazla gelir elde etmelerine yardımcı olunmuştur" dedi. Tarım İl Müdürü Engin Sancı da tarım sektörünün ne denli önem taşıyan bir sektör haline geldiğini vurguladı. Müdür Sancı, "Tarım sektörü stratejik, ekonomik, toplumsal, sosyal ve kültürel anlamda değerlere sahiptir. Sektör verimliliğin esas alındığı insan odaklı iktisadi bir yaklaşımla geliştirilmesi gereken önemli bir sektör haline gelmiştir. Tarımda Kırsal Kalkınmayı sağlamak, iktisadi geliri istikrarlı bir şekilde artırmak ve kaynakların etkili ve verimli kullanılmasını sağlamak ulusal tarım politikamızın hedeflerinden birkaçıdır. Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı çerçevesinde yapılan hibelerin amacı tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından yaygın kullanımını sağlamak, daha kaliteli ve pazarın isteklerine uygun üretim yapmak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek tarımımızı uluslar arası piyasalarla rekabet edilebilir seviyeye getirmektir" dedi.
Konuşmasında bazı rakamlar da veren Balıkesir Tarım İl Müdürü Engin Sancı, 2007-2010 yılları arasında toplam bin 377 ekipmana 5 milyon 591 bin 863 TL hibe verildiğini, bin 377 çiftçinin Ulusal Tarım Stratejisi çerçevesinde Kırsal Kalkınma Yatırımları Programında desteklendiğini açıkladı. (2007 yılında 24 ekipmana 408 bin 502 TL, 2008 yılında 241 ekipmana 1 milyon 328 bin 818 TL, 2009 yılında 392 ekipmana 1 milyon 434 bin 543 TL, 2010 yılında 720 ekipmana 2 milyon 420 bin TL hibeler verildi)
BALIKESİR TARIM VE HAYVANCILIĞIN BAŞKENTİ
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan da törende yaptığı konuşmasında Balıkesir'in ülke genelinde yapılacak bir kıyaslamada tarım ve hayvancılığın başkenti olduğunu söyledi. Tarım ve hayvancılık konularına özel bir önem verdiğini vurgulayan Vali Yılmaz Arslan, bu alanda ne kadar emek verilirse verilsin yine de yetersiz olacağını söyledi. Vali Arslan, "Balıkesir bize göre tarım ve hayvancılığın başkentidir. Balıkesir Türkiye'yi doyuran, besleyen bir ildir. Bu sözlerimizin slogan düzeyinde bırakmayıp altını da doldurmamız gerektiğini biliyoruz, dolduruyoruz da. Sadece birkaç örnek vermek istiyorum, Balıkesir çiftçisi Türkiye'nin en çok tütününü üretiyor. Kırmızı ette ve beyaz ette yine ilk sıralarda yer alıyoruz, yumurta ve zeytinyağı üretiminde ciddi şekilde söz sahibiyiz. Bu bahsettiğim alanlarda üretim rakamları her yıl iyiye gidiyor. Kırmızı ette, yumurtada, traktör sayısında, zeytin üretiminde, büyükbaş hayvan sayısında ciddi artışlar olmuş. Bunları söylememin sebebi şu, Balıkesir çiftçisi üretimle ilgili üzerine düşen çabayı fazlası ile gösteriyor. Demek ki çiftçilerimizin devlet tarafından her alanda, her düzeyde desteklemesi gerekiyor. Özellikle son yıllardaki desteklerin artık üretene ve üretime yönelik olduğu için daha anlamlı ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Son 6 yılda Balıkesir çiftçisine sağlanan destek tam 582 milyon TL. Sizce yeterli mi derseniz, tabii ki değil. Ama yapılan destekleri de takdir etmek lazım. Çiftçilerimize daha fazla destek sağlanmasını istiyoruz, daha fazla destek olacağına da inanıyoruz. Ancak yapılan destekleri bilmenizi ve takdir etmenizi bekliyoruz. Bu rakamın (582 milyon TL) içinde daha 2010 yılı yok. Bugüne kadar tarımsal faaliyetler ve ekipmanlar ile ilgili yaptığımız desteklerimizi artırarak devam ettirmek istiyoruz. Balıkesir'e geldiğimiz günden beri tarım sektörü ile nasıl ilerleme sağlarız, üretimi ve istihdamı nasıl artırırız bunları konuşup tartışıyoruz ve bununla ilgili ilerleme kaydetmemizi sağlayacak çözüm yollarını hayata geçirmek istiyoruz. Örneğin Tarımsal Destekler konusunda sadece Ziraat Bankasının kullandırdığı kredileri inceledim. Ziraat Bankasının Kullandırdığı Tarımsal Krediler 2005 Yılında, 60 Milyon TL, 2006 yılında 105 Milyon TL, 2007 Yılında 161 Milyon TL, 2008 Yılında 197 Milyon TL, 2009 Yılında 237 Milyon TL, ve son olarak 2010 yılının sadece ilk 6 ayında kullanılan Tarımsal Kredi tutarı 272 Milyon TL. 2010 yılının sadece ilk altı ayında 2009 yılından daha fazla Tarımsal ve Hayvansal Kredi kullanılmış. Çiftçiler eskiden oğluna, kızına düğün yapayım diye bankadan kredi çeker derlerdi, bu para düğünle, sünnetle izah edilecek bir para değil. Bu krediler gerçekten üretime yansıyor. Biz Tarım İl Müdürlüğümüz ve İl Özel İdaresinin tarımsal yatırım yapmak isteyenlerin ruhsat taleplerinden bunların gerçekten tarımsal ve hayvansal yatırım için kullanılan krediler olduğunu anlıyoruz" diye konuştu.
İL ÖZEL İDARESİ KENDİNİ YENİDEN DİZAYN ETMELİ
Vali Yılmaz Arslan, görev süresi içinde sık sık gündemine aldığı il özel idaresiyle alakalı eleştirilerini sürdürdü. İl Özel İdaresi'nin mutlaka kendisini dizayn edip yeniden yapılanması gerektiğini fade eden Vali Yılmaz Arslan, "İl Özel İdaresi kendini yeniden dizayn etmek zorunda. Tabii ki köylerimize yol, kanalizasyon, altyapı yapı yapacağız. Mesela tarımsal ve hayvansal üretimi artıracak alanlara İl Özel İdaresi olarak el atmak zorundayız. Yani sulama sistemleri, süt toplama merkezleri, süt soğutma tankları Özel İdare bütçesinden de yapmak zorundayız. İlimizde tarımsal faaliyet alanını biraz daha toparlamamız, organize etmemiz ve işbirliğini artırmamız gerekiyor. Bunu sağlamak için diğer illere veya Avrupa'nın tarımsal üretimi iyi olan ülkelerine gitmemiz gerekirse oralara da gideriz. Yeter ki tarımsal ve hayvansal alanda ilerleme sağlayalım. Tarımsal ve hayvansal potansiyelimizi gösterecek ve tanıtabileceğimiz, tarımsal fuarlara katılmamız gerektiğine inanıyorum. Buralarda harcanacak üç beş kuruşun hesabını yapmamalıyız diye düşünüyorum " dedi.
Konuşmaların ardından kırsal kalkınma yatırımları desteklemesi programından faydalanan çiftçileri temsilen 6 çiftçiye Vali Yılmaz Arslan, milletvekili Ali Osman Sali, İGM Başkanı M. Akif Okur, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Günay Özdemir, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ve Tarım İl Müdürü Engin Sancı tarafından sertifikaları verildi.
(YU)
27.08.2010 18:41 TSİ
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
İLGİLİ HABERLER
Balık avı yasağına uyan yok
27.05.2012, 10:00
Adapazarı'nda şüpheli çanta alarmı
26.05.2012, 19:57
Adana'ya 83 milyon dolara çöp arıtma tesisi
26.05.2012, 15:25
Patnos'ta kan davası barışla bitti
26.05.2012, 14:11
Sarıkamış beyaza büründü
26.05.2012, 09:58
Silifke'de Atiye konserinde kavga çıktı
26.05.2012, 09:10
Uşak'ta kaza: 18 yaralı
25.05.2012, 20:14
Marmaris'te teknelerde alkol denetimi
25.05.2012, 15:32
Trabzon'da yangın
24.05.2012, 23:42
Ünye'de liman çıkmazı
24.05.2012, 20:31
Yastık altından yılan çıktı
24.05.2012, 19:24
Turgutlu'da traktör devrildi: 1 ölü, 3 yaralı
24.05.2012, 17:38
Edremit'te intihar
24.05.2012, 15:50
Eskişehir'de 4 kişi zehirlendi
24.05.2012, 12:47
Pasinler'de kaza: 1 ölü, 3 yaralı
24.05.2012, 11:17
Didim'de iş kazası: 1 ölü
23.05.2012, 17:19