Son Haberler
27.05.2012 Pazar 13:06
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

BALIKESİR - BURHANİYE’DEKİ YEMEKLERDE ZEYTİNYAĞI KULLANILIYOR
21.07.2010 12:08
BALIKESİR (İHA) - Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki lokantalarda yemekler zeytinyağı ile hazırlanıyor.
İlçede pek çok lokanta vitrinlerine zeytinyağı kullanıldığını belirten levhalar asarken, Ören’deki bir lokantanın aşçısı Ender Çiftçi, zeytinyağlı ev yemekleri hazırladıklarını söyledi.
Aşçılığın baba mesleği olduğunu belirten 29 yaşındaki Ender Çiftçi, Burhaniye’nin zeytinyağlı yemekleri ile tanındığını bildirdi. Belediyenin de yemeklerde zeytinyağı kullanılmasını istediğini belirten Ender Çiftçi, “Lokantamızda döner ve kebap çeşitlerinin yanı sıra zeytinyağlı ev yemekleri hazırlıyoruz. Temiz ve ferah olan bahçemizde yerlilerin yanı sıra yabancı turistlere de hizmet veriyoruz. Hijyen kurallarını dikkat ediyoruz. Vatandaşlara temiz, kaliteli ve ucuz hizmet için çalışıyoruz. Yemeklerde mutlaka zeytinyağı kullanıyoruz. Bizim gibi pek çok esnaf ta zeytinyağını tercih ediyor. Burhaniye de yemekler zeytinyağı ile hazırlanır. Dünyanın en lezzetli zeytinyağı da körfez bölgesinde üretiliyor” dedi.
(SŞ)
21.07.2010 12:04 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.