Son Haberler
27.05.2012 Pazar 14:28
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

BALIKESİR - KOSGEB’TEN TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
06.07.2010 17:19
BALIKESİR (İHA) - Balıkesir İş Kadınları Derneği ve TOBB Balıkesir İl Kadın Girişimciler Kurulu sponsorluğunda yapılan toplantıda KOSGEB’in yeni vizyonu ve yeni destek programları anlatıldı.
KOSGEB Destek Programları’nın tanıtılması ve KOSGEB’in kuruluşunun 20. yılının KOBİ’ler ile kutlanması amacıyla Otel Basri’de düzenlenen toplantıya KOSGEB Başkan Yardımcısı Tuna Şahin, KOSGEB Balıkesir Şube Müdürü Erdoğan Yüksel, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Balıkesir İş Kadınları Derneği ve TOBB Balıkesir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, BESOB Başkanı Mesut Aşanel, İŞKUR Müdürü İlhan Arslan ve çok sayıda meslek kuruluşu temsilcisi yer aldı.
Toplantıda konuşan KOSGEB Başkan Yardımcısı Tuna Şahin, KOSGEB’in Sanayi ve Ticaret Bakanlığının bir bağlı kuruluşu olduğunu, ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında kobilerin etkinliğini artırmak ve girişimcilerin desteklenmesi için kurulmuş bir kamu kuruluşu olduğunu ifade etti. Kobilerin önemine değinen Şahin, şekli ve tarzı ne olursa olsun 1 ile 250 arasında çalışanı olan ve yıllık net satış tutarı veya bilanço değeri 25 milyon TL’nin altında olan işletmelerin kobiler olduğunu ve bunların KOSGEB tarafından desteklendiğini söyledi.
KOBİ’lere hizmet ve destek veren özel yasaya sahip tek kamu kuruluşu olan KOSGEB'in, ülke için son derece stratejik bir kamu kurumu olduğunu söyleyen Şahin geçtiğimiz 20 yıl boyunca KOSGEB’in küçük ve orta ölçekli işletmelerin küresel rekabet ortamında güçlü olmalarını sağlayan, yüksek nitelikli, öncü bir kurum olma vizyonuyla çok önemli görevler üstlendiğini belirtti.
Şahin bilgilendirme toplantısında ayrıca şunları söyledi: “Yeni destek programlarımız, erişimi kolay, etkin, yalın ve esnek, işletmelerin ar-ge ve inovasyon  faaliyetlerinin, ortaklık kültürünün, girişimciliğin desteklendiği, katma değeri ve rekabet gücü yüksek, gelişme potansiyeli olan sektörlerin öncelikli olarak desteklenebileceği, bölge, sektör, yöre ve işletme ihtiyaçlarına göre tasarlanmış, kullanıcı üzerinde gözlemlenebilir etki yaratabilecek derecede etkili, proje esaslı destekleme sistemini benimseyen, e-devlet yapılanması ve kamu hizmetlerinin sunumu ile ilgili düzenlemelerle uyumlu, desteklerin bir amaç değil araç olduğu ve nitelikli KOBİ’lerin nitelikli şekilde destekleneceği bir yapıda oluşturulmuştur”
İşletmelere, girişimcilere, KOBİ’lere yönelik projeleri olan meslek kuruluşlarına ve işletici kuruluşlara, KOSGEB İcra Komitesi tarafından kabul edilen 6 adet destek programı kapsamında geri ödemeli ve geri ödemesiz destekler sağlanacağını da belirten Şahin, “KOBİ’lerin bölge, sektör ve ölçek parametrelerine göre farklılaşan ihtiyaçlarını esas alarak hazırlanan yeni destek sistematiğinin kurgulanmasına yönelik çalışmalar neticesinde; Ar-ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, KOBİ Proje Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı ve Genel Destek Programı’ndan oluşan Yeni Destek Programları hazırlanmıştır.” dedi.
KOBİ'lere proje bazlı destekleme modeli getirdiklerini dile getiren Şahin, "KOBİ Proje Destek Programı adı altında KOBİ'lere ihtiyaç ve girişim programlarına göre destek vereceğiz" diye konuştu.
Proje bazlı destekleme programının bir ilk olduğunu vurgulayan Şahin, KOBİ'lere ihtiyaçlarına göre 150 bin liraya kadar hibe niteliğinde destek vereceklerini bildirdi. Ar-Ge innovasyon yapan işletmelere ayrıcalıklı bir destekleme paketi sunacaklarını da söyleyen Tuna Şahin, bu işletmeleri 250-300 bin lira hibeyle destekleyeceklerini belirtti.
(TS-YU)
06.07.2010 17:15 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.