Egemen Bağış, AB ilişkilerinde de yeni bir dönemin başladığını söylüyor. Kıbrıs’da Nisan’a kadar çözüm olabileceğini söylüyor. Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir vizyon dan söz ediliyor. İki tarafında halk desteğinin yüksek oluşu umutları yoğunlaştırıyor.
Demokratik açılım sürüyor.
Askerler de bu noktaya çekiliyor ve artık Barış askerlerin de gündemine sokuluyor. Ve bütün bunlar belli bir armoni içinde sürüyor.
Muhalif cephede de çözülmelere raslanıyor. Artık ıslak imzaya inanmaya başlayanlar var. Biraz ezilmiş, biraz büzülmüş olarak devranı döndürmek gibi bir duruş.. Bunu ilk elde Ertuğrul Özkök sergiliyor. Ona acımak mümkün olmaz ama, durum gerçekten acınası bir hal. Zira o 28 Şubat türü müdahalelerin 1OOO yıl sürmesinden yanaydı.
Bin yıl sürmedi.. Bu hesaba göre çabuk bitti.
Doğan Gurubu’nun da dönemi bitiyor. Umarız gazeteleri sürer. Oradaki emekçi arkadaşlarımız mağdur olmaz. Sonuçda en büyük cezayı da patronlar görür. Özkök gibiler sadece birez ezilip büzülürlür.. O da bu duyguları hala yaşama geçebiliyorsa.
Sonuç olarak barış gündemi sürüyor.. Türkiye el değmemiş konuları tartışıyor.