Son Haberler
27.05.2012 Pazar 16:36
Yerli Medya
Faydalı Linkler
Yabancı Medya
Eğlenceli Linkler
Reklam & Bilgi
Bize Ulaşın
HaberX English
RSS
HaberX Mobile
Favorilerime Ekle
Anasayfam Yap
HaberX 'te Ara
Haber Arşivi
USD
1,7570
EUR
2,3630
EUR/USD
1,3449
IMKB100
59737/%0,00
ISTANBUL
Perşembe: 15°C/21°C
Cuma: 15°C/22°C
Cumartesi: 14°C/23°C
Havadurumu ayarlari
Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.
ADANA
ADIYAMAN
AFSIN
AFYONKARAHISAR
AGRI
AKCADAG
AKCAKOCA
AKDAGMADENI
AKSARAY
AKSEHIR
ALANYA
ALAPLI
ALPU
AMASRA
AMASYA
AMMAN
AMSTERDAM
ANAMUR
ANKARA
ANTALYA
ARALIK
ARDAHAN
ARDESEN
ARPACAY
ARTVIN
ASKABAT
ASTANA
ATINA
AVANOS
AYDIN
BAFRA
BAGDAT
BAKU
BALA
BALIKESIR
BARTIN
BASCIFTLIK
BASKIL
BATMAN
BAYBURT
BAYKAN
BELGRAD
BERLIN
BEYPAZARI
BILECIK
BINGOL
BIRECIK
BISKEK
BITLIS
BODRUM
BOGAZLIYAN
BOLU
BONN
BOZCAADA
BRUKSEL
BUDAPESTE
BUKRES
BUNYAN
BURDUR
BURSA
CADIR LUNGA
CANAKKALE
CANKAYA
CANKIRI
CAYCUMA
CELIKHAN
CEMISGEZEK
CENEVRE
CERKES
CEYLANPINAR
CEZAYIR
CHICAGO
CICEKDAGI
CIFTELER
CORUM
CUBUK
CUKURCA
CUKURHISAR
CUMRA
DALAMAN
DENIZLI
DERINKUYU
DEVELI
DEVREK
DIVRIGI
DIYARBAKIR
DOGANSEHIR
DOGUBEYAZIT
DUSANBE
DUZCE
EDIRNE
ELAZIG
ELBISTAN
ELMADAG
ERBAA
EREGLI-KARADENIZ
EREGLI-KONYA
ERUH
ERZINCAN
ERZURUM
ESKISEHIR
ETIMESGUT
FETHIYE
FINIKE
FRANKFURT
G.MAGOSA
GAZIANTEP
GEMEREK
GENC
GEREDE
GIRESUN
GIRNE
GOKCEADA
GOLBASI
GOLKOY
GUDUL
GUMULCINE
GUMUSHACIKOY
GUMUSHANE
GUNYUZU
GURUN
GUZELYURT
HAKKARI
HATAY
HAYMANA
HELSINKI
HINIS
HOPA
IGDIR
ILGAZ
INEBOLU
ISKENDERUN
ISPARTA
ISTANBUL
IZMIR
K.MARAS
KABIL
KAGIZMAN
KAHIRE
KALECIK
KALE-MALATYA
KANBERRA
KANGAL
KARABUK
KARAKECILI
KARAMAN
KARAPINAR
KARS
KASTAMONU
KAYSERI
KAZAN
KEBAN
KELKIT
KERKUK
KESKIN
KIEV
KILIS
KIRCAALI
KIRIKKALE
KIRKLARELI
KIRSEHIR
KISINEV
KIZILCAHAMAM
KIZILTEPE
KOCAELI
KOLN
KOMRAT
KONYA
KOPENHAG
KOSTENCE
KOZAKLI
KULU
KUTAHYA
KUVEYT
LEFKOSA
LONDRA
MACKA
MADEN
MADRID
MALATYA
MALAZGIRT
MAMAK
MANISA
MARDIN
MARMARIS
MAZGIRT
MAZIDAGI
MEDINE
MEKKE
MELBOURNE
MERSIN
MERZIFON
MIHALICCIK
MILANO
MINSK
MONTREAL
MOSKOVA
MUCUR
MUGLA
MUNIH
MURADIYE
MUS
MUTKI
NALLIHAN
NEVSEHIR
NEWYORK
NIGDE
NIKSAR
NUSAYBIN
OF
OLTU
ORDU
ORTAKOY
OSLO
OSMANCIK
OSMANIYE
OTTAWA
PADGORICA
PALU
PARIS
PATNOS
PEKIN
PINARBASI
POLATLI
PRAG
PRISTINA
RIYAD
RIZE
ROMA
S.KOCHISAR
SAKARYA
SAM
SAMSUN
SANLIURFA
SARAYBOSNA
SARICAKAYA
SARIKAMIS
SARIZ
SARKISLA
SEBINKARAHISAR
SELANIK
SEMDINLI
SEYDISEHIR
SEYITGAZI
SIDNEY
SIIRT
SILIFKE
SINOP
SIRNAK
SIVAS
SIVEREK
SIVRIHISAR
SOFYA
SOLHAN
SORGUN
STOCKHOLM
SULUOVA
SUMNU
TAHRAN
TARAKLIJA
TASKENT
TEKIRDAG
TIFLIS
TIRAN
TOKAT
TOKYO
TOMARZA
TOSYA
TRABZON
TUNCELI
TURHAL
UNYE
URGUP
USAK
USKUP
VALKANES
VAN
VARSOVA
VIRANSEHIR
VIYANA
WASHINGTON
WELLINGTON
YALOVA
YAPRAKLI
YESILHISAR
YESILYURT
YOZGAT
ZENITSA
ZILE
ZONGULDAK
ZURIH
ANA SAYFA
GÜNDEM
EKONOMİ
POLİTİKA
DÜNYA
SPOR
YEREL
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
MEDYA
KİTAP
SİNEMA
SÖYLEŞİ
EĞİTİM
BAŞBAKAN ERDOĞAN GERÇEKER'İN KONUŞMASINI "TEHDİT" OLARAK DEĞERLENDİRDİ
07.09.2010 08:13
Tweet
Follow
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in yeni yargı yılının açılışında yaptığı konuşmayı "Talihsiz bir açıklama" olarak değerlendirirken konuşmayı bir tehdit olarak algıladığını ve geleceğe yönelik mesajlar içerdiğini söyledi. ANKARA (ANKA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in yeni yargı yılının açılışında yaptığı konuşmayı "Talihsiz bir açıklama" olarak değerlendirirken konuşmayı bir tehdit olarak algıladığını ve geleceğe yönelik mesajlar içerdiğini söyledi.
Başbakan Erdoğan Beyaz Tv kanalında referandum sürecini ve son günlerdeki gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan Yargıtay
Başkanı Hasan Gerçeker'in 2010-2011 yargı yılı açılış töreninde yaptığı konuşmayı "Talihsiz bir açıklama" sözleriyle değerlendirdi. Açıklamanın bir tehdit olarak algılandığına dikkat çeken Erdoğan "Geleceğe yönelik mesajlar veriyor. Yürütme ile yargının arası açılacak eğer evet geçerse diyor. Bunu bir Yargıtay başkanı nasıl söyler" dedi.
-YİNE CİBİLİYETSİZ YORUMU-
Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerinde Kılıçdaroğlu'nun kendisine Recep Bey diye hitap etmesinden rahatsız olmadığını belirtirken, "Bu cibiliyet meselesidir" dedi. Erdoğan benzer bir yorumu daha önce de CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal için kullanmış ve Baykal bu sözler için Erdoğan'a dava açmıştı.
Başbakan Erdoğan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Apo ile görüşüldü iddialarına yönelik sarf ettiği "Kanıtlamazsanız şerefsizsiniz" sözleri nedeniyle üslubunu sertleştirdiği yönündeki eleştirilere ise "Kanıma dokunuyor. Bugüne kadar hiç bir arkadaşımın bana böyle bir teklifi dahi olmamıştır. Ama bakıyorsunuz Sayın Bahçeli yırtınırcasına gittiler dağda görüştüler şurda görüştüler, burda görüştüler. Zerre kadar devlet terbiyesi görmüş insan böyle bir açıklamada bulunamaz. Şimdi ben ispatlamaya davet ediyorum. İspatlayamazsan şerefsizsin. şimdi burada benim yasal haklarım da saklı. Çok ciddi bir sıkıntı sakatlık" sözleriyle yanıt verdi.
Erdoğan YARSAV' a yönelik yaptığı "Siyasi parti gibi konuşuyorlar" sözlerini de yineleyerek "Biz adını değiştirdik zaten YASAP olarak" dedi.
-EVET HAYIR ARASINDA 8-10 BANTLIK FARK VAR-
Erdoğan referanduma ilişkin açıklanan kamuoyu yoklamalarına ilişkin değerlendirmesinde ise bu anketlerin hiçbirine güvenmediğini vurgulayarak şunları söyledi:
"Bunlar siparişle gelen anketler. Biz de anketler yaptırıyoruz. Bize ulaşan anketlerde arada 8-10 bandında bir fark var. Bunlar sadece bir tane araştırma firmasını değil. Bir kaç araştırma firmasının. Ama en doğrusu bunun pazar günü ortaya çıkacak. Çok fazla heyecanlanmaya falan gerek yok. Pazar günü çıkacak neticede asıl rakamları göreceğiz. Tabi yalancılarda söyledikleri o yalan rakamlarla ortada kalmış olacaklar"
-DİYARBAKIR BİZ VARIZ DEDİ-
Uzun süre tartışılar ve boykot kararının gölgesinde gerçekleştirilen Diyarbakır mitingine ilişkin değerlendirmesinde ise "O meydandan çıkan mesaj biz varız mesajıydı" yorumunu yapan Erdoğan, bölge halkının sandığa gitme hakkını kullanabilmesi için emniyet güçlerinin gereken tüm önlemleri alacağına vurgu yaptı. Erdoğan referandumdan hayır çıkması durumunda ne olacağı yönündeki bir soruya ise "Biz her zamanki gibi olgunluğumuzu koruruz. Kaldı ki 12 Eylül zaten milletimizin lehinde çok önemli bir sıçramanın olacağı bir gündür. Tersi olursa zaten bu ülkede demokrasi büyük bir yara almış demektir" yanıtını verdi.
-ERKEN SEÇİM ZİHNİMİZDE YOK-
Başbakan Erdoğan, daha önce Turgut Özal'ın yaptığı gibi bir erken seçim kararı alıp almayacağına yönelik ise şunları söyledi:
"Kesinlikle şu anda benim dünyamda bir erken seçim projesi kesinlikle zihnimde değil. Bir 5 dakika senaryosu kesinlikle aklımızda yok. Tayyip Erdoğan'ın ağzından söz bir kez çıkar. Çünkü biz şuna inanırız her erken seçim Türkiye'ye kaybettirmiştir. Şimdi alınacak yine böyle bir kararda Türkiye kaybeder. Çünkü istikrar ve güven çok önemlidir. Yapılan bir halk oylamasıdır güven oylaması değildir. MHP ve CHP bunu güven oylamasına çevirmeye çalışıyor. Asla olaya bu şekilde bakmıyoruz. Türkiye gelişmiş ülkelerde olduğu gibi artık belirlenen tarihlerde artık seçimleri yapmaya alışmalıdır. Türkiye'nin siyasi tarihine bakıyoruz ortalama iktidar süresi 16 ay 18 ay. Böyle istikrar olmaz" (ANKA)
(ZHR/ÖMR)
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
İLGİLİ HABERLER
Halk otobüsü takla attı: 18 yaralı
27.05.2012, 16:04
Erzurum’da kaza: 1 ölü
27.05.2012, 15:44
Şemdinli'de hava hareketliliği
27.05.2012, 15:25
Depremzedeler plaketle uğurlandı
27.05.2012, 14:58
"Somali'yi imtihan yeri olarak görüyoruz"
27.05.2012, 14:48
Kayseri’deki bombalı saldırı
27.05.2012, 14:38
Minibüsçüler kontak kapattı
27.05.2012, 14:18
Yaşlı kadının evinden Kalaşnikof çıktı
27.05.2012, 13:58
Cizre'de ses bombalı saldırılar
27.05.2012, 13:44
Gökçek: "Mezhepçi bir grup bana saldırdı"
27.05.2012, 13:29
Asansör kazalarına bilinçli müdahale
27.05.2012, 13:14
Özel Hastaneler yatak ücretlerini kendileri tespit edecek
27.05.2012, 12:34
Elektrik sayacında kalibrasyon sürprizi
27.05.2012, 12:05
Uludağ kampçılarına şok zam
27.05.2012, 11:58
Beyoğlu'nda patlama
27.05.2012, 11:40
İstanbul'un fethinin kutlama provaları bugün
27.05.2012, 11:18