Son Haberler
27.05.2012 Pazar 15:37
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ULUSA SESLENDİ(3): "2015 HEDEFLERİNE ŞİMDİDEN ULAŞTIK"
30.06.2010 13:47
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin BM Öncülüğünde belirlenen Bin Yıl Kalkınma Hedeflerinin ilk aşamasında 2015 hedeflerinin bir çoğuna ulaştığını söyledi. (DİKKAT! YAYINLANINCAYA KADAR AMBARGOLUDUR)


ANKARA (ANKA) - Türkiye'nin son dönemde önemli Konferans ve organizasyonlara ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan Birleşmiş Milletler Bin Yıl Kalkınma Hedefleri Bölgesel Konferansında Türkiye'nin yoksulluk, eğitim, sağlık, çevre ve kalkınma alanlarında belirlenen 2015 hedeflerinin birçoğuna şimdiden ulaşmış olduğunu gördüklerini, bunun mutluluğu yaşadıklarını belirtti.
Ulusa sesleniş konuşmasında Türkiye'nin potansiyelinin de hedeflerinin de çok büyük olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "Ülkemizin rekabet gücünü artırmak suretiyle ekonomimizi güçlendirmeyi, istikrarlı büyümeyi temin etmeyi ve uzak olmayan bir gelecekte dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefliyoruz. Bu hedefi yakalamak için yeniliklere açık olmamız, Ar-Ge çalışmalarında, yani Araştırma Geliştirme çalışmalarında son yıllarda yakaladığımız ivmeyi daha da arttırmamız gerekiyor" dedi.

-ARGE-YE 6.5 MİLYAR LİRA AKTARILDI-

Erdoğan Ar-Ge çalışmaları alanında Türkiye'nin son yıllarda ne kadar büyük bir atılım içinde olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Bakınız 2002 ile 2008 yılları arasında, 2008 sabit fiyatları ile Ar-Ge harcamalarında ülke olarak üç kata yakın bir artış sağlamış durumdayız. Bu artış hızında Türkiye bugün Çin'den sonra dünyada ikinci ülke konumunda. Dünyada araştırmacı sayısını en hızlı artıran ikinci ülke de yine Türkiye. 2005-2010 arasında DPT'nin Üniversiteler, TÜBİTAK ve diğer kamu kurumlarına tahsis ettiği Teknolojik Araştırma Sektörü yatırım ödeneği 6,5 milyar liraya ulaştı. Aynı yıllar için TÜBİTAK aracılığı ile akademik projelere verilen destek 50 milyon liradan 13 katlık bir artışla 680 milyon liraya çıktı. Evet, üniversitelere verilen proje desteği, 50 milyondan 680 milyona çıktı. 2008 ve 2009 yıllarında Ar-Ge Teşvik Yasası'ndan yararlanan 600 mükellefimize 2 milyar liraya yakın Ar-Ge vergi indirimi sağlandı. Bu tablo ülkemiz adına bir gurur tablosudur, bir umut tablosudur."

-TÜRKİYE AYDINLIK GELECEĞİNİ İNŞA EDİYOR-

Erdoğan, 2010 yılı Haziran ayının özellikle açılışlar konusunda bereketli bir ay olduğuna vurgu yaparak "tamamlanan her yatırımın, açılan her tesisin, gerçekleştirilen her hizmetin, Türkiye'nin mutlu ve müreffeh yarınlara doğru attığı hayırlı adımlar' olduğunu söyledi. Erdoğan Haziran ayı içinde yapılan açılışlar hakkında bilgi verdiği Ulusa Sesleniş konuşmasını şu sözlerle noktaladı:
"Türkiye adım adım aydınlık geleceğini inşa ediyor. Milletimiz günbegün hak ettiği medeniyet seviyesine doğru ilerliyor. Bu büyük milletin medeniyet yürüyüşünden rahatsız olanlar önümüze ne kadar taş koymaya, ne kadar engel çıkarmaya çalışırlarsa çalışsınlar, biz inançla yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Canlarını bu ülkenin varlığını, birliğini, geleceğini ve ideallerini korumak uğrunda veren aziz şehitlerimizi de hiçbir zaman unutmayacağız. Bu vesileyle bütün şehitlerimize bir kere daha Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyor, gazilerimize de acil şifalar temenni ediyorum. Allah Türkiye'nin yolunu, bahtını, ufkunu açık etsin."(ANKA/SON)
(ZHR/ÖMR)
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.