Gazetecilik yaşamımda Başbakan kadar hızla gelişen ve değişen birini görmedim.Taç giyen baş ışıldar.Burada giydiği tacın önemi büyük..Ama yine de bir insan dünyaya ayak uydurmak konusunda , bu kadar başarılı olamaz.Bütün dışilişkileri başarılı.Bıraksalar adım adım ilerleyecek..Ama bırakmıyorlar.Kan dökülmesin bile dese binbir bahane ile karşı çıkıyorlar.Hatta Derin Devleti kullanarak daha çok cinayet işlenmesine neden oluyorlar.
Tek merkezli dünyadan , değişik merkezlere uzanan yeni dünyada adımlarını hemen bu hızla atmaya başlıyor.Enerji konusunda kimseye pek pabuç bırakmıyor.One Minute derken prestij kazanıyor.Hiç kaybettiğini gönmedim.
Şimdi İsrail ile boğuşuyor.ABD ye rağmen boğuşuyor.Çünki İsrail de cinayet peşinde.Buna razı olmuyor, korkmuyor, Obamayı ikna ediyor.Bir seyyat ile birden fazla sorunu çözmüş olarak geliyor.
Yine Kürt Açılımı ve devam diyor.
Rakipleri ne diyor? Siperde oturdu mu, kalkdı mı? bunu konuşabiliyorlar..Ve en fazla aynı yere gidip ayakta resim çektirebilecekler.Başbakan bu arada beş ülke gezer.Kılıçdaroğlu bu çapta iş göremez.Başbakan kadar deneyli de değil, çalışkan da değil, hitabeti de yok, cumlae de kuramıyor..Proje üretmiyor.Bir fakirlik üstüne , en fazla işsizlik koyabiliyor.
Başbakan gelip dünya ükelerinin ekonomisini anlatırken, Türkiyeye yaklaşıyor.Hem danışmanları , hem kendi inanılmaz bir performans sergiliyorlar..Bir kısım medya seke seke Kılıçdaroğlunu orada burada parlatmak istiyor.
Bu medya topallıyor..Yandaş medya dedikleri kısım ise henuz yerleşik halde değil.TV kanalları canlı yayınlarda ortamı netleştiriyor.Taraf tutsalarda gerçek ortada kalıyor.Bir de internet medyası var.Biz buralarda sonsuz özgürüz.Başbakan çatsakda , kızsak da bize fark etmez.Ama içimizden gelmiyor.