Son Haberler
27.05.2012 Pazar 15:59
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

Başbuğ: Teröre karşı tek yumruk olma zamanı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Önümüzdeki süreç terör eylemleri açısından hassas bir süreçtir. Görevliler, herkes dikkatli olmak zorundadır, istihbaratımızdan tutun gerekli tedbirlerin alınmasına kadar" dedi. 05.07.2010 21:33

Başbuğ, Star Televizyonu'nda yayınlanan "Arena"' programında, Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı.

Siirt-Doğanköy-Sarıyaprak bölgesinde, PKK terör örgütünün geçen hafta gerçekleştirdiği eylemin "Bugüne kadar saldırıp, en büyük darbeyi aldığı eylem" olduğunu vurgulayan Başbuğ, "'Bizim bizzat arazide tespit ettiğimiz 12 teröristin öldürülmüş olduğudur. O akşam o harekatı biz de buradan takip ettik. Örgüt o akşam gerçekten büyük telaş ve kaos içindeydi. Son dönemlerde en büyük darbeyi, bizim Sarıyaprak-Doğanköy'deki kahraman subay, astsubay, uzman, erbaş ve erlerimiz verdirdi" dedi.

Başbuğ, Diyarbakır-Silvan'daki olayın da unutulmaması gerektiğini, buradaki olayda da 6 teröristin bir araçla oradaki karakola eyleme geldiklerini ifade ederek, "Mardinli kahraman şehit erin, canı pahasına müdahalesiyle eylem engellendi. 6 terörist etkisiz hale getirildi. Dün akşam Beytüşşebap'ta geçici köy korucularımız, askerimiz, polisimiz ki aynı 3 noktaya saldırı var, yaralılarımız var. Orada da teröristler derslerini aldılar. Bunları niçin ifade ediyorum, saldırılar bazen siz ne kadar tedbir alsanız da olabilir. Önemli olan saldırılarda gereken dersi verirseniz ki veriyor olması lazım güvenlik güçlerinin, bu eylemlerin tırmanış süresinin daha kısalmasına neden olabilir" şeklinde konuştu.

"Önümüzdeki süreç, terör eylemleri açısından hassas bir süreç" diyen Başbuğ, "Görevliler, herkes dikkatli olmak zorundadır, istihbaratımızdan tutun gerekli tedbirlerin alınmasına kadar. Ümit ediyorum, güven de duyuyorum, aynı hassasiyeti batı bölgelerinde de göstermemiz lazım. Batı bölgelerimiz de hassastır. Önemli olan terör eylemlerinin arttığı süreci, Türkiye olarak hep beraber, tek yumruk halinde, en az zararla atlatmak durumundayız" diye konuştu.

Başbuğ, "çömelme" tartışmalarına ilişkin de Gediktepe'ye Başbakan'la gitmenin faydalı olacağını düşündüğünü belirtti. Başbuğ, "Gediktepe keskin nişancıların menzilinde. Tam güvenlik tedbiri alınmadığı için Erdoğan çömelmek zorundaydı. Bunun farklı yorumlanması yanlış" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretini de değerlendiren Başbuğ, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun gittiği yer güvenlik açısından Gediktepe ile tartışılmaz. Tartışmaların uzaması yersiz" ifadesinde bulundu.

ANKA

YORUMLARINIZ
kazim hür - 06.07.2010 10:38
elinde her türlü teçhizat var . biri bizi dikizliyor evi gibi herşeyi ayan beyan biliyoruz diyorsunuz. neden bitmiyor.asala bitti bu başladı. pkk biterese daha büyük bir kuvvet le teşkilatlanırlar diyemi çekiniliyor.
Mümtaz Şahsiyet - 06.07.2010 09:45
Halk tek yumruk olabilirde sen kalkıp askerle kendi vatandaşını izole edersen;ailesi bile askeri göremesse;asker lüks bir hayat yaşarken vatandaşın acından ölürse;asker arabaları yanımdan geçerken ben toz içinde kalırsam;ray-ban ın arkasından ve yüksekten bakarsa bana komutan NASIL TEK YUMRUK OLABİLİRİZ HA akıl var mizan var tek yumruk falan olmamız için önce askerlerin astronomik maaşları azaltılmalı artan fark diğer memur yada az ücret alan yerlere kaydırılmalı.Hükümet askere yalakalık yapmamalı askerler normal binalarda vatandaşlarla içiçe komşu olmalı.Böyle yapın biz komşumuzu canımız pahasına koruruz BAĞBUĞ Bey.
mehmet bey - 06.07.2010 08:58
Başbuğ: " Teröre karşı tek yumruk olma zamanı " demiş.....nasıl olduda bu günlere geldik !!!???..... AB,ABD’nin ( MÜSLÜMANLIĞI DÜŞMAN İLAN EDEREK PARÇALAMA PROJESİ OLAN,BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ ) güya ılımlı Müslümanlık projesine talip olan bu proje için icazet alarak İktidara gelen ve EŞBAŞKANI olan bugünkü İktidardaki siyasi otorite,Türkiye çapında Müslümanlığıda kullanarak eğitimsiz Toplum nezdinde meşruiyet zemini kazanabilmek için güya ve sözde DEMOKRASİ söylemiyle batılıların Türkiye aleyhindeki düşüncelerine bilerek ve isteyerek “ PEKALA “ demiştir….Türkiye’de hemen hemen her kurumun içine yerleşmiş olan yandaşların sayesinde,maalesef Ülkemiz yıkılma aşamasına gelmiş bulunmaktadır…..merak etmeyin,yıkımcıların başına bir şey gelmeyecektir,müsterih olabilirsiniz!!!…..onlar,yüksek düzeyli koruma ve kollama altınadırlar….son evrede ise gidecekleri yer bugünden bellidir…..ya AB ya ABD…..
osmanli - 06.07.2010 00:01
ayni konusmada TSK personelinin PKK ile isbirligi yaptigini düsünenlerin türk kani tasidigina inanmadigini söyledi basbug. ben balyoz planlari yapanlarin kafes planlari yapanlarin türkm kani tasidigina inanmiyorum. eger TSKda PKK ile isbirligi yapanlar olmasaydi PKK bu kadar zarar veremezdi.
ömer - 05.07.2010 23:08
Gitmeden affettrinsin inşallah kendini 2 ayın var ve çok sıkı çalışman lazım terörün beli tamamen kırılmalı sn Başbuğ. Bunu yaparsanız o zaman siz farklı anılırsınız
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
1