Son Haberler
27.05.2012 Pazar 18:37
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

BELGA: KOMİSYON TÜRKİYE'NİN AB'YE ÜYELİĞİ KONUSUNDA LONDRA'NIN DESTEĞİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYOR
28.07.2010 14:00

BRÜKSEL, 27/07(BYE)--- Belçika haber ajansı Belga'nın 27 Temmuz 2010 tarihli AFP kaynaklı haberinin çevirisi şöyledir:

Avrupa Komisyonu, İngiltere Başbakanı David Cameron'un, 27 ülkeden oluşan bloğa Türkiye'nin girme perspektifi olduğunu açıklayarak, Türkiye'nin AB üyeliğine destek vermesini memnuniyetle karşıladı.

Komisyon Sözcüsü salı günü yaptığı açıklamada, "Genişlemeden Sorumlu AB Komisyonu üyesi Stefan Füle ve AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, 13 Temmuz'da Türkiye'de bulundukları sırada ülkenin AB'ye girme perspektifi olduğunu yinelemişlerdi" dedi.

Sözcü, "Bu çerçevede, bu süreci hızlandırmak için yaptığı girişimi memnuniyetle karşılamaktan başka bir şey yapamayız" dedi. Sözcü, David Cameron'un Ankara'da yaptığı "AB'ye giriş sürecinde önünüze konulan engeller beni öfkelendiriyor" şeklindeki açıklamasını yorumlamış oldu. Türkiye'nin AB'ye üyeliği yerine "imtiyazlı ortaklık" isteyen Paris ve Berlin'e üstü kapalı bir suçlama yapılmış oldu.

Sözcü ayrıca, "Komisyon, Türkiye'nin gerekli şartları yerine getirmesi halinde bu yıl içinde daha fazla başlığın müzakerelere açılması umudunu dile getirdi" dedi.

Ankara üyelik müzakerelerine 2005 yılında başladı ancak 73 milyon nüfuslu Müslüman bir ülkenin Birliğe katılması konusunda çekinceleri olan Fransa ve Almanya nedeniyle süreç çok yavaş ilerliyor. Ayrıca, Kıbrıs çıkmazı ve Türkiye'deki reformların yavaşlığı da süreci etkiliyor.

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.