Son Haberler
27.05.2012 Pazar 19:05
Yerli Medya
Faydalı Linkler
Yabancı Medya
Eğlenceli Linkler
Reklam & Bilgi
Bize Ulaşın
HaberX English
RSS
HaberX Mobile
Favorilerime Ekle
Anasayfam Yap
HaberX 'te Ara
Haber Arşivi
USD
1,7570
EUR
2,3630
EUR/USD
1,3449
IMKB100
59737/%0,00
ISTANBUL
Perşembe: 15°C/21°C
Cuma: 15°C/22°C
Cumartesi: 14°C/23°C
Havadurumu ayarlari
Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.
ADANA
ADIYAMAN
AFSIN
AFYONKARAHISAR
AGRI
AKCADAG
AKCAKOCA
AKDAGMADENI
AKSARAY
AKSEHIR
ALANYA
ALAPLI
ALPU
AMASRA
AMASYA
AMMAN
AMSTERDAM
ANAMUR
ANKARA
ANTALYA
ARALIK
ARDAHAN
ARDESEN
ARPACAY
ARTVIN
ASKABAT
ASTANA
ATINA
AVANOS
AYDIN
BAFRA
BAGDAT
BAKU
BALA
BALIKESIR
BARTIN
BASCIFTLIK
BASKIL
BATMAN
BAYBURT
BAYKAN
BELGRAD
BERLIN
BEYPAZARI
BILECIK
BINGOL
BIRECIK
BISKEK
BITLIS
BODRUM
BOGAZLIYAN
BOLU
BONN
BOZCAADA
BRUKSEL
BUDAPESTE
BUKRES
BUNYAN
BURDUR
BURSA
CADIR LUNGA
CANAKKALE
CANKAYA
CANKIRI
CAYCUMA
CELIKHAN
CEMISGEZEK
CENEVRE
CERKES
CEYLANPINAR
CEZAYIR
CHICAGO
CICEKDAGI
CIFTELER
CORUM
CUBUK
CUKURCA
CUKURHISAR
CUMRA
DALAMAN
DENIZLI
DERINKUYU
DEVELI
DEVREK
DIVRIGI
DIYARBAKIR
DOGANSEHIR
DOGUBEYAZIT
DUSANBE
DUZCE
EDIRNE
ELAZIG
ELBISTAN
ELMADAG
ERBAA
EREGLI-KARADENIZ
EREGLI-KONYA
ERUH
ERZINCAN
ERZURUM
ESKISEHIR
ETIMESGUT
FETHIYE
FINIKE
FRANKFURT
G.MAGOSA
GAZIANTEP
GEMEREK
GENC
GEREDE
GIRESUN
GIRNE
GOKCEADA
GOLBASI
GOLKOY
GUDUL
GUMULCINE
GUMUSHACIKOY
GUMUSHANE
GUNYUZU
GURUN
GUZELYURT
HAKKARI
HATAY
HAYMANA
HELSINKI
HINIS
HOPA
IGDIR
ILGAZ
INEBOLU
ISKENDERUN
ISPARTA
ISTANBUL
IZMIR
K.MARAS
KABIL
KAGIZMAN
KAHIRE
KALECIK
KALE-MALATYA
KANBERRA
KANGAL
KARABUK
KARAKECILI
KARAMAN
KARAPINAR
KARS
KASTAMONU
KAYSERI
KAZAN
KEBAN
KELKIT
KERKUK
KESKIN
KIEV
KILIS
KIRCAALI
KIRIKKALE
KIRKLARELI
KIRSEHIR
KISINEV
KIZILCAHAMAM
KIZILTEPE
KOCAELI
KOLN
KOMRAT
KONYA
KOPENHAG
KOSTENCE
KOZAKLI
KULU
KUTAHYA
KUVEYT
LEFKOSA
LONDRA
MACKA
MADEN
MADRID
MALATYA
MALAZGIRT
MAMAK
MANISA
MARDIN
MARMARIS
MAZGIRT
MAZIDAGI
MEDINE
MEKKE
MELBOURNE
MERSIN
MERZIFON
MIHALICCIK
MILANO
MINSK
MONTREAL
MOSKOVA
MUCUR
MUGLA
MUNIH
MURADIYE
MUS
MUTKI
NALLIHAN
NEVSEHIR
NEWYORK
NIGDE
NIKSAR
NUSAYBIN
OF
OLTU
ORDU
ORTAKOY
OSLO
OSMANCIK
OSMANIYE
OTTAWA
PADGORICA
PALU
PARIS
PATNOS
PEKIN
PINARBASI
POLATLI
PRAG
PRISTINA
RIYAD
RIZE
ROMA
S.KOCHISAR
SAKARYA
SAM
SAMSUN
SANLIURFA
SARAYBOSNA
SARICAKAYA
SARIKAMIS
SARIZ
SARKISLA
SEBINKARAHISAR
SELANIK
SEMDINLI
SEYDISEHIR
SEYITGAZI
SIDNEY
SIIRT
SILIFKE
SINOP
SIRNAK
SIVAS
SIVEREK
SIVRIHISAR
SOFYA
SOLHAN
SORGUN
STOCKHOLM
SULUOVA
SUMNU
TAHRAN
TARAKLIJA
TASKENT
TEKIRDAG
TIFLIS
TIRAN
TOKAT
TOKYO
TOMARZA
TOSYA
TRABZON
TUNCELI
TURHAL
UNYE
URGUP
USAK
USKUP
VALKANES
VAN
VARSOVA
VIRANSEHIR
VIYANA
WASHINGTON
WELLINGTON
YALOVA
YAPRAKLI
YESILHISAR
YESILYURT
YOZGAT
ZENITSA
ZILE
ZONGULDAK
ZURIH
ANA SAYFA
GÜNDEM
EKONOMİ
POLİTİKA
DÜNYA
SPOR
YEREL
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
MEDYA
KİTAP
SİNEMA
SÖYLEŞİ
EĞİTİM
BİNGÖL - ANAYASA MAHKEMESİ'NE TEPKİ
11.07.2010 19:41
Tweet
Follow
BİNGÖL (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Anayasa Mahkemesi'nin yetkisini bir kez daha aştığını belirterek, "Mahkeme, şekil denetimi diyerek başladığı denetimde esasa girerek milletimizin meclise verdiği yetkiye müdahale etmiş, siyaseten taraf olduğunu yetki gaspı yaparak göstermiştir" dedi.
AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ve AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay ile birlikte Ilıcalar beldesi bölgesindeki 20 köy muhtarının sorun ve sıkıntılarını dinledi. Elmalı köyünde muhtarlarla bir araya gelen Yusuf Coşkun, Anayasa Mahkemesi tarafından alınan karara tepki gösterdi. Coşkun, "Anayasa Mahkemesi meclisimizin kabul ettiği değişiklik metnine yaptığı müdahaleler ile kendisini milletin ve meclisin üstünde gördüğünü göstermiştir. Anayasa Mahkemesi'nin geçmiş dönem karnesine bakıldığında tahkim, özelleştirme, başörtüsü ve 367 gibi kararlarıyla tarihe geçtiği ve toplumsal hafızamızın bu kararları unutmayacağı açıktır" dedi.
"BU MÜDAHALE YASAL SÜRECİ KESİNTİYE UĞRATMAYACAKTIR"
Anayasa Mahkemesi tarafından yapılan müdahaleye rağmen paketin çatısının korunduğunu belirten Yusuf Coşkun, değişiklik paketinin çok iyi hazırlandığını ve tüm siyasi partilerin fikir beyan ettiği bir metin olduğunu dile getirdi. Coşkun, "Ancak bugün yapılan müdahale en azından yasal süreci ve değişim imkanını kesintiye ve duraksamaya uğratamamıştır. Türkiye 30 yıldan beri ilk kez bu denli kapsamlı bir anayasa değişikliği ile 12 Eylül'ün tahribatlarını onarma, darbe anayasasının izlerini silme, yargının yeri ve yapısını yeniden düzenleme, demokratikleşme ve sivilleşmeye ilişkin kararlı adımlar atma konusunda sandık başına gitme imkanına kavuşmuştur. Mahkemenin yaptığı değişikliklere rağmen netice olarak paketin çatısı korunmuş ve teknik detaylar dışında referandumda halkımızın teveccühüne mazhar olması halinde ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayacak düzenlemeleri bünyesinde muhafaza etmiştir. Anayasa değişiklik paketi iyi hazırlanmış ve mecliste tüm partilerin üzerinde tartıştığı ve fikir beyan ettiği bir metindir. Bu metni meclis kabul etmiş, Anayasa Mahkemesi de kararını vermiştir. Top artık vatandaştadır. 12 Eylül'de halkımız ne diyorsa o olacaktır" şeklinde konuştu.
"BUGÜNKÜ ANAYASA TÜRKİYE'NİN GÜÇLENMESİNİ ENGELLİYOR"
Bugünkü mevcut anayasanın Türkiye'nin güçlenmesini, zenginleşmesini ve özgürleşmesini engellediğini herkesin bildiğini söyleyen Coşkun, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"12 Eylül Anayasası'na en fazla hayır oyu veren ve bu özelliği nedeni ile hepimizin gurur duyduğu Bingöl halkı ise herkesten daha çok bunu biliyor. 12 Eylül Anayasası'nı bir 12 Eylül günü değiştirmek, düştüğümüz yerden kalkmak anlamındadır. Bu manada Bingöl'e ve Bingöl halkına da tarihi bir fırsat doğmuştur. Bu, 28 yıl önce darbe anayasasına en yüksek ret oyu vererek bütün ülkeye gösterdiği vizyonunu ve demokratlığını bir kez daha en üst noktadan gösterme fırsatıdır. Bingöl'e 28 yıl sonra başka bir 12 Eylül'de bu kez mevcut pakete en çok evet oyu veren vilayet olmak çok yakışacaktır. Önümüzdeki halk oylamasında en yüksek evet oyunu vererek, 28 yıl önce yaptığımızın da bilinçli seçimimiz olduğunu, şehir olarak yaptığımız doğrunun her zaman arkasında olduğumuzu herkese göstermenin zamanıdır. Siz değerli hemşehrilerimizin dile getirdiği görüşe bizler de katılıyoruz. 12 Eylül Anayasası'nı değiştirmek için başlatılacak çalışmalara 12 Eylül Anayasası'na 'hayır' diyen Bingöl'den start verilmesinin doğru olduğunu söyleyen tüm hemşehrilerimize hak veriyoruz. Bingöl halkının bu talebini salı günü Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve değerli milletvekilimiz Kazım Ataoğlu ile birlikte başbakanımıza ileteceğiz. Eğer önceden yapılmış bir program ya da verilmiş bir söz olmaması halinde Bingöl halkının bu talebinin karşılıksız kalmayacağına inanıyoruz. 12 Eylül Anayasası'nı tedavülden kaldırmak için hepinizden destek bekliyoruz."
Milletvekili Yusuf Coşkun, ayrıca Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından referandumda sandığa gitmeme kararını da değerlendirdi. Coşkun, "O karar BDP'nin kendi siyasi tercihidir. Ama bölge halkının sandığa giderek oyunu kullanacağına inanıyorum. Halkı böyle bir noktaya kimse çekemez. Halk özgür bir şekilde sandığa gidip referanduma 'evet' diyecektir" ifadelerini kullandı.
Coşkun'dan sonra söz alan köy muhtarları, bölgelerindeki sorun ve sıkıntıları anlatarak bunların giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını bekledi. Muhtarları teker teker dinleyen Coşkun, anlatılan sorunları not alarak yapılması gerekenler hakkında en kısa sürede çalışma başlatılacağını kaydetti.
(AKK-MSA-Y)
11.07.2010 19:37 TSİ
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
İLGİLİ HABERLER
Bursalı ressamın eserleri hayran bıraktı
27.05.2012, 15:56
Balık avı yasağına uyan yok
27.05.2012, 13:38
Adapazarı'nda şüpheli çanta alarmı
26.05.2012, 19:57
Adana'ya 83 milyon dolara çöp arıtma tesisi
26.05.2012, 15:25
Patnos'ta kan davası barışla bitti
26.05.2012, 14:11
Sarıkamış beyaza büründü
26.05.2012, 09:58
Silifke'de Atiye konserinde kavga çıktı
26.05.2012, 09:10
Uşak'ta kaza: 18 yaralı
25.05.2012, 20:14
Marmaris'te teknelerde alkol denetimi
25.05.2012, 15:32
Trabzon'da yangın
24.05.2012, 23:42
Ünye'de liman çıkmazı
24.05.2012, 20:31
Yastık altından yılan çıktı
24.05.2012, 19:24
Turgutlu'da traktör devrildi: 1 ölü, 3 yaralı
24.05.2012, 17:38
Edremit'te intihar
24.05.2012, 15:50
Eskişehir'de 4 kişi zehirlendi
24.05.2012, 12:47
Pasinler'de kaza: 1 ölü, 3 yaralı
24.05.2012, 11:17