Son Haberler
27.05.2012 Pazar 20:16
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

BİTKİSEL İLAÇ SAHTEKARLARINA KANMAYIN
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta kucukusta@haberx.com
20.08.2011 02:56
Son senelerde fitoterapinin büyük bir kazanç kapısı olduğunu gören bazıları doktor, çoğu ise tıp dışı mesleklerden olan “kerameti kendinden menkul uyanıklar” türemeye başlamıştır. Duygu sömürüsü yanında din sömürüsünü de mükemmel becerirler. “Evelallah” veya “Allah’ ın izniyle” gibi ifadeler ağızlarından hiç düşmez. Araştırmalarının ve ürünlerinin onlarca internet sitesinde yayınlandığını, bütün dünyada kabul gördüğünü, milyonlarca kişi tarafından kullanıldığını üfürürler. Bazıları göbek havaları veya kahkahalarıyla meşhur sarışın kadın programlarında, bazıları ise uydu üzerinden yayın yapan kanallarda sıkça boy gösterirler.

Zaman gazetesindeki yazım:

Son zamanlarda alternatif tıpla alâkalı pek çok mektup alıyorum. İşte bunlardan bir örnek:

“Hocam son aylarda hemen hemen bütün televizyon kanallarında bir doktorun "………." adlı ilacı her derde deva olarak tanıtmasına ve çevremdeki birçok eş, dost ve akrabanın bundan müthiş şekilde etkilendiğine şahit oldum. Eskilerin "40 laf bir büyü yerine geçermiş" sözünün ne kadar da doğru olduğunu bir kere daha hatırladık.

Hocam, ilacı anlatan doktorun(zannedersem dâhiliye doktoru) ana dayanak noktası ilacın damarları neredeyse yüzde 100 açarak; şeker hastasıysa gözleri tamir etmesi, kolesterolü varsa zaten damarları açıyor, felçli ise sinirleri besleyen kılcal damarları açtığından büyük oranda iyileşebildiğini, sperm kalitesini artırarak kısırlığa, amiyane tabirle kellikten körlüğe her şeye iyi geldiğini iddia ediyor.

Hocam benim sizden ricam bu konu ile ilgili bizi aydınlatmanızdır. Hayır, faydalıysa biz de kullanalım. Devlet de herkese dağıtsın da milyarlarca liralık ilaç yükünden kurtulalım.”

Tıbbın alternatifi yoktur

Tıp, insanların sağlıklarının korunması, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi ile uğraşan, mutlaka usta-çırak ilişkisiyle öğrenilen bir bilim olması yanında aynı zamanda da bir sanattır.

Tıp bilimini uygulama yetkisi tıp fakültesi mezunlarının yani hekimlerin görevidir. Bir insanın sağlığından veya hastalığının teşhis ve tedavisinden sorumlu olan kimse sadece hekimlerdir.

Tıp bir bütündür. Tıbbın kendi içinde pek çok dalları vardır ama alternatif tıp, tamamlayıcı tıp veya benzeri diğer tabirler yanlıştır. Nasıl hukukun, kimyanın, fiziğin alternatifi yoksa tıbbın da alternatifi yoktur ve olamaz ama alternatif tıp tabiri “galat-ı meşhur” (meşhur yanlış söz) olarak dilimize yerleşmiştir.

Ben alternatif tıp olarak adlandırılan “etkinlikleri ve güvenilirlikleri bilimsel yöntemlerle kanıtlanmamış tedavi yöntemlerini” körü körüne reddetmiyorum; itirazım bir takım şarlatanlar tarafından insanların aldatılmalarınadır.

Alternatif tıbbın birbirinden tamamen farklı onlarca türü olduğu gibi bazılarının bilimsel yöntemlerle araştırıldıktan sonra modern tıbbi tedaviler içinde yerlerini almaları elbette mümkündür ve bunun pek çok örneği (mesela akupunktur, hipnoz, fitoterapi, yoga gibi) de vardır.

Modern tıp, bir taraftan ticari olması diğer taraftan insan ruhunu görmezden gelmesi, bazı durumlarda hastaya fayda yerine zarar vermesi veya çaresiz kalması, her şikâyet veya hastalığı ilaç veya ameliyatla tedavi etmeye kalkması, koruyucu tıbbı ihmal etmesi gibi sebeplerle insanları alternatif arayışlara sevk etmiştir. 

Son senelerin gözde alternatif tıp dalı: Fitoterapi

Alternatif tıbbın pek çok farklı türü içinde ülkemizde de en çok rağbet göreni “fitoterapi” yani bitkilerle tedavidir. Bulantı için nane-limon çayı, öksürük için zencefilli bal, kabızlığa karşı sinameki de geniş manada bitkilerle tedavi sayılır ama fitoterapi denince daha ziyade formülü herkes tarafından bilinmeyen “efsunlu” karışımlar anlaşılır.

Bizde de yüzyıllardır çok yaygın olan geleneksel fitoterapi için Lokman Hekim Tıbbı, geleneksel tıp veya koca-karı ilaçları gibi tabirler de kullanılabilir. İyi niyetle, Allah rızası için yapılır ve bazı durumlarda gerçekten de çok işe yarayan bir tedavi yöntemidir. Bunların temelleri gözlemlere, dine, inançlara ve kültürlere dayanır. Usta-çırak, hoca-talebe, baba-oğul ilişkisi ile öğrenilir. Usta veya hoca, eğitimleri ve hatta bazılarının okuma-yazmaları bile olmayan kişilerdir. Ürünlerini ilkel yöntemlerle kendileri hazırlarlar ve bunları genellikle hiçbir ücret almadan verirler. Bunların faydaları toplumda kulaktan kulağa yayılır.

Alternatif tıbbın giderek çok büyük kazançlar sağlayan bir sektör olduğunun anlaşılmaya başlamasıyla beraber de modern fitoterapi doğmuştur. Eskiden ilkel yöntemlerle her kişi için özel yapılan bitkisel ürünlerin yerini teknolojiden yararlanılarak seri olarak üretilen, ilaçlar gibi marka ve şık ambalajları olan ürünler alır olmuştur.

Fitoterapi dünyanın kâr payı en yüksek olan sektörlerinin başında gelir; üç kuruşluk otlar yüzlerce liraya satılabilir. Çoğunun etkinlikleri ve emniyetleri bilimsel yöntemlerle “kesin olarak kanıtlanmamış” bu ürünlerin serbestçe reklâmı yapılabilmekte ve tüm dünyada özellikle de Amerika ve Avrupa ülkelerinde kapış kapış satılmaktadır. Bunlar hastalıkların tedavisi için olduğu gibi, yaşlanmayı geciktirme, bağışıklığı kuvvetlendirme, hastalıkları önleme gibi durumlar için de tavsiye edilmektedir.

Bizim uyanıklar iş başında

Son senelerde fitoterapinin büyük bir kazanç kapısı olduğunu gören bazıları doktor, çoğu ise tıp dışı mesleklerden olan “kerameti kendinden menkul uyanıklar” türemeye başlamıştır.

Bunlara hemen daima Hocam şeklinde hitap edilir. İnsanların çoğu da bunların gerçekten tıp doktoru ve profesör olduklarını sanır.

İdrar kaçırmadan adet sancısına, egzamadan hepatite, meme büyütmeden boy uzatmaya, kanserden boyun fıtığına, kıl dönmesinden astıma kadar akla hayale gelebilecek her şikâyet ve hastalığa iyi geldiği söylenen bu ürünlerin hiçbirinin kanıtlanmış etkisi yoktur.

Bu uyanıklar bilimsel (!) araştırmalar yaptıklarını söylerler ama bunları yapmaya ne yetkileri ne de imkânları vardır. Zaten bu araştırmaların hiçbirini tıp dergilerinde görmek mümkün değildir. Aslında böyle bir araştırma zaten çoğu zaman yapılmamıştır; olanların da bilimsel bakımdan hiçbir değeri yoktur.

Duygu sömürüsü yanında din sömürüsünü de mükemmel becerirler. “Evelallah” veya “Allah’ ın izniyle” gibi ifadeler ağızlarından hiç düşmez. Araştırmalarının ve ürünlerinin onlarca internet sitesinde yayınlandığını, bütün dünyada kabul gördüğünü, milyonlarca kişi tarafından kullanıldığını üfürürler. Bazıları göbek havaları veya kahkahalarıyla meşhur sarışın kadın programlarında, bazıları ise uydu üzerinden yayın yapan kanallarda sıkça boy gösterirler. Ürünlerinin, kitaplarının, sitelerinin serbestçe reklâmını yaparlar. Bazılarının fiyatı birkaç yüz lirayı bulan ama aslında beş para etmez onlarca ürün genellikle internet üzerinden veya özel dükkânlarda serbestçe satılır.

Gelelim neticeye

BİR: Fitoterapi ağızları iyi laf yapan şarlatanların ellerine teslim edilmemesi gereken geleneksel bir tedavi yöntemidir. Piyasada satılan bitkisel ilaçların hiçbirinin ispatlanmış tedavi edici etkisi yoktur.

İKİ: Modern tıp fitoterapiyi görmezden gelmek bir yana ona sahip çıkmalı, bitkisel ürünlerin etki ve emniyetlerini, nerede ve nasıl kullanılabileceklerini ilaçları için uyguladığı bilimsel yöntemlerle belirlemelidir.

ÜÇ: Yetkililer, insanları bitkilerle aldatan bu kişilerin serbestçe reklâm ve satış yapmalarını önleyecek kanuni tedbirleri acilen almalıdır.

DÖRT: Reyting ve tiraj peşindeki medya sorumluluğunu bilmeli ve bu kişilerin emellerine alet olmamalıdır.

 

YORUMLARINIZ
misafir - 22.08.2011 16:49
nasıl bir ülkede yaşıyoruz.adam ben doktorum diyor.tv kanallarından ilaçları tanıtıyor.hiç bir yetkili de gereğini yapmıyor.yazık bu ülkeye yazıkk.halkın kandırılmasına göz yumuluyor çok yazıkk.ey yetkililer nerdesinizzzzzzzzzzzzz
feti ayka - 22.08.2011 07:08
EVET HOCAM YAZDIKLARINIZDA COK HAKLISINIZ.BIZDE TV lerdeki isminin önünde Dr titri olan ve herkese meydan okuyan tavır ve konusmaları (daha dogrusu TV kanalına para karşılıgı yaptırdıkları REKLAM ve PROPANGALARA)na kanarak bu adam hem doctor hemde TV lerde açık ve alenen bu kadar yalan yanlış yere bu kadar iddialı konuşuyor olamaz diye inanarak 99 TL VERIP ROMADUR ALDIK.
Fatura istedik..verilen fatura da aldıgımız ROMADUR ilacının adi hic yazılmamış. Bunun yerine sadece Bitkisel ürün benzeri alakasız bir şey yazmışlar..bunu görünce ilk şüphem uyanmıştı ama 99.00 tl yi ödemiştik bir defa..
Merhum Semiha Ayverdi NE İDİK NE OLDUK (hatıralar-1985) isimli kitabında bazı sebepleri saydıktan sonar şöyle der….”…
İŞTE BU YÜZDEN NE TOPRAGINI TANIYOR NE DE SEVİYOR,GENE BU YÜZDENDİR Kİ GEÇMİŞİNİ BİLMEDİĞİ İÇİN GELECEĞİNE DE SAHİP ÇIKMAYI DÜŞÜNMÜYOR…….



..KAÇAKCI OLUYOR, VURGUNCU, İNSAFSIZ, ZALİM, KATİL,CASUS OLUYOR..HİLE DE YALANDA SEFAHATTE, REZALETTE TATMİN ARIYOR VE BÖYLECE DE HER ŞEYİN SAHTESİ, HER ŞEYİN ÇÜRÜĞÜ VE TORTUSU İLE HEM KENDİNİ HEMDE ÇEVRESİNİN ŞER VE FESAD KAYNAGI OLUP GİDİYOR..
Bugünki halimizi ve insanları sadece para kazanmak için ALDATAN sahtekarları ne güzel tariff ediyor..

Yazık oluyor…milyonlarca insanın hastalıklı yardıma muhtaç halini,ümidini kendi dünyalık kazanc ve menfaatleri ugruna suistimal ediyorlar..ve bu tür sahtekar fırsatcılara DUR diyecek bir devlet otoritesi yok bu memleketde..yazık çok yazık..
Dr. Ahmet Rasim Küçükusta - 21.08.2011 23:53
Benim modern tıbbı da eleştiren sayısız yazım ve kitaplarım var.
Adamın biri doktora gitmiş... Gidiş o gidiş!
Biri bizi hasta ediyor
Bir, iki, üç TIP
Bu kitaplarımdan bazıları.
kazım hür - 21.08.2011 17:43
adam kanserin son evresine gelmiş . çıkmadık canda umut vardır deyip gidiyor. otlu tedavi diye denize düşenin yılana sarıldığı gibi sarılıyor. Çevremizdede bazı hastalar şifa yap oldular. Otlar çok pahalı satılıyor diyebilirsiniz ama bu adamlara şarlatan diyemessiniz. Patent almış . ruhsat almış satıyor. Sen de aç bir labaratuvar ıspat et bunların sahte olduğunu o zaman. Çin Hindi çin gece gündüz adamlar hep ot ile yatıp ot ile kalkıyorlar. hepside dipcik gibi adamlar. Bir buçuk millyon bitki ve nebatat bo şamı yaratıldı şimdi hocam. 2 arada bir derede kaldık.
Yusuf Alper - 21.08.2011 17:18
Yazdıklarınız bu işi suistimal edecekler veya suistimal edilip kandırılacaklara önemli bir uyarı konumunda..ELEŞTİRİ VE ENDİŞELERİNİZE HAK VERİYORUM..Lakin onlar nasıl her şeyi ifrat derecede abrtıyor ise siz de tefrit derecesinde reddediyorsunuz..NE ABARTARAK SUİSTİMAL EDENLER, NE EHİL OLMAYANLARIN KULAKTAN DOLAMA ALT YAPISI OLMAYAN DETAYDAN HABERSİZ SÖYLEMLERİ NE DE SİZİN KÖKTEN REDDEDİŞİNİZİ UYGUN BULUYORUM..FİTO TERAPİ uzmanların eşiliğinda asırların birikimde gelen , bilimse laraştırmalarla teyid edilmiş, uzman kontrolünde yapılan fito terapilere eyvallah gayet güzel diyorum..Lakin SAHTEKARLARA, ÜÇKAĞITÇILARA ,PARA İÇİN GÖZÜ DÖNMÜŞLERE HAYIR DİYORUM... Fito terapi alanında yapılan sahtekarlıkları gündeme getirişiniz güzel de pekela bilimsel TIP çok mu pak ve temiz..HASTALARINA GEREKMEDİĞİ HALDE İLAÇ FİRMALARIYLA ANLAŞIP SÜREKLİ GEREKSİZ İLAÇ YAZIP KAKALAYIP HEDİYE ÜCRET ALAN DOKTORLARA PROFLARA NE DERSİNİZ.KALP AMELİYATI DAHİL BİR ÇOK AMELİYATA İHTİYACI OLMAYAN BASİT BAZI HASTALIKLARDA HASTASINI KORKUTARAK AMELİYAT EDİP HEM MALZEMEDEN , HEM OPERASYONDAN HE MDE SONRASINDA İLAÇ TEDAVİSİ DAYATMASI İLE PARA KAZANMAK İÇİN VİCDANI OLMAYAN PROF-DR. CERRAHLARDAN NE HABER..Normal doğum yapacak iken hastalarının % 100'e yakınına korkutarak (Anne veya çocuk ölecek diye) SEZERYAN YAPIP hem hastanın sağlığı ile oynayan hem devlete kazık atan alçak ve vicdansızlardan ne haber..BICAÇK PARASI VERMEDİ DİYE HASTASINI SÜRÜNDÜREN VİCDANSILARDAN NE HABER. Çürük adi malzemeyi , ilaçları ihale ile hastane ve devlete kakalayıp ameliyatlarda kullanıp , hastalara kakalyıp hem devleti hem milletin sağlığına ihanet eden Prof-Dr.Cerrah kılıklı sahtekar, alçak vicdansılardan ne haber..SAĞLIK SEKTÖRÜNDE SADECE SAHTEKAR FİTOTERAPİ OLAYINDA YOK HATTA ALÇAKLIĞIN , İHANETİN, SAHTEKARLIĞIN, ÜÇ KAĞITÇILIĞIN BÜYÜK AYAĞI NORMAL TIPTA GÖRÜLÜYOR. HEM DEVLETİ DOLANDIRIYORLAR HEM MİLLETİN SAĞLIĞI İLE OYNUYORLAR...Ne için DAHA FAZLA PARA KAZANIP ÇOK ÇOK LÜKS YAŞAMAK İÇİN YATLAR KATLAR ALMAK İÇİN , LÜKS ARAÇLAR ALMAK İÇİN. LÜTFEN FİTO TERAPİ ALANINDAKİ SAHTEKARLIKLARI DEĞİL NORMAL TIP ALANINDA YAPILAN ÜÇKAĞITÇILIKLARI, SAHTEKARLIKLARI, VİCDANSILIKLARI DA BİR BAŞKA YAZINIZDA YAZIN...Yeter ki her alanda ki sahtekarlar deşifre olsun.İşin ehli olan vicdanlı ve namuslu olanlar saygıyı hak etsinler.. Normal tıptaki sahtekarlarlıkları da deşifre eden yazınızı da bekliyorum hocam Saygılarımla.
Cemalettin ARK - 21.08.2011 04:14
Saygıdeğer hocam çok faydalı bir yazı olmuş.Evet bunlar sahtekar ,hemde din sömürüsüyle işin kaymağını yiyenlerde var;Ammavelakin siz "Zaman gazetesindeki yazım:" diye başlıyorsunuz yazınıza ,malum STV de zamanla aynı kuruluş.STV deki ve diğer kanallarda Tütüneson veya bir krem vardı güya herşeyi tedavi ediliyor ..bunlar bangır bangır satılıyor.
Bu ilaçların ciddi bir "sektör" olduğunu yazmıssınız e canım zaten "modern tıp!" ilaçları da aynı şeyi yapıp milleti yıllarca sömürmedimi.Geçenlerde avrupada ilaç firmalarının zor durumda olduğunu yazmışlardı iki gün geçmeden yeni bir virüs türetmişlerdi.Virüslerin resimleri bilgisayarda renklendirilen protein parçalarından oluşuyor külliyen yalan diyen rus bir doktor biliyorum .Adamı neredeyse öldürecekler. Sonuçta ilaçlar yani modern dediğiniz ilaçlar bazı şeyleri tedavi etse de tedavi ederken bile vücudun diğer bölgelerinde hasarlar bırakıyor ve en büyük sektör petrol şirkketlerinden sonra ilaç şirketlerinde ."Bir hastalık için alınan ilaç ,o hastalığın oluşması için gerekli altyapıyı hazırlıyor.Antibiyotik aldıkça bağışıklık sistemimiz zayıflıyor.Kanserin en büyük nedenleridir. Limon suyu kemoterapiden 10.000 kat daha fazla kanser hücresi öldürüyor ama bunu ilaç firmaları bilerek gizliyor diye bir haber çıkmıştı.Vicks denen ilaç bildiğiniz okaliptus bitkisinin özütü ,buna jel yapıcı maddeler titanyum dioksitler eklemenin manası şudur ,daha albenili olsun isterler ve ileride kronik sinuzit olmamız için zemin hazırlarlar ,böylece daha çok ilaç satacaklardır.
Günümüzde bir ilaç mümessilinin maaşı doktorlarla aynı ya da daha fazladır ve doktorlara getirdikleri extralar eşantiyonlar için doktorlar o firmanın ilacını yazmak zorunda bırakılmıştır.Özel hastaneler tamamen "dükkan" ve mantıkları şu .."şeker aldın çay aldın başka bişey lazımmı ,helva verelimmi süt verelimmi?
Kan grubu testi yaptırmak için özel hastaneye gittiğimde görevlinin bilgisayara yatış yazdığını gördüm bu yüzden kavga çıkardım 15 dakikalık bir test için hastayı bir gece yatmış gösterip devleti sömürüyorlar.
İşte bahsettiğiniz ve güvenmemiz gereken "modern tıbbın" hali böyle içleracısıdır.Keşke güvenebilsek hocam keşkeeee..
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
1

KÖŞE YAZILARI
Mısır Devrimi İhvan-ı Seçti MISIR DEVRİMİ İHVAN-I SEÇTİ
Can Acun Bugün, 14:36
Asya Türkler'i Bekliyor ASYA TÜRKLER'İ BEKLİYOR
Uğur Şahan Bugün, 12:20
BAŞBAKAN HAKSIZ: ŞEHİRLİ KADIN NORMAL DOĞUM YAPAMAZ‏ BAŞBAKAN HAKSIZ: ŞEHİRLİ KADIN NORMAL DOĞUM YAPAMAZ‏
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta Bugün, 01:51
Bu Müzik Fena Evrensel..! BU MÜZİK FENA EVRENSEL..!
Ahmet Usta Bugün, 01:32
MASONLAR, ATATÜRK ve BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ MASONLAR, ATATÜRK VE BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ
Eşref Zeki Parlak 26.05.2012, 15:53
"Cemaat"in Fenerbahçe ile işi olmaz masalı "CEMAAT"İN FENERBAHÇE İLE İŞİ OLMAZ MASALI
Tansu 25.05.2012, 20:38
 “İMAJ VE HAKİKAT” ŞAŞIRTTI “İMAJ VE HAKİKAT” ŞAŞIRTTI
Burhan Özbey 25.05.2012, 18:46
GİTMESİNİ BİLMEK GİTMESİNİ BİLMEK
Mahmut Ulusoy 25.05.2012, 17:46
Güney Azerbaycan Türkleri Konseyinin Beyanatı GÜNEY AZERBAYCAN TÜRKLERİ KONSEYİNİN BEYANATI
Cahit Kılıç 25.05.2012, 16:45
ZİRVEDE BİRİKMİŞ BİR ADAM: RECEP TAYYİP ERDOĞAN ZİRVEDE BİRİKMİŞ BİR ADAM: RECEP TAYYİP ERDOĞAN
Canan Barlas 25.05.2012, 13:13
DEVLETİN YENİ KİMLİĞİ; DİYANETİN PROTOKOLDEKİ YERİ DEVLETİN YENİ KİMLİĞİ; DİYANETİN PROTOKOLDEKİ YERİ
Ahmet Ay 24.05.2012, 15:01
"Avrupa Birliği"nin şımarık çocuğunun yaptıkları "AVRUPA BİRLİĞİ"NİN ŞIMARIK ÇOCUĞUNUN YAPTIKLARI
Ahmet Üder 24.05.2012, 12:58
TÜRKİYE'DE EĞİTİM BAKANI OLMAK ZOR; VİZYON STRATEJİ VE SABIR İSTER TÜRKİYE'DE EĞİTİM BAKANI OLMAK ZOR; VİZYON STRATEJİ VE SABIR İSTER
Eyüphan Kaya 24.05.2012, 11:09
F.Bahçe “yıldızlarını” kaybetti F.BAHÇE “YILDIZLARINI” KAYBETTİ
Engin Konca 24.05.2012, 01:04
KAZARA YETİM TAYFUN KAZARA YETİM TAYFUN
Mehmet Aysan 23.05.2012, 23:34
DÜŞÜNÜYORSUN SEN DÜŞÜNÜYORSUN SEN
Sevda Salihoğlu Dursun 23.05.2012, 22:55
FENERBAHÇE DE NE İŞ?: FETHULLAH GÜLEN, RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE AZİZ YILDIRIM FENERBAHÇE DE NE İŞ?: FETHULLAH GÜLEN, RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE AZİZ YILDIRIM
Önder Aytaç 23.05.2012, 10:23
BAŞKANLIK SİSTEMİ DİKDATÖRLÜĞÜ MÜ GETİRECEK BAŞKANLIK SİSTEMİ DİKDATÖRLÜĞÜ MÜ GETİRECEK
Muhammed Çimen 23.05.2012, 03:08
KUTSALA SAYGI KUTSALA SAYGI
Yonca Kaya Şahin 22.05.2012, 16:50
OĞLUM NİÇİN FENERLİ OLDU ? OĞLUM NİÇİN FENERLİ OLDU ?
Bahri Şenkal 22.05.2012, 15:34
Her hastalık Bir Hikâyedir Yarışması Kitabı ÇIKTI HER HASTALIK BİR HİKÂYEDİR YARIŞMASI KİTABI ÇIKTI
Prof. Dr. Cengiz Yakıncı 22.05.2012, 11:31
The Dictator ve Kadın THE DİCTATOR VE KADIN
Tuğba Koçak 22.05.2012, 01:59
19 Mayıs Kutlamaları 19 MAYIS KUTLAMALARI
Turgay Çınar 21.05.2012, 22:53
PROGRAMLANMIŞ HOLİGANLAR & METAZTAS TOPLUM VE HOCAEFENDİ'NİN CEVABI PROGRAMLANMIŞ HOLİGANLAR & METAZTAS TOPLUM VE HOCAEFENDİ'NİN CEVABI
Salih Can 21.05.2012, 06:12
Erdoğan'ı "Bitirme Planı": Tuzaklı bir gösteri! ERDOĞAN'I "BİTİRME PLANI": TUZAKLI BİR GÖSTERİ!
Sercan Zorbozan 20.05.2012, 02:06
Cemaat yönetime el koydu! CEMAAT YÖNETİME EL KOYDU!
Mevlana Çakıral 18.05.2012, 13:51
Ne Demişler: Ağaçı Yaşken, Delegeyi Hoşken NE DEMİŞLER: AĞAÇI YAŞKEN, DELEGEYİ HOŞKEN
Oğuzhan Erdoğan 17.05.2012, 17:07
Teknogirişim Sermayesi  Desteği TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ
Bekir Hilmi Nayır 15.05.2012, 13:34
Anneler Günü ANNELER GÜNÜ
Fréderike Geerdink 13.05.2012, 21:53
GÖNÜLLERİN SULTANI ASİL HANIMEFENDİLER ANNELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN GÖNÜLLERİN SULTANI ASİL HANIMEFENDİLER ANNELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN
Jasmine 13.05.2012, 10:16
 GEZEGEN FAŞİZMİ GEZEGEN FAŞİZMİ
Serkan Güzel 11.05.2012, 20:58
GLOBAL YAPTIRIM VE YAŞLI ÇİFTÇİNİN KIZI GLOBAL YAPTIRIM VE YAŞLI ÇİFTÇİNİN KIZI
Hasan Tülüceoğlu 11.05.2012, 11:58
"AŞKIN BÖYLESİ....." "AŞKIN BÖYLESİ....."
Hülya Okur 10.05.2012, 17:21
ANA GİBİ YAR OLMAZ ANA GİBİ YAR OLMAZ
Abdurrahim Çölgeçen 10.05.2012, 10:41
Boş Yazı BOŞ YAZI
Taha Ün 10.05.2012, 08:35
 "Yarının Türkiyesi gözönüne alındığında, siyasi aktörler hangi 3 temel sorunu ele almalı?" "YARININ TÜRKİYESİ GÖZÖNÜNE ALINDIĞINDA, SİYASİ AKTÖRLER HANGİ 3 TEMEL SORUNU ELE ALMALI?"
Tartışma Konusu 07.05.2012, 00:36
Taraf Gazetesi Yazarı Alper Görmüş TARAF GAZETESİ YAZARI ALPER GÖRMÜŞ
Alper Görmüş 06.05.2012, 23:41
Yıldırım Beyazıt Universitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı YILDIRIM BEYAZIT UNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. MAZHAR BAĞLI
Mazhar Bağlı 06.05.2012, 23:36
Taraf Gazetesi Yazarı Nabi Yağcı TARAF GAZETESİ YAZARI NABİ YAĞCI
Nabi Yağcı 06.05.2012, 23:34
Manhattan`dan Bütün Dünya`ya “Türkçe” Sevgi ve Barış Mesajı MANHATTAN`DAN BÜTÜN DÜNYA`YA “TÜRKÇE” SEVGİ VE BARIŞ MESAJI
Halid Şener 06.05.2012, 21:35
BAŞÖRTÜSÜ KAMUSAL ALANDA TAMAMEN SERBEST OLMALIDIR BAŞÖRTÜSÜ KAMUSAL ALANDA TAMAMEN SERBEST OLMALIDIR
Zekeriya Menak 04.05.2012, 22:22
İdeolojik (Sol) Sanat ve Muhafazakar Sanat İDEOLOJİK (SOL) SANAT VE MUHAFAZAKAR SANAT
Özcan Yazıcı 04.05.2012, 11:39
ECDAD TORUNLARI ECDAD TORUNLARI
İsmail Turan Çakır 03.05.2012, 16:15
Yasaların getireceği…Eczacılık mesleğinin ve eczacılık hizmetlerinin geleceği YASALARIN GETİRECEĞİ…ECZACILIK MESLEĞİNİN VE ECZACILIK HİZMETLERİNİN GELECEĞİ
Nazlı Şencan 30.04.2012, 23:19
MİGRENLE BAŞ ETMEK ZOR DEĞİL MİGRENLE BAŞ ETMEK ZOR DEĞİL
Prof.Dr. Göknur Aktay 30.04.2012, 12:52
Daktilo Kuşları DAKTİLO KUŞLARI
İbrahimî Feyzullah Yalçın 29.04.2012, 14:09
28 Şubat Öncesi Derinler ve Sonrası Derin Mevzular 28 ŞUBAT ÖNCESİ DERİNLER VE SONRASI DERİN MEVZULAR
Alperhan Baysan 28.04.2012, 04:04
Tünel TÜNEL
Sıla Onat 27.04.2012, 01:17
Kötü Ozon Hasta Eder KÖTÜ OZON HASTA EDER
Prof. Dr. Mustafa Öztürk 25.04.2012, 13:42
CHP'YE KİTAPÇIK TAVSİYELERİ!.. CHP'YE KİTAPÇIK TAVSİYELERİ!..
Volkan Akay 20.04.2012, 09:33
Turgut Özal Aşkını Bu Şiir’le  İtiraf Etmişti TURGUT ÖZAL AŞKINI BU ŞİİR’LE İTİRAF ETMİŞTİ
Yavuz Demir 17.04.2012, 01:05
Türk Girişimciler.. TÜRK GİRİŞİMCİLER..
Seda Karakaya 15.04.2012, 21:20
YIKAMIYORSAN, İTİBARSIZLAŞTIR taktiğinin kurbanı Milletimiz YIKAMIYORSAN, İTİBARSIZLAŞTIR TAKTİĞİNİN KURBANI MİLLETİMİZ
Kürşad Kaan 03.04.2012, 16:23
İlişkinin hangi zamanı? İLİŞKİNİN HANGİ ZAMANI?
Eda Alanson 01.04.2012, 13:00
Özerklik Turşusu ÖZERKLİK TURŞUSU
Cengiz Koyuncu 26.03.2012, 18:05
Türkiye’de vergiler neden bu kadar  yüksek?  TÜRKİYE’DE VERGİLER NEDEN BU KADAR YÜKSEK?
Aykut Yavuz 25.03.2012, 13:43
Anladım Bozukluğu ANLADIM BOZUKLUĞU
Özkan Erdem 16.03.2012, 23:40
16 Mart, 16 Mart, 16 Mart... 16 MART, 16 MART, 16 MART...
Sami Zana ASLAN 16.03.2012, 05:16
SURİYE DEVRİMİ SURİYE DEVRİMİ
Mert C. Demir 16.03.2012, 03:50
Suriye’de Kayıp Gazeteciler Ve 2 Sorun SURİYE’DE KAYIP GAZETECİLER VE 2 SORUN
Yonca Karakemer 15.03.2012, 01:23
ÖNDER AYTAÇ VE ANNELER ÖNDER AYTAÇ VE ANNELER
Cuma Hikmet 04.03.2012, 21:24
Siz hiç öldünüz mü? SİZ HİÇ ÖLDÜNÜZ MÜ?
Şefik Kantar 28.02.2012, 23:52
 4+4+4 Siteminin Getiri Ve Götürüleri 4+4+4 SİTEMİNİN GETİRİ VE GÖTÜRÜLERİ
Nurullah Çelik 25.02.2012, 14:07
MÜMİN GARP MÜMİN GARP
Selahaddin Eyyubi Tezel 16.02.2012, 13:40
CEMAAT AK PARTİ'Yİ DEVLETTEN SÜRECEK Mİ? CEMAAT AK PARTİ'Yİ DEVLETTEN SÜRECEK Mİ?
Asım Yıldırım 15.02.2012, 11:40
SEVGİLİLER GÜNÜNÜN TILSIMI. SEVGİLİLER GÜNÜNÜN TILSIMI.
Cihat Şimşek 14.02.2012, 20:14
KÜRESELLEŞEN DÜNYA VE DOST ARAYIŞI KÜRESELLEŞEN DÜNYA VE DOST ARAYIŞI
Serdar Bayrak 14.02.2012, 08:42
BİR DAMLA KANDAN NE ÇIKAR BİR DAMLA KANDAN NE ÇIKAR
Mehmet Fadıl Dalay 08.02.2012, 16:43
"TÜRKİYE" Bu ismi Sahiplenelim! "TÜRKİYE" BU İSMİ SAHİPLENELİM!
Yunus Emre Genç 02.02.2012, 14:07
SARKOZY’E CEVABI NAPOLYON VERSİN! SARKOZY’E CEVABI NAPOLYON VERSİN!
Çağlayan ibiş 25.01.2012, 01:37
KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM; FRANSA HAKLI BEYLER! KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM; FRANSA HAKLI BEYLER!
Kerem Gün 24.01.2012, 13:21
"Kaldı Bu Yaşamak Suçu Üstümde" "KALDI BU YAŞAMAK SUÇU ÜSTÜMDE"
Zeynep Olgaç 22.01.2012, 00:49
HRANT DİNK HRANT DİNK
Yasemin Yıldırım 19.01.2012, 10:57
Geç Bile Kalındı GEÇ BİLE KALINDI
Ali Aydın 18.01.2012, 02:05
Bir Ahkam Kesen Başörtülü ! Hazır mısınız? BİR AHKAM KESEN BAŞÖRTÜLÜ ! HAZIR MISINIZ?
Yasemin Vatandaş 15.01.2012, 15:35
Soykırımı İnkar Yasası, Fransa, Türkiye ve Cezayir SOYKIRIMI İNKAR YASASI, FRANSA, TÜRKİYE VE CEZAYİR
Furkan Şenay 12.01.2012, 16:29
Kampüsten merhaba! KAMPÜSTEN MERHABA!
Tahsin Aksu 27.12.2011, 16:07
İş Yaşamında Disiplin Cezalarına Karşı Yargı Yolu - 1 İŞ YAŞAMINDA DİSİPLİN CEZALARINA KARŞI YARGI YOLU - 1
Bilal Şentürk 17.12.2011, 20:10
KOC gibi sergi KOC GİBİ SERGİ
Tan Yeşilada 30.11.2011, 16:22
Üç Maymunu Oynama Vakti Değildir ÜÇ MAYMUNU OYNAMA VAKTİ DEĞİLDİR
Yusuf Önaç 24.11.2011, 15:45
Şehir Hayatına Beslenme Önerileri… ŞEHİR HAYATINA BESLENME ÖNERİLERİ…
Op.Dr. Cem Yılmaz 17.11.2011, 12:24
70 bin hayat organ nakli bekliyor 70 BİN HAYAT ORGAN NAKLİ BEKLİYOR
Prof. Dr. Alp Gürkan 05.11.2011, 14:00
AFFET BİZİ KÜÇÜĞÜM... AFFET BİZİ KÜÇÜĞÜM...
Necmettin Tetik 03.11.2011, 15:51
Doktorların Sağlık Bakanlığı'yla imtihanı DOKTORLARIN SAĞLIK BAKANLIĞI'YLA İMTİHANI
Emine Bilgiç 03.11.2011, 01:46
KALIN BARSAK KANSERİ KALIN BARSAK KANSERİ
Sadık Yıldırım 01.11.2011, 22:32
Mustafa Silici, Kayseri, Emret Komutanım! MUSTAFA SİLİCİ, KAYSERİ, EMRET KOMUTANIM!
Mustafa Silici 22.10.2011, 13:30
BİRLİKTE Mİ AYRI MI NO 2 BİRLİKTE Mİ AYRI MI NO 2
Serra Karaçam 21.10.2011, 00:10
24 ASKERİMİZİN ŞEHİT EDİLMESİNDEKİ "KÖSTEBEK" İSRAİL Mİ? 24 ASKERİMİZİN ŞEHİT EDİLMESİNDEKİ "KÖSTEBEK" İSRAİL Mİ?
Cemal Aktan 19.10.2011, 15:45
Güncel Bilgiler GÜNCEL BİLGİLER
Uğur Aksu 18.10.2011, 11:54
SEÇİLMİŞ ŞEHİTLER... SEÇİLMİŞ ŞEHİTLER...
Rauf Atilla Polat 28.09.2011, 00:22
Bir dirhem et bin ayıp örter BİR DİRHEM ET BİN AYIP ÖRTER
Prof. Dr. Benal Büyükgebiz 12.09.2011, 11:14
 İSTANBUL BENİM, BEN İSE İSTANBUL İSTANBUL BENİM, BEN İSE İSTANBUL
Benil Sibel Özyürük 25.08.2011, 17:54
Bel ağrısı ve tedavi yöntemleri BEL AĞRISI VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Bülent Neymen 16.08.2011, 21:55
Türkiye Portreleri TÜRKİYE PORTRELERİ
Sernur Yassikaya 10.08.2011, 14:57
SOMALİ BİZDEN YARDIM BEKLİYOR SOMALİ BİZDEN YARDIM BEKLİYOR
Hüseyin Yıldırım 06.08.2011, 16:22
Baz istasyonları, mobil iletişim ve insan sağlığı BAZ İSTASYONLARI, MOBİL İLETİŞİM VE İNSAN SAĞLIĞI
Prof. Dr. Erkan Pehlivan 04.08.2011, 10:01
Görev ve Sorumluluklarını bilmeyen Polis Memurları !! GÖREV VE SORUMLULUKLARINI BİLMEYEN POLİS MEMURLARI !!
İbrahim Yörük 31.07.2011, 20:33
*********************** ANADOLU TOPRAKLARI İÇİN  BAŞKALARININ  BEKÇİLİĞİNİ  YAPMAYIN! *********************** *********************** ANADOLU TOPRAKLARI İÇİN BAŞKALARININ BEKÇİLİĞİNİ YAPMAYIN! ***********************
Hasan Yaşar Özfidan 23.07.2011, 17:25
Anne bak terörist! ANNE BAK TERÖRİST!
İsmail Kara 20.07.2011, 15:07
ADALET HAMAMINDA BİR GARİP FUTBOL!!! ADALET HAMAMINDA BİR GARİP FUTBOL!!!
Sedat Bayar 07.07.2011, 04:14
AYNI DAĞIN YELİYİZ BİZ! AYNI DAĞIN YELİYİZ BİZ!
Ahu Şentürk 13.06.2011, 12:08
Oksitlenmiş Siyaset OKSİTLENMİŞ SİYASET
H. Kübra Özan 11.06.2011, 11:20
ELELE EL BAŞTA ELELE EL BAŞTA
Güven Gürbüz 07.06.2011, 20:25
KAMYONLAR KAVUN TAŞIMAYACAK ARTIK ! KAMYONLAR KAVUN TAŞIMAYACAK ARTIK !
Dr. Hamid Aydın 04.06.2011, 16:38
Diyarbakır, Huzur ve Barış İstiyor DİYARBAKIR, HUZUR VE BARIŞ İSTİYOR
Bekir Kaplan 02.06.2011, 21:51
KASETLERİN ANA HEDEFİ AK PARTİ İKTİDARI DEĞİL Mİ? KASETLERİN ANA HEDEFİ AK PARTİ İKTİDARI DEĞİL Mİ?
Mehmet Barlas 24.05.2011, 14:22
POLAT DÖNEMİ BİTTİ. YA SONRASI? POLAT DÖNEMİ BİTTİ. YA SONRASI?
Murat Körhasan 29.03.2011, 18:01
MİLLİ İRADE SINIRSIZ MIDIR?
Uğur Uruşak 04.03.2011, 13:06
Dünyadan Göçüp Gitme Töreni DÜNYADAN GÖÇÜP GİTME TÖRENİ
Ömer Faruk Besli 01.03.2011, 16:51
Bize Verilen Yapbozun Bir Parçası Eksikti BİZE VERİLEN YAPBOZUN BİR PARÇASI EKSİKTİ
Merve Şebnem Oruç 31.01.2011, 13:15
BDP - HAS Parti - EDP İttifakı... BDP - HAS PARTİ - EDP İTTİFAKI...
Ekin Gün 28.01.2011, 00:35
Sosyal Medyayı Doğru Algılayabilme Çabası SOSYAL MEDYAYI DOĞRU ALGILAYABİLME ÇABASI
Ömer Bulut 12.01.2011, 04:32
Haziran'ın fotoğrafı bugünden belli... HAZİRAN'IN FOTOĞRAFI BUGÜNDEN BELLİ...
Numan Ceyhan 14.12.2010, 02:00
Konuşma Adabı… KONUŞMA ADABI…
Tuba Kalçık 10.11.2010, 02:35
Alın size yeni bir meslek”SOSYAL MEDYA UZMANI” ALIN SİZE YENİ BİR MESLEK”SOSYAL MEDYA UZMANI”
Volkan Köse 14.08.2010, 16:39
Kürt Sorununa Adaletle bakmak KÜRT SORUNUNA ADALETLE BAKMAK
Mehmet Ali Başaran 28.07.2010, 00:58
Hadi Millet Porno İzleyelim HADİ MİLLET PORNO İZLEYELİM
M. Onur Lökoğlu 20.05.2010, 02:14
İlköğretimde Kıyafet Serbestliği İLKÖĞRETİMDE KIYAFET SERBESTLİĞİ
Uzm.Ped.Hakan Emanetoğlu 11.05.2010, 19:02
Statükonun elindeki son koz STATÜKONUN ELİNDEKİ SON KOZ
Tarık Safaoğlu 29.04.2010, 00:30
Özhan Başkan Artık Yok ÖZHAN BAŞKAN ARTIK YOK
Cumhur Cebeci 23.03.2010, 00:37
KOSKOCA MEDYA GRUBUNA KOSKOCA CEZA !.. KOSKOCA MEDYA GRUBUNA KOSKOCA CEZA !..
Hikmet Genç 14.09.2009, 08:11
FOTOKOPİ AÇIKLAMALAR VE KARGALARIM FOTOKOPİ AÇIKLAMALAR VE KARGALARIM
Sevda Kara 25.06.2009, 11:56
TURKTİME ANKETİ TURKTİME ANKETİ
Cüneyt Ünal 09.04.2009, 16:15
TURKCELL 0534 605 93 46 NOLU KONTÜR GASPCISI İÇİN NE YAPTI? TURKCELL 0534 605 93 46 NOLU KONTÜR GASPCISI İÇİN NE YAPTI?
Dursun Boran 15.03.2009, 14:38
Şimdi kanal yöneticilerinin önemi çok daha artacak, televizyon kanalı yönetmek ustalık isteyecektir. ŞİMDİ KANAL YÖNETİCİLERİNİN ÖNEMİ ÇOK DAHA ARTACAK, TELEVİZYON KANALI YÖNETMEK USTALIK İSTEYECEKTİR.
Kemal Kurçer 23.11.2008, 17:23
Balon BALON
Hasan Efe Çiziyor 29.07.2008, 18:35
1 Mayıs! 1 MAYIS!
Mehmet Ali Ilıcak 01.05.2008, 11:41
TÜRKİYEDE YÜZÜ KIZARANLAR MUTLAKA VARDIR
Talha Akmehmet 02.04.2008, 13:25
YASAKLARLA NEREYE KADAR
Hasan Köroğlu 03.02.2008, 14:13
DERELİ’YE MÜKAFAT
Fenerbaz 27.09.2007, 14:57
CAHİL HALKIN, CAHİL SEÇİMİ (!)
Recep Canbolat 25.07.2007, 17:56
UYUYAMIYORUM ARKADAŞLAR…
Hülya Gözalan 16.06.2007, 21:47
GENELKURMAY NE DİLİYOR?
Ergun Göknel 09.06.2007, 12:23
Yazarların yazıları kendi görüşlerini içermektedir. Yazıların yayına alınmaları yazarlar tarafından yapılmaktadır. HaberX'in kontrolüne tabi değildirler.