Son Haberler
27.05.2012 Pazar 17:51
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

BM'de "az gelişmiş ülkelere destek" paneli
Türkiye, Brüksel ve Nepal'le birlikte BM'de ''En Az Gelişmiş Ülkelere Destek'' paneli düzenledi. 01.07.2010 09:34

AA - BM'de iki gündür devam eden 2010 Kalkınma İşbirliği Forumu çerçevesinde düzenlenen ''En Az Gelişmiş Ülkelerin Kalkınması için Uluslararası İşbirliğini Güçlendirme'' başlıklı panelin eş başkanlığını, En Az Gelişmiş Ülkeler 4. BM Konferansına 2011'de ev sahipliği yapacak Türkiye, bir önceki konferansa ev sahipliği yapan Brüksel ve En Az Gelişmiş Ülkeler Grubunun koordinatörü Nepal yaptı.
     Programa panelist olarak Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarı Kemal Madenoğlu ve AB'nin kalkınmadan sorumlu Komiseri Andris Piebalgs da katıldı.
     Toplantının açılış konuşmalarını Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan, Nepal'in BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Gyan Chandra Acharya ve Belçika'nın kalkınma konusunda üst düzey yöneticisi Peter Moors yaptı.
     Büyükelçi Apakan açılış konuşmasında, panelin BM En Az Gelişmiş Ülkeler Yüksek Temsilciliği ile iş birliği halinde, 2011 yılında İstanbul'da düzenlenecek ''En Az Gelişmiş Ülkeler 4. BM Konferasına'' hazırlık kapsamında düzenlendiğini belirtti. Apakan, Türkiye'nin 2011 yılındaki BM konferansına ev sahipliği yapacak ülke olarak, en az gelişmiş ülkelerin kalkınmalarına yönelik somut girişimleri hayata geçirme çerçevesinde tüm hükümetler, parlamenterler, akademisyenler, sivil toplum örgütleri ve özel sektörle çalışmaya hazır olduğunu söyledi.
    
     -DTP MÜSTEŞARI MADENOĞLU-
    
     DTP Müsteşarı Kemal Madenoğlu panelist olarak yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en az gelişmiş ülkelerin ihtiyaçlarına karşılık vermek için gayret gösterdiğini, uluslararası toplumun da bu ülkelerin kalkınmalarına katkıda bulunma sorumluluğu olduğunu ifade etti.
     Madenoğlu, bu kapsamda Türkiye'nin, 4. BM En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansına ev sahipliği yapma kararının, bu yöndeki uluslararası çabalara katkıda bulunma isteğinin ve kararlılığının kanıtı olduğunu da vurguladı.
     Türkiye'nin son dönemde kalkınma yolunda yürüttüğü başarılı reform süreci hakkında bilgi veren Madenoğlu, Türkiye'nin bu eşsiz ve değerli deneyiminin, gelişmekte olan diğer ülkeler ve en az gelişmiş ülkeler için örnek olabileceğini vurguladı.
     Kemal Madenoğlu, Türkiye'nin son dönemde yükselen bir donör ülke olduğunun da altını çizerek, Türkiye'nin, 2004 yılında 340 milyon dolar olan resmi kalkınma yardımının, 2008 yılında 780 milyon dolara çıktığını, bu miktarın 190 milyon dolarının da en az gelişmiş ülkelere aktarıldığını belirtti. Madenoğlu konuşmasında, resmi kalkınma yardımlarının miktarı kadar, bu yardımların verildikleri ülkelerde etkin şekilde kullanılmalarının da son derece önemli olduğunu dile getirdi.

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.