Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 00:39
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

BÜLENT TANIK'TAN HAKSIZ KAZANCA "HAYIR"
26.08.2010 12:30
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 2007'de alınan UKOME kararının 3 yıl bekletilerek, para ihtiyacının bastırdığı bir zamanda uygulamaya konulduğunu öne sürerek, "Yapılan işlemin haksız bir tahsilat olduğu yönünde haklı bir kanaat vardır. Bu haksız tahsilata 'hayır' diyorum" dedi. ANKARA (ANKA) - Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 2007'de alınan UKOME kararının 3 yıl bekletilerek, para ihtiyacının bastırdığı bir zamanda uygulamaya konulduğunu öne sürerek, "Yapılan işlemin haksız bir tahsilat olduğu yönünde haklı bir kanaat vardır. Bu haksız tahsilata 'hayır' diyorum" dedi.
Bahçelievler 3. ve 7. caddelerde önceki gün başlayan otopark ücreti uygulamasıyla ilgili incelemelerde bulunan Tanık, incelemelerinin ardından bir açıklama yaptı. Başkan Bülent Tanık Çankaya'da bazı sokakların zorla ücretli otoparka dönüştüğünü ve vatandaşın kendi binasının önüne park ederken ücret ödemek zorunda kaldığını öne sürdü. Uygulamayı hoyratça bulduğunu belirten Tanık, "2007'de alınan alınan bir karar, 3 yıl bekletilerek bir zamanlamayla hayata geçiriliyor. Muhtemeldir ki para ihtiyacının bastırdığı bir zaman yapılıyor" diye konuştu.
Otopark ücreti uygulamasının toparlanma potansiyeli taşıyan Bahçelievler ve Tunalı Hilmi caddelerindeki esnafların ticari yaşamlarını ve iş ilişkilerini olumsuz etkileyecek bir karar olduğunu ifade eden Tanık, şunları söyledi:
"Bahçelievler'de konut ve iş yerleri içiçedir. Burada böyle bir hayat sürüyor, buranın canlılığını sağlayan şey de budur. Burası ticari dengenin olduğu bir yerdir. Bu uygulamada, her iki yapıyı da buradan kovacak nitelik taşımaktadır. Sarı yelek giydirilmiş kalabalık insan grupları, evinin ya da işyerinin önüne arabalarını park etmek isteyen insanların veya bir eczanenin önüne 5 dakikalığına durmak isteyen kişilerin tepesine dikilmektedir. Bunu olumsuz buluyoruz. Değiştirilmesi konusunda hem UKOME kararı hem de belediye uygulamasıyla ilgili yasal ve yönetsel her türlü girişimde bulunacağız."
Bahçelievler'de bu uygulamaya tabi olan yolları dolaştığını bildiren Tanık, "Bir tane 'iyi bir iş yapılıyor' diyene rastlamadım. Yapılan işlemin haksız bir tahsilat olduğu yönünde haklı bir kanaat vardır. Bu haksız tahsilata 'hayır' diyorum" dedi.
Uygulamanın başlatıldığı cadde ve sokaklarda belirli aralıklarla yerleştirilen yaklaşık 50 otopark görevlisi, sabah saat 07.00'dan akşam 21.00'a kadar araçlarını park eden sürücülerden otopark ücreti olarak makbuz karşılığında 8 saatlik süre için 5 lira alıyor.(ANKA)
(ZHR/ÖMR)
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.