Son Haberler
27.05.2012 Pazar 23:55
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

BURSA - BURSALILAR METRO DURAKLARINA ÜCRETSİZ BİSİKLET İSTİYOR
07.08.2010 11:06
BURSA (İHA) - Bursalılar belediyeden metro duraklarına ücretsiz bisikletler konulmasını istiyor. Evleri toplu ulaşım araçlarına binilmeyecek kadar metro duraklarına yakın, fakat duraklara yürüyerek gidildiğinde vakit alan mesefade olan vatandaşlar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan ücretsiz bisiklet hizmetinin Bursa'da da olmasını istiyor.
Yürüyerek metro durağına gidip gelmenin vakit kaybına sebep olduğunu belirten vatandaşlar, ''Eğer belediye tarafından metro duraklarına ücretsiz bisiklet konulursa bu bizim için çok güzel bir hizmet olur. Metroya yakın olan evlerimizden çıkıp otobüs beklemek zor. Bisiklet uygulaması başladığı takdirde hem vakitten kazancımız olacak, hem de otobüslerdeki yoğunluk azalacak" dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından metro duraklarına konulan bisikletler vatandaşlar tarafından ilk 20 dakika ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ücretsiz süre aşıldığında ikinci 20 dakika 50 kuruş, üçüncü 20 dakikada 50 kuruş olarak ücretlendiriliyor. Bu fiyatlandırmayla bisikletlerin bir saatlik kullanımları 1 TL oluyor. Belli noktalarda kurulan bisiklet park yerleri ile vatandaş bisikleti aldığı noktaya bırakmak zorunda da kalmıyor.
(OS-MŞ)
07.08.2010 11:02 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.