Son Haberler
27.05.2012 Pazar 21:44
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

BURSA - MİLLETVEKİLİ DEMİREL'DEN SELANİK BAŞKONSOLOSLUĞU SALDIRISINA KINAMA
19.08.2010 17:11
BURSA (İHA) - Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi'ni ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, bir hafta önce Selanik Başkonsolosluğu'na yapılan molotof saldırısını kınadı.
Ziyarette Milletvekili Demirel, Türkiye'nin seçim havasında bir referandum sürecinden geçtiğini ve Balkanlar'da yaşanan olayların hükümet tarafından açıklanmadığını söyledi. Türkiye'de bulunan vatandaşların Ramazan'da dini inançlarını yerine getirebildiğini fakat Balkanlar'da yaşayan Türk vatandaşların bu konuda sıkıntı çektiğini iddia eden Demirel,
Selanik Başkonsolosluğu'na yapılan saldırının Mustafa Kemal Atatürk'ün evine yapıldığına da dikkat çekti. Demirel, ''Bu saldırıların kimler tarafından yapıldığı açıklanmalı ve cezalandırılmalı. Biz hükümetin buna da ilgi göstermesini istiyoruz. Bu uygulamalar sadece Batı Trakya'da olmuyor. Bulgaristan'da da bu tür uygulamalar var. Referandum süreci ile ilgilenen hükümet, Batı Trakya'daki olaylara bir önce müdahale etmeli. Saldırılar ve baskılar artabilir. Bu konu uluslararası platformda dile getirilmeli'' dedi.
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derrneği Bursa Şubesi Başkanı Hakan Çavuşoğlu, yaşanan olayların Batı Trakya'da yaklaşan seçimler ve Yunan faşizminin yeniden canlanması olduğunu öne sürdü.
(TSK - YS)
19.08.2010 17:07 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.