Son Haberler
27.05.2012 Pazar 22:11
Yerli Medya
Faydalı Linkler
Yabancı Medya
Eğlenceli Linkler
Reklam & Bilgi
Bize Ulaşın
HaberX English
RSS
HaberX Mobile
Favorilerime Ekle
Anasayfam Yap
HaberX 'te Ara
Haber Arşivi
USD
1,7570
EUR
2,3630
EUR/USD
1,3449
IMKB100
59737/%0,00
ISTANBUL
Perşembe: 15°C/21°C
Cuma: 15°C/22°C
Cumartesi: 14°C/23°C
Havadurumu ayarlari
Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.
ADANA
ADIYAMAN
AFSIN
AFYONKARAHISAR
AGRI
AKCADAG
AKCAKOCA
AKDAGMADENI
AKSARAY
AKSEHIR
ALANYA
ALAPLI
ALPU
AMASRA
AMASYA
AMMAN
AMSTERDAM
ANAMUR
ANKARA
ANTALYA
ARALIK
ARDAHAN
ARDESEN
ARPACAY
ARTVIN
ASKABAT
ASTANA
ATINA
AVANOS
AYDIN
BAFRA
BAGDAT
BAKU
BALA
BALIKESIR
BARTIN
BASCIFTLIK
BASKIL
BATMAN
BAYBURT
BAYKAN
BELGRAD
BERLIN
BEYPAZARI
BILECIK
BINGOL
BIRECIK
BISKEK
BITLIS
BODRUM
BOGAZLIYAN
BOLU
BONN
BOZCAADA
BRUKSEL
BUDAPESTE
BUKRES
BUNYAN
BURDUR
BURSA
CADIR LUNGA
CANAKKALE
CANKAYA
CANKIRI
CAYCUMA
CELIKHAN
CEMISGEZEK
CENEVRE
CERKES
CEYLANPINAR
CEZAYIR
CHICAGO
CICEKDAGI
CIFTELER
CORUM
CUBUK
CUKURCA
CUKURHISAR
CUMRA
DALAMAN
DENIZLI
DERINKUYU
DEVELI
DEVREK
DIVRIGI
DIYARBAKIR
DOGANSEHIR
DOGUBEYAZIT
DUSANBE
DUZCE
EDIRNE
ELAZIG
ELBISTAN
ELMADAG
ERBAA
EREGLI-KARADENIZ
EREGLI-KONYA
ERUH
ERZINCAN
ERZURUM
ESKISEHIR
ETIMESGUT
FETHIYE
FINIKE
FRANKFURT
G.MAGOSA
GAZIANTEP
GEMEREK
GENC
GEREDE
GIRESUN
GIRNE
GOKCEADA
GOLBASI
GOLKOY
GUDUL
GUMULCINE
GUMUSHACIKOY
GUMUSHANE
GUNYUZU
GURUN
GUZELYURT
HAKKARI
HATAY
HAYMANA
HELSINKI
HINIS
HOPA
IGDIR
ILGAZ
INEBOLU
ISKENDERUN
ISPARTA
ISTANBUL
IZMIR
K.MARAS
KABIL
KAGIZMAN
KAHIRE
KALECIK
KALE-MALATYA
KANBERRA
KANGAL
KARABUK
KARAKECILI
KARAMAN
KARAPINAR
KARS
KASTAMONU
KAYSERI
KAZAN
KEBAN
KELKIT
KERKUK
KESKIN
KIEV
KILIS
KIRCAALI
KIRIKKALE
KIRKLARELI
KIRSEHIR
KISINEV
KIZILCAHAMAM
KIZILTEPE
KOCAELI
KOLN
KOMRAT
KONYA
KOPENHAG
KOSTENCE
KOZAKLI
KULU
KUTAHYA
KUVEYT
LEFKOSA
LONDRA
MACKA
MADEN
MADRID
MALATYA
MALAZGIRT
MAMAK
MANISA
MARDIN
MARMARIS
MAZGIRT
MAZIDAGI
MEDINE
MEKKE
MELBOURNE
MERSIN
MERZIFON
MIHALICCIK
MILANO
MINSK
MONTREAL
MOSKOVA
MUCUR
MUGLA
MUNIH
MURADIYE
MUS
MUTKI
NALLIHAN
NEVSEHIR
NEWYORK
NIGDE
NIKSAR
NUSAYBIN
OF
OLTU
ORDU
ORTAKOY
OSLO
OSMANCIK
OSMANIYE
OTTAWA
PADGORICA
PALU
PARIS
PATNOS
PEKIN
PINARBASI
POLATLI
PRAG
PRISTINA
RIYAD
RIZE
ROMA
S.KOCHISAR
SAKARYA
SAM
SAMSUN
SANLIURFA
SARAYBOSNA
SARICAKAYA
SARIKAMIS
SARIZ
SARKISLA
SEBINKARAHISAR
SELANIK
SEMDINLI
SEYDISEHIR
SEYITGAZI
SIDNEY
SIIRT
SILIFKE
SINOP
SIRNAK
SIVAS
SIVEREK
SIVRIHISAR
SOFYA
SOLHAN
SORGUN
STOCKHOLM
SULUOVA
SUMNU
TAHRAN
TARAKLIJA
TASKENT
TEKIRDAG
TIFLIS
TIRAN
TOKAT
TOKYO
TOMARZA
TOSYA
TRABZON
TUNCELI
TURHAL
UNYE
URGUP
USAK
USKUP
VALKANES
VAN
VARSOVA
VIRANSEHIR
VIYANA
WASHINGTON
WELLINGTON
YALOVA
YAPRAKLI
YESILHISAR
YESILYURT
YOZGAT
ZENITSA
ZILE
ZONGULDAK
ZURIH
ANA SAYFA
GÜNDEM
EKONOMİ
POLİTİKA
DÜNYA
SPOR
YEREL
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
MEDYA
KİTAP
SİNEMA
SÖYLEŞİ
EĞİTİM
BURSA - VİŞNE CADDESİ’NDE SON ENGEL DE ORTADAN KALKTI
29.06.2010 17:41
Tweet
Follow
BURSA (İHA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, ulaşım projeleri kapsamında Yıldırım ilçesi sınırlarındaki Vişne Caddesi üzerinde kalan son binayı da yıkarak bölge trafiğini rahatlattı. Cadde üzerindeki son binanın yıkımı için düzenlenen törende konuşan Başkan Recep Altepe, tüm cadde ve sokakların Bursa’nın vizyonuna uygun hale gelmesi için yoğun bir çaba içinde olduklarını söyledi.
Ankara yolunun yükünü önemli ölçüde azaltan ve 11 Eylül Bulvarı ile Vatan Caddesi’ni bir birini bağlayan Vişne Caddesi’ni rahatlatmak için bugüne kadar 19 bina yıkan Büyükşehir Belediyesi, cadde üzerindeki son binayı da kamulaştırdı. Ticari hareketliliğin yoğun olduğu caddeyi daraltan üç katlı binanın yıkımı için Anadolu Mahallesi’nde tören düzenlendi. Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, belediye ve il genel meclis üyeleri, bölgedeki mahalle muhtarları ile mahalle sakinleri katıldı.
Törende yaptığı konuşmada, Bursa’nın sağlıklı, ulaşılabilir ve çağdaş bir kent olması için yoğun çaba içinde olduklarını dile getiren Başkan Altepe, tüm cadde ve sokakların Bursa’nın vizyonuna uygun hale gelmesi için kentin her köşesinde çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Vişne Caddesi’nin sadece Yıldırımlılar tarafından değil, ticari hareketlilik sebebiyle Bursa geneli, İstanbul, hatta yurtdışından gelenler tarafından da kullanıldığını ifade eden Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi, olması gereken her yerde olacak. Bu bölgede de bir süredir çalışmalarımız devam ediyordu. Cadde üzerinde bugüne kadar 19 binanın yıkımı yapıldı ve sadece Vişne Caddesi’nde 2 milyon TL kamulaştırmalara harcadık” dedi.
Sadece şehir merkezinde değil, Ankara yolu altı 30 metrelik imar yolu, güney çevre yolu gibi kentin her köşesinde yeni ana arterler açmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Altepe, yatırım bütçesinin yüzde 70’inin ulaşım projelerine ayrıldığını kaydetti. Yeni güzergahlar oluşturmak için çok sayıda binayı kamulaştırmak zorunda kaldıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Kamulaştırmaya bir yıl içinde 55 milyon TL harcadık. Biz istiyoruz ki, Bursa’nın her köşesi ulaşılabilir olsun. Eğitim, kültür, sağlık, spor alanları, oyun alanları parklar herkesin yaya olarak ulaşabilecekleri mesafelerde olsun. Çağdaş bir kentte olması gereken sosyal donatı alanları tüm semtlerimizde olsun. Bu hedefe ulaşmak için de hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz” diye konuştu.
Milletvekilleri, belediye başkanları ve bütün yönetim kadrolarının uyum içinde Bursa’yı yaşanabilir hale getirmek için gece gündüz çalıştığını dile getiren AK Parti Milletvekili Ali Kul ise, Bursa’nın yıllardır siyasete peşkeş çekilmenin faturasını ödediğini öne sürdü. Yıllarca tarumar edilmiş, peşkeş çekilmiş bir şehri yaşanabilir hale getirmenin zor olduğunu kaydeden Kul, “20 yıldır bu bölgede yaşayan biri olarak konuşuyorum. Vişne Caddesi üzerindeki son engeli de kaldırarak ulaşımı rahatlatan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve kurmaylarına teşekkür ediyorum. İstanbul’da modanın merkezi nasıl Osmanbey ise Vişne Caddesi de Bursa’nın Osmanbey’i olacak. Bölgede çok sayıda sanayicimiz var. Her şeyi belediyeden beklemek olmaz. Sanayicilerimiz de kendi üzerlerine düşeni yapacaklar ve böylelikle Vişne caddesi çağdaş bir görünüme kavuşacak” dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, Türkiye’den ihraç edilen bebe konfeksiyon ürünlerinin yüzde 90’ının Vişne Caddesi’nden çıktığını hatırlatarak, caddenin bu açıdan büyük önem taşıdığını söyledi. Cadde üzerindeki son binanın kaldırılmasıyla önemli bir engelin aşıldığını ifade eden Keskin, cadde boyunca kaldırım düzenlemesi ve cephe düzenlemeleri konusunda da Başkan Altepe’den destek istedi.
Konuşmaların ardından yol üzerinde kalan son binanın yıkımı ise iş makinesine binen Başkan Altepe’nin ilk darbesiyle başladı. Altepe, yıkımın tamamlanmasının ardından bölgede çevre düzenleme çalışmalarına başlanacağını belirtti.
(MŞ)
29.06.2010 17:37 TSİ
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
İLGİLİ HABERLER
Üzerine yıldırım düşen çoban öldü
27.05.2012, 20:31
Bursalı ressamın eserleri hayran bıraktı
27.05.2012, 15:56
Balık avı yasağına uyan yok
27.05.2012, 13:38
Adapazarı'nda şüpheli çanta alarmı
26.05.2012, 19:57
Adana'ya 83 milyon dolara çöp arıtma tesisi
26.05.2012, 15:25
Patnos'ta kan davası barışla bitti
26.05.2012, 14:11
Sarıkamış beyaza büründü
26.05.2012, 09:58
Silifke'de Atiye konserinde kavga çıktı
26.05.2012, 09:10
Uşak'ta kaza: 18 yaralı
25.05.2012, 20:14
Marmaris'te teknelerde alkol denetimi
25.05.2012, 15:32
Trabzon'da yangın
24.05.2012, 23:42
Ünye'de liman çıkmazı
24.05.2012, 20:31
Yastık altından yılan çıktı
24.05.2012, 19:24
Turgutlu'da traktör devrildi: 1 ölü, 3 yaralı
24.05.2012, 17:38
Edremit'te intihar
24.05.2012, 15:50
Eskişehir'de 4 kişi zehirlendi
24.05.2012, 12:47