Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 00:21
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

BÜYÜK ZAFER'İN 88. YILDÖNÜMÜ TÖRENLERLE KUTLANDI
30.08.2010 13:54
Büyük Zafer'in 88. yıldönümü her yıl olduğu gibi Atatürk Kültür Merkezi'nde görkemli bir törenle kutlandı. Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet kademesinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve devlet erkanı da törenlerde hazır bulundu. -Genelkurmay Başkanlığı'ndaki tebrik törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hipodromdaki törenlere ise katılmadı. Erdoğan'ın sel felaketi ile boğuşan Rize'ye gitmek için törenlere katılmadığı öğrenildi.

ANKARA (ANKA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı Atatürk Kültür Merkezi'nde görkemli bir şekilde kutlandı. Buradaki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakanlar ve öteki yetkililerle Ankara'da görev yapan kordiplomatik misyon katıldı. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler de ilk kez müsteşarlık sıfatıyla törenlerde yerini alırken, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Danıştay Başkanı Mustafa Birden de törende hazır bulundu.
Sabah erken saatlerden itibaren Hipodrom alanına gelen vatandaşlar törene yoğun ilgi gösterdi. İstiklal Marşı'nın ardından başlayan törene paraşütçü atlayışlarıyla başlandı.
Paraşütçüler Casa uçağından 300 metre yükseklikten atlayışlarını gerçekleştirdiler. Atlayışları sorasında Kara, Deniz, Hava, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın armaları indirildi. Daha sonra paraşütçüler tarafından tören alanına Türk bayrağı ile Atatürk posteri açıldı.
Paraşütçülerin inişini ardından resmi geçit başladı. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığından oluşan karma bando geçit törenine eşlik etti. Zırhlı Birlikler Komutanı ve Eğitim Genel Komutanı Tümgeneral Yaşar Bal emir komutasındaki tören birlikleri ilk olarak geçişi gerçekleştirdi. TSK'nın tören geçişinin ardından muharip gaziler ve iç güvenlik gazilerinin tören geçişi gerçekleşti. Muharip gaziler ve iç güvenlik gazileri, geçişleri sırasında vatandaşlardan yoğun alkış aldı. Gazilerin ardından sırasıyla Kıbrıs Türk Barış Kuvveti Komutanlığı'ndan piyade taburu, komando taburu, Bosna, Kosova, Lübnan gibi ülkelerde görev yapan Türk Barış gücü taburu, Uzman Jandarma adayı taburu, Kara, Deniz, Hava, Jandarma astsubay okulları taburu, Asteğmen adayları taburu, teğmen taburları, Kara Harp Okulu Boru-Trampet Bandosu eşliğinde Kara, Deniz, Hava Harp Okulları öğrenci taburları, hava indirme taburu, bayrak taburu geçiş yaptı. Bunların ardından atlı tören kıtası geçişini gerçekleştirirken daha sonra Mehteran Bölüğü ve tarihi birliğin tören geçişi gerçekleşti.
Bu geçişlerin ardından Kara Havacılık Komutanlığına ait 25 Helikopter tören geçişini gerçekleştirdi. Helikopterlerin geçişi sırasında aşağıdan da topçu birlikleri, modern tank birlikleri ile füze sistemleri geçiş yaptı.
Helikopterlerin ardından 24'erden 48 adet savaş uçağı geçiş yaptı. Törene toplam 56 uçak katıldı. Bu sırada mekanize piyade birlikleri ile zırhlı araç aşırma köprü araçları da geçiş yaptı.
Daha sonra Akrotim Filo Komutanı Hava Pilot Kurmay Binbaşı Yılmaz Gül komutasında Türk yıldızları havada gösteri yaptı. Türk Yıldızları'nın gösterisinin ardından tören sona erdi.

-BAŞBAKAN KATILMADI-

Kritik YAŞ toplantısının ardından göreve gelen yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve yeni Kuvvet kademesi törende yerini alırken, hükümetten de bakanlar törende hazır bulundu. Daha önceki yılların aksine bu yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan resmi programında yer almasına rağmen hipodromdaki kutlamalara katılmadı. Erdoğan'ın Rize'de yaşanan sel felaketi sonrası incelemelerde bulunmak üzere Rize'ye gittiği öğrenildi.

-KILIÇDAROĞLU AYAĞA KALKTI, CUMHURBAŞKANI OTURTTU-

Törende geçişleri protokol gereği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile birlikte ayakta izledi. Gül ve Koşaner'in ayağa kalktığı esnada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da ayağa kalktı. Ancak Cumhurbaşkanı Gül'ün uyarısı ile Kılıçdaroğlu yerine oturdu.(ANKA)
(ZHR/ÜNS/ÖMR)
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.