Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 00:49
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

ÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI HİKMET FERİDUN TANKUT'UN AÇIKLAMALARI
09.07.2010 15:50
KARABÜK (İHA) - Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Hikmet Feridun Tankut, yetki mücadelesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Hikmet Feridun Tankut, Çelik-İş Sendikası'na hızlı bir dönüş olduğunu, artık işçilerin yalan vaatlere kanmadıklarını belirtti. Aradaki farkın sadece 260 olduğunu belirten Tankut, "İşçi arkadaşlarımla görüştüm. Karşı sendikadan olanlarla da görüştüm. Tehdit ve vaatler var. Bunları tek tek tespit ediyoruz" dedi. Karabük'te alışıla gelinmemiş bir sürecin yaşandığını belirten Tankut, "Karabük'te alışılagelmemiş olaylarla karşı karşıyayız. Daha öncede sendikal mücadeleler
yaşandı ama böylesi huzur bozulmamıştı. Herkes gelişmeleri tedirginlikle izliyor. İş barışı, iş huzuru bozuldu. Bunlar Karabük'te yetki almaya değil, huzuru kaçırmaya geldiler. Yalan vaatleri gören işçiler sendikamıza geri dönüyor. Geri dönenleri karşı tehditler var. Baskılar var. Biz Çelik-İş olarak huzuru bozacak bir eylem içinde bulunmadık. Bugün esnaf ve vatandaş huzursuz. Vatandaşlar çarşıya inmekten ürker oldu" diye konuştu.

"KARDEMİR VE KARABÜK ZARAR GÖRÜR"
Yaşananlardan KARDEMİR ve Karabük'ün büyük ölçüde zarar göreceğine dikkat çeken Tankut, "Dünyada yaşanan ekonomik bir kriz var. İSDEMİR ve ERDEMİR bu krizden zarar görürken, KARDEMİR bu süreci en işi şekilde atlatmış, işçi maaşlarını vermiş, yatırımlarını yapmıştır. Ama bugün bu gelişmeler nedeni ile KARDEMİR'de sıkıntı ile karşı karşıya kalmıştır. KARDEMİR'de krizle karşı karşıya gelecek. Bunların amacı zaten yetki almak değil, KARDEMİR'e zarar vermek" dedi.
Tehdit alanların ve baskı altında tutulanların gerekli suç duyurusunu yapacağını belirten Tankut, "Yalanlarla çalışanlarımızı umut içine sokuyorlar. Tehdit alanlar, baskı altında tutulanlar gerekli suç duyurusunu yapacaklardır. Yasal hakkını herkes kullanacaktır. Korkunun ecele faydası yok. Kimseyi zorla tutamazlar. Ceplerinde daha ne yalanlar var bilmiyoruz" dedi. İşçilerin yüzde 42'leri ile ilgili olarak kendisine sorulan soruya ,ise Tankut şu cevabı verdi:
"KARDEMİR işçisinin 9 yıl önceki hakkını arayacaklarına, önce kendileri ERDEMİR'in yüzde 35'ini versinler. Her şeyi çarpıtarak nereye kadar gideceklerini sanıyorlar. Kendileri yüzde 42'leri vereceklerini söyleyerek işçiyi kandırıyorlar. Bugün küçük bir hesap yaparsanız bu para 320 trilyonu buluyor. KARDEMİR bunu 20 yılda çıkarır. İşçilerin umutları ile oynayıp, hayal dünyasına sürüklüyorlar".

"HER ŞEYİ UNUTMAYA HAZIRIM"
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Tankut, bir basın mensubunun, "Dönen işçilerle ilgili ileride bir sıkıntı yaşanır mı?" sorusuna Tankut, "Ben, yetki süreci bittikten sonra bu 1.5 aylık dönemi yaşanmamış sayacağım. Unutacağım. Arkadaşlarımız bir hata yapmış olabilir. Biz bir ailenin fertleriyiz. Hata olabilir. Hepsini kucaklamaya hazırım" diye cevapladı.
İcralık olanlarla ilgili de işveren ve bankalar ile yapılan görüşmeler ile yapılandırmaların yapıldığını belirten Tankut, "Kim ne derse desin 3 Eylül'de Çelik-İş yetkili sendikadır" dedi.
Çelik-İş'e dönen işçilere teşekkür eden Tankut, "Doğacak olumsuzluklar Karabük ve KARDEMİR için handikap olur. Bu yüzden işçi arkadaşlarımızın düşünerek hareket etmelerini istiyoruz" ifadesini kullandı.
"Cesaretleri varsa gelsinler karşıma belgelerle konuşalım" diyen Tankut sözlerini şöyle tamamladı:
"Onlar önce kendi başkanlarını aklasınlar. Her şeyleri sahte onların. Sahte evrak düzenlemekte üstlerine yok. Bu konuda biz notere gerekli uyarıyı yaptık. Bunların sahte evrak düzenledikleri bir çok yerde ortaya çıktı. Noterler ceza yedi. 5'i 5 bin göstererek yargıyı bile yanılttılar. Sonuçta işçiyi zor duruma soktular."
(ET-MK-Y)
09.07.2010 15:50:02 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.