Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 00:59
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

ÇEVİK BİR MEYDANI'NDA DARBE KARŞITI PROTESTO
14.08.2010 00:01
İZMİR (İHA) - 'Yetmez ama Evet' Platformu adı altında toplanan vatandaşlar Buca Çevik Bir Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi. 30 yıl sonar darbe anayasasının değişeceğini söyleyen Yetmez ama Evet platformu, anayasa değişikliğinin yetmeyeceğinin farkında olduklarını fakat darbe anayasasına dur demek için evet oyu kullanacaklarını açıkladılar.
Basın açıklamasını yapan platform üyesi Enes Tatar, "Hemen herkesin bu anayasaya karşı olduğunu biliyoruz. Çünkü bu anayasa halkın iradesi tahakküm altına alınarak hazırlanmıştır" dedi.
Önümüzdeki referandumda oylanacak anayasa değişikliğinin yeterli olmadığını bildiklerini bildiren platform üyeleri, referandumun 12 eylül darbe anayasasından kurtulmak için önemli bir adım olduğunu düşündüklerini ve bu değişiklileri "yetmez ama evet" diyerek savunacaklarını ifade ettiler. Darbecilerin adlarının meydanlardan temizlenmesi gerektiğini belirten platform üyeleri, Orgeneral Çevik Bir meydanının adını kendilerince Sivil Anayasa Meydanı olarak değiştirdiler.
(YK-EA-Y)

14.08.2010 00:00:59 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.