Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 04:15
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

CHP SÖZCÜSÜ OKAY'DAN ATEŞKEŞ DEĞERLENDİRMESİ: "YENİ BİR RUH İKİZİ OLUŞTU"
18.08.2010 18:33
CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, Murat Karayılan'ın "Devlet ile Öcalan arasında sağlanan temaslar sonucu ateşkes ilan ettik" açıklamalarını "Türkiye'de yeni bir ruh ikizinin oluştuğunu ortaya koyuyor" sözleri ile değerlendirdi. ANKARA (ANKA) - CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, Murat Karayılan'ın "Devlet ile Öcalan arasında sağlanan temaslar sonucu ateşkes ilan ettik" açıklamalarını "Türkiye'de yeni bir ruh ikizinin oluştuğunu ortaya koyuyor" sözleri ile değerlendirdi.
CHP Merkez Yönetim Kurulu(MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplandı. CHP Parti Sözcüsü Hakkı Süha Okay toplantının ardından basına açıklamalarda bulundu. Okay Kılıçdaroğlu'nun yurt gezileri hakkında bilgi verirken AKP'nin referandum çalışmaları kapsamında devletin tüm imkanlarını kullandığını, ancak CHP'nin düzenlediği mitinglerde ise kamu görevlilerinin üzerlerine düşeni yapmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın TÜSİAD'a yönelik açıklamalarını da eleştiren Okay, "Ayrıca memur sendikaları ile sürdürülen görüşmelerde de bunu net bir şekilde görüyoruz. Kesk ve Memur-Sen toplu görüşmenin referandumdan sonra, toplu sözleşme olarak devam etmesini istiyor ama AKP bunu kabul etmiyor. AKP'nin tutumu, değişikliğe samimiyetle inanmadığını da gösteriyor" dedi. Okay, HSYK'da da kriz yaşandığını belirterek, bunun Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi durumunda HSYK atamalarında yaşanacakların önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.

-"BAŞBAKAN ARTIK "CHP, MHP, BDP RUH ÜÇÜZÜ' DEMİYOR"-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Okay, PKK liderlerinden Murat Karayılan'ın "Devlet ile Öcalan arasında sağlanan temaslar sonucu ateşkes ilan ettik" açıklamalarını ise şöyle değerlendirdi:
"Sayın Başbakan artık bu Anayasa değişikliğine 'hayır' diyen CHP, MHP, BDP ruh üçüzü demiyor. Bu söylem farklılığı muhtemelen, PKK'nın önde gelen isimlerinden Karayılan'ın da ifade ettiği gibi pir pazarlık sonucu, bir yön değiştirmeden kaynaklanmış olabilir. Başlangıçta, bu Anayasa değişikliğini 'boykot edeceğiz' diyenler artık, yeni süreçte muhtemelen bir pazarlıkla kimi taviz ve ödül alacakları beklentisi içerisinde olduklarından, anlaşılan o ki yeni bir ruh ikizi olacak Türkiye'de. Murat Karayılan'ın açıklamaları da Türkiye'de yeni bir ruh ikizinin oluştuğunu ortaya koyuyor. Artık son günlerde yapılan açıklamalar, artık Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü gündeme getiren açıklamalardır. Hatta BM'nin taraf olması Türkiye'nin gündemine getirilmektedir. Bazı belediye başkanları Türkiye'de özerklik tartışmalarını gündeme getirmektedir. Bu muhtemelen şimdilerde dillendirilmeyen açılım tartışmalarının 12 Eylül sonrası yeni bir versiyon olarak sunulabileceğini göstermektedir."

    
-CUMHURBAŞKANIN GÖREV SÜRESİ 5 YILDIR-

Okay, bir soru üzerine Cumhurbaşkanının görev süresinin de 5 yıl olduğunu belirterek, "Burada kazanılmış bir hak söz konusu değildir. Sayın Başbakan 3'den sonra parlamentoda görev almayacağını açıklamıştı. Bu yüzden bir başka makama göz dikmiş olabilir" dedi.

    
-"HAYIRLI RAMAZANLAR' MAHYASI BİLE YOK-

Okay, referandumda kampanyasında "evet' için Hükümet, emniyet ve vilayetin birlikte çalıştığını, "hayır' kampanyasına karşı da devlet baskısı uygulandığını savundu. Eskiden Ramazan aylarında camilere "Hayırlı Ramazanlar" mahyası asıldığını söyleyen Okay, "Ancak bu ramazanda böyle hiç bir mahya söz konusu değil. Neredeyse 'hayır' kelimesini lugattan çıkaracaklar" diye konuştu. (ANKA)
(GO/ÖMR)
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.