Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 04:15
Yerli Medya
Faydalı Linkler
Yabancı Medya
Eğlenceli Linkler
Reklam & Bilgi
Bize Ulaşın
HaberX English
RSS
HaberX Mobile
Favorilerime Ekle
Anasayfam Yap
HaberX 'te Ara
Haber Arşivi
USD
1,7570
EUR
2,3630
EUR/USD
1,3449
IMKB100
59737/%0,00
ISTANBUL
Perşembe: 15°C/21°C
Cuma: 15°C/22°C
Cumartesi: 14°C/23°C
Havadurumu ayarlari
Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.
ADANA
ADIYAMAN
AFSIN
AFYONKARAHISAR
AGRI
AKCADAG
AKCAKOCA
AKDAGMADENI
AKSARAY
AKSEHIR
ALANYA
ALAPLI
ALPU
AMASRA
AMASYA
AMMAN
AMSTERDAM
ANAMUR
ANKARA
ANTALYA
ARALIK
ARDAHAN
ARDESEN
ARPACAY
ARTVIN
ASKABAT
ASTANA
ATINA
AVANOS
AYDIN
BAFRA
BAGDAT
BAKU
BALA
BALIKESIR
BARTIN
BASCIFTLIK
BASKIL
BATMAN
BAYBURT
BAYKAN
BELGRAD
BERLIN
BEYPAZARI
BILECIK
BINGOL
BIRECIK
BISKEK
BITLIS
BODRUM
BOGAZLIYAN
BOLU
BONN
BOZCAADA
BRUKSEL
BUDAPESTE
BUKRES
BUNYAN
BURDUR
BURSA
CADIR LUNGA
CANAKKALE
CANKAYA
CANKIRI
CAYCUMA
CELIKHAN
CEMISGEZEK
CENEVRE
CERKES
CEYLANPINAR
CEZAYIR
CHICAGO
CICEKDAGI
CIFTELER
CORUM
CUBUK
CUKURCA
CUKURHISAR
CUMRA
DALAMAN
DENIZLI
DERINKUYU
DEVELI
DEVREK
DIVRIGI
DIYARBAKIR
DOGANSEHIR
DOGUBEYAZIT
DUSANBE
DUZCE
EDIRNE
ELAZIG
ELBISTAN
ELMADAG
ERBAA
EREGLI-KARADENIZ
EREGLI-KONYA
ERUH
ERZINCAN
ERZURUM
ESKISEHIR
ETIMESGUT
FETHIYE
FINIKE
FRANKFURT
G.MAGOSA
GAZIANTEP
GEMEREK
GENC
GEREDE
GIRESUN
GIRNE
GOKCEADA
GOLBASI
GOLKOY
GUDUL
GUMULCINE
GUMUSHACIKOY
GUMUSHANE
GUNYUZU
GURUN
GUZELYURT
HAKKARI
HATAY
HAYMANA
HELSINKI
HINIS
HOPA
IGDIR
ILGAZ
INEBOLU
ISKENDERUN
ISPARTA
ISTANBUL
IZMIR
K.MARAS
KABIL
KAGIZMAN
KAHIRE
KALECIK
KALE-MALATYA
KANBERRA
KANGAL
KARABUK
KARAKECILI
KARAMAN
KARAPINAR
KARS
KASTAMONU
KAYSERI
KAZAN
KEBAN
KELKIT
KERKUK
KESKIN
KIEV
KILIS
KIRCAALI
KIRIKKALE
KIRKLARELI
KIRSEHIR
KISINEV
KIZILCAHAMAM
KIZILTEPE
KOCAELI
KOLN
KOMRAT
KONYA
KOPENHAG
KOSTENCE
KOZAKLI
KULU
KUTAHYA
KUVEYT
LEFKOSA
LONDRA
MACKA
MADEN
MADRID
MALATYA
MALAZGIRT
MAMAK
MANISA
MARDIN
MARMARIS
MAZGIRT
MAZIDAGI
MEDINE
MEKKE
MELBOURNE
MERSIN
MERZIFON
MIHALICCIK
MILANO
MINSK
MONTREAL
MOSKOVA
MUCUR
MUGLA
MUNIH
MURADIYE
MUS
MUTKI
NALLIHAN
NEVSEHIR
NEWYORK
NIGDE
NIKSAR
NUSAYBIN
OF
OLTU
ORDU
ORTAKOY
OSLO
OSMANCIK
OSMANIYE
OTTAWA
PADGORICA
PALU
PARIS
PATNOS
PEKIN
PINARBASI
POLATLI
PRAG
PRISTINA
RIYAD
RIZE
ROMA
S.KOCHISAR
SAKARYA
SAM
SAMSUN
SANLIURFA
SARAYBOSNA
SARICAKAYA
SARIKAMIS
SARIZ
SARKISLA
SEBINKARAHISAR
SELANIK
SEMDINLI
SEYDISEHIR
SEYITGAZI
SIDNEY
SIIRT
SILIFKE
SINOP
SIRNAK
SIVAS
SIVEREK
SIVRIHISAR
SOFYA
SOLHAN
SORGUN
STOCKHOLM
SULUOVA
SUMNU
TAHRAN
TARAKLIJA
TASKENT
TEKIRDAG
TIFLIS
TIRAN
TOKAT
TOKYO
TOMARZA
TOSYA
TRABZON
TUNCELI
TURHAL
UNYE
URGUP
USAK
USKUP
VALKANES
VAN
VARSOVA
VIRANSEHIR
VIYANA
WASHINGTON
WELLINGTON
YALOVA
YAPRAKLI
YESILHISAR
YESILYURT
YOZGAT
ZENITSA
ZILE
ZONGULDAK
ZURIH
ANA SAYFA
GÜNDEM
EKONOMİ
POLİTİKA
DÜNYA
SPOR
YEREL
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
MEDYA
KİTAP
SİNEMA
SÖYLEŞİ
EĞİTİM
CHP VE MHP'NİN ÖNERİLERİ KABUL EDİLMEDİ
07.07.2010 18:31
Tweet
Follow
TBMM (A.A) - TBMM Genel Kurulunda CHP ve MHP gruplarının gündeme ilişkin önerileri kabul edilmedi.
MHP Grubunun ''Sigara fabrikalarında çalışan TEKEL işçilerinin sorunlarına'' ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi ile ilgili söz alan MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, tütün üreticilerinin yanlış politikalar nedeniyle yabancı tütün tekellerine yenildiklerini ileri sürdü. Geçen yıl 7 TL olan tütün fiyatının bu yıl 2-3 TL'ye düştüğünü belirten Doğru, Batılı kartellerin isteğinin yerine geldiğini öne sürdü. 8.500 Tekel işçisinin hükümetin vereceği kararı beklediğini ifade eden Doğru, ''TekeL işçileri ya 4-C'yi kabul edecek ya da işsiz kalacak'' diye konuştu.
AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, TEKEL'in DSP-MHP-ANAP hükümeti döneminde özelleştirme kapsamına alındığını söyledi. Özelleştirmeler nedeniyle geçmiş dönemlerde işsiz kalanların mevcut hükümet döneminde 4-C kapsamında işe alındığını dile getiren Yeni, ''AK parti iktidarı işçinin, memurun emeğinin karşılığını veren bir hükümettir ''dedi.
CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ise 4-C uygulamasıyla toplumsal barışın sağlanamayacağını söyledi. MHP'nin gündeme ilişkin grup önerisi kabul edilmedi.
Genel Kurulda, daha sonra, CHP Grubunun ''usta öğreticilerin sorunlarının araştırılması'' konusundaki önergenin bugün görüşülmesi talebi ele alındı.
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, ek ders ücreti karşılığı çalışan usta öğreticilerin statüsüz olduklarını, asgari ücretin altında bir ücret aldıklarını belirtti. Usta öğreticilerin pek çok sorunun olduğunu ifade eden Öztürk, güvenceli bir işte çalışmayı umutla beklediklerini kaydetti. Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu kişilerin sorunlarına kulak vermesi gerektiğini kaydetti.
AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, geçmişte ''yokluğa ve yoksulluğa mahkum edilen'' usta öğreticiler için 2008 yılında yapılan düzenlemeyle 30 gün üzerinden sigorta primi yatırma ve borçlanma hakkı verildiğini, böylece emekli olmalarının sağlandığını söyledi.
MHP Balıkesir milletvekili Ahmet Turan Bulut, son dönemlerde yapılan iyileştirmelere rağmen usta öğreticilerin emekli olmalarının çok zor olduğunu söyledi. Bulut, usta öğreticilerin geçmişe dönük sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesini önerdi.
-''YENİ BİR ÇALIŞMA SİSTEMİNE GEÇİŞ YAPMAK...''-
Önerinin aleyhinde söz alan AK Parti Samsun Milletvekili ve Grup Başkanvekili Suat Kılıç, muhalefet gruplarının gündem önerileriyle ''emek ve zaman israfı'' yaptıklarını, ''milletvekillerinin emeklerinden ve vakitlerinden çok şey çalındığını'' söyledi.
Kılıç, yaklaşık 4 saatte yasama gündemine geçilemediğini belirterek, ''Bu büyük bir kayıp, büyük bir zaman israfı. Bırakın çalışalım, şu kanunları çıkaralım. Zaman kavramı ile bu kadar dalga geçmek doğru değil. Milletin seçilmiş temsilcilerinin emeklerine yazık oluyor'' diye konuştu. Kılıç, her gün getirilen grup önerilerinin ''hakkın kötüye kullanımı'' olduğu görüşünü savundu.
Suat Kılıç, ''Bu şekilde devam edecek olursanız gündemdeki tasarıların yasalaşabilmesi için yeni bir çalışma sistemine geçiş yapmak zaruret haline gelir. Bu durumda yeniden kanunların bitimine kadar devam edip çalışmaları bir an önce bitirmeyi düşünebiliriz'' diye konuştu.
-''ELİNİ TUTAN MI VAR?''-
''Sataşma gerekçesiyle söz alan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Kılıç'ın ''her seferinde Genel Kurulu tahrik ettiğini ve hakarette bulunduğunu'' iddia etti. 23. Dönem'in ilk 3 yılında 80'e yakın yasa çıkarıldığını, bu yasama yılında 40'a dahi ulaşmadığını belirten Şandır, ''Niye? Çalışma saatleri ile bu kadar oynarsanız, dayatma yaparsanız şikayet etmeye hakkınız yok'' görüşünü dile getirdi.
Araştırma önergelerinin görüşülmesinin ''zaman çalma ve çalışmayı engellemek'' olmadığını ifade eden Şandır, ''Sayın Kılıç bunu söylerken istismar yapıyor. Elinizi kolunuzu tutan yok, çalışalım...'' dedi. Dönem sonunda teşkilat yasaları getirmenin Genel Kurula ''haksızlık'' olduğunu savunan Şandır, ''Dün neredeydiniz? Ekim'e kadar da çalışmaya hazırız'' diye konuştu.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise 23. Yasama Dönemi'nde muhalefetin 660 kez karar yeter sayısı istediğini, bunların 329'unda karar yeter sayısı bulunamadığını söyledi. İnce, ''335 milletvekilin varken 135-140 milletvekilini buraya toplayamıyorsan ne çalışmasından bahsediyorsun'' dedi.
Aynı dönemde 174 kez karar yeter sayısı istendiğini, 119'unda bulunamadığını bildiren İnce, ''Elini tutan mı var? Yarısında yoksun, ne konuşuyorsun? Hoş ama boş konuşuyorsun. Bak Sayın Suat Kılıç, 'bu yöntem olmazsa yeni bir yönteme geçeriz' diyorsun. Senin dilinden cevap vereyim, elinden ne geliyorsa onu yap... Yapabiliyorsan yap da görelim. Sen Parlamentoyu tehdit mi ediyorsun? Sen kimsin, kendini ne zannediyorsun? Sen yeni bir yönteme geçersen biz de yeni bir yönteme geçeriz'' diye konuştu.
Meclis'in tatile girmesini istemediklerini ifade eden İnce, 1 Ekim'e kadar çalışabileceklerini kaydetti. İnce, ''Başbakan 1 haftadır tatilde, millet rahat ediyor. Gerginlik yok, kavga yok. Başbakan tatiline, biz de çalışmaya devam edelim'' dedi.
-PAKDİL'DEN UYARI-
Yerinden söz alan, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Kılıç'ı kastederek ''müsamere çocukluğu yapmasınlar'' sözleri üzerine, Başkanvekili Yılmaz Pakdil, milletvekillerinden ifadelerine dikkat etmelerini istedi.
Sataşma gerekçesiyle yeniden kürsüye gelen Suat Kılıç, ''Genel Kurulu tehdit etmek ve Meclis'e dayatmada bulunmanın kimsenin hakkı ve haddi olmadığını'' belirterek, ''cümlelerinin çarpıtıldığını'' söyledi. Kılıç, Uzunırmak'ın sözleri ile ilgili yargı yoluna başvuracağını kaydetti.
CHP'nin önerisi kabul edilmedi.
Genel Kurulda, Dışişleri Bakanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine geçildi.
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
İLGİLİ HABERLER
Trene mayınlı saldırı
27.05.2012, 23:59
Oğlunun düğün hazırlığında şehit haberi geldi
27.05.2012, 23:58
Muş’ta 3 terörist yakalandı
27.05.2012, 23:40
"Pakistan, Afganistan çözümünün parçası haline getirilmeli"
27.05.2012, 23:18
Çiçek'ten Kasımpaşa'ya kutlama
27.05.2012, 22:53
Meteorolojiden yağış uyarısı
27.05.2012, 22:18
Eskişehir'de toplu balık ölümleri
27.05.2012, 22:04
"Uludere soruşturmasında karartma söz konusu değil"
27.05.2012, 21:44
Temsili "Mavi Marmara gemisi" suya bırakıldı
27.05.2012, 21:39
Orhan Boran son yolculuğuna uğurlandı
27.05.2012, 21:26
Taş ocağında göçük: 1 ölü
27.05.2012, 20:57
İranlı yolcu, THY uçağında hayatını kaybetti
27.05.2012, 20:49
Yozgat’ta şiddetli yağmur
27.05.2012, 19:44
Bolu'da kene alarmı
27.05.2012, 19:32
Jandarmadan kaçak kazı operasyonu
27.05.2012, 19:12
Erdoğan'dan BDP'ye: "Bunlar ölü seviciler"
27.05.2012, 18:53