Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 04:16
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

CHP YENİ KÜRT RAPORU ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR
09.07.2010 08:58
CHP, son Merkez Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda yeni Kürt raporunun hazırlanması için harekete geçiyor. Raporun hazırlanması için oluşturulacak heyet önümüzdeki hafta Gaziantep'ten başlayarak bölgeyi dolaşacak. ANKARA (ANKA) - CHP, son Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında alınan karar doğrultusunda yeni Kürt raporunun hazırlanması için harekete geçiyor. Raporun hazırlanması için oluşturulacak heyet önümüzdeki hafta Gaziantep'ten başlayarak bölgeyi dolaşacak.
CHP'nin son MYK toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla, günümüz koşullarında geçerliliğini büyük ölçüde yitiren 1989 tarihli "Doğu ve Güneydoğu Sorunlarına Bakış ve Çözüm Önerileri" raporunun yerine yeni bir rapor hazırlanması kararı alınmıştı. ANKA'nın edindiği bilgiye göre 1989 raporunun yerine tamamıyla yeni bir rapor hazırlanması için bir heyet oluşturulacak. Heyette CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, CHP MYK üyesi Mahmut Duyan ve CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Mehmet Faraç'ın yer alabileceği belirtiliyor. CHP'li heyet önümüzdeki hafta Gaziantep'ten başlayarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki tüm illeri dolaşacak. Heyet ziyaretlerinde 3 aşamalı bir görüşme trafiği izleyecek. CHP'li heyet öncelikle partililerle buluşarak bölgenin sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerilerini dinleyecek. Heyet daha sonra sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelecek. Bu görüşmelerden sonra CHP'li heyet vatandaşlarla buluşacak, vatandaşların sorunlarını, sıkıntılarını ve önerilerini dinleyecek. CHP'lilerin bu süreçte "az konuşup çok dinleyecekleri" ifade ediliyor.
Bölgedeki ziyaretlerin ardından CHP'li heyet Kürt sorununun kalıcı çözümü için tespitler ve önerilerin yer alacağı bir rapor hazırlayacak. Rapor, CHP'nin sorunun çözümüne ilişkin hazırladığı taslaklar ile bölgede yapılacak gözlem ve tespitler birleştirilerek hazırlanacak. CHP, raporla "Bu sorunu ancak CHP çözer" mesajını verecek. (ANKA)
(HH/ÖMR)
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.