Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 04:21
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

CHP'DEN İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANI'NA DAVA
13.07.2010 13:54
İSTANBUL (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP'nin oylarını hileyle geçersiz saydığı iddiasıyla Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan hakkında dava açtı. Hazırlanan iddianamede Doğan'ın 3 yıla kadar hapsi istenirken, CHP İl Başkanı Berhan Şimşek, "Oylar çöpte, otellerde bulundu" dedi.
CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, seçimde hile yapıldığı iddiaları ve açılan davaya ilişkin olarak Beylikdüzü Belediye Başkan aayı Doç. Dr. Vecdet Öz ile birlikte parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Şimşek, CHP'nin oylarının çöpte ve otellerde bulunduğunu iddia ederek, "Telefon dinlemeleri var. Bu telefon dinlemelerini de AK Parti'den öğrendik. Deliller var. Bu deliller çerçevesinde mahkemeye başvurduk. Türkiye'de bir ilk oldu ve mahkeme dava açtı. Seçime hile karıştırıldı. Çekmeköy,
Beykoz ve Esenyurt'ta da aynısı oldu" şeklinde konuştu. Şimşek, bundan sonraki seçimler için kılcal damar örgütlenmesi yaptıklarını kaydetti.
Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Vecdet Öz ise Adli Tıp Kurumu'nda görevli olduğunu ve delilleri tek tek ortaya çıkardıklarını söyledi. Beylikdüzü'nde seçimi 320 oyla kaybettiklerini anlatan gözüküyor ama 15-20 bin oy fazlamız vardı. bu oyların hepsi götürüldü. İddia ediyorum AK Parti'nin aldığı oyun yüzde 15 bu şekilde oldu" dedi. Öz, "Mahkeme kararı lehimize çıkarsa Beylikdüzü Belediyesi'ni geri istiyoruz" şeklinde konuştu.
İl Başkanı Berhan Şimşek ayrıca akbil değişimleriyle ilgili de açıklama yaparak, akbil yenilemelerinde 10 lira alındığını iddia etti. Şimşek, "Bunu da 3 yerde değiştiriyorlar. Yani bir kişinin akbil değiştirmeye gitmesi için 4 lira yol parası vermesi gerekiyor, o kişiye de geriye 2 lira kalıyor" dedi. Şimşek ayrıca konuyla ilgili karar kendilerine ulaştıktan sonra mahkemeye başvuracaklarını bildirdi.
(EY-ÇK-ÖK-Y)
13.07.2010 13:53:54 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.