Son Haberler
27.05.2012 Pazar 22:41
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

CHP'Lİ PAZARCILAR REFERANDUMDA "EVET" DİYECEK
08.08.2010 16:36
ADANA (İHA) - Adana'da, kendilerinin CHP'li olduğunu ileri süren pazarcı esnafı, CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'ın pazarcılara karşı uygulamalarından dolayı 12 Eylül'de yapılacak referandumda "evet" oyu vereceklerini söyledi. Pazarcı esnafı ayrıca pazar sorunu çözülünceye kadar pazara çıkmama kararı aldı.
Adana'da, Çukurova ilçesi sınırları içinde bulunan pazarcı esnafı son günlerde dertli. Pazarcılar ile Çukurova Belediyesi arasında Barış Manço Bulvarı üzerinde kurulan semt pazarı nedeniyle sorun yaşanıyor. Daha önce haftanın 7 günü pazar kurulan Barış Manço Bulvarı Semt Pazarı'nın işleyişi 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden sonra Çukurova Belediye Başkanı olan Yıldıray Arıkan dönemiyle birlikte değişmeye başladı. Pazar haftanın her günü yerine sadece bir günü açılmaya başladı. Belediye başkanı ile
sürekli görüşen pazarcı esnafı bir türlü soruna çare bulamadı. Bunun üzerine esnaf Çukurova ilçesi sınırlarındaki bütün pazarlarda satış yapmamaya karar verdi. Bugün Güzelyalı Semt Pazarı günü olmasına rağmen pazarcı tezgah açmadı. Pazarcı esnafı CHP'li olduklarını ancak yaşanan sorun nedeniyle 12 Eylül'de referandumda "evet" oyu vereceklerini söyledi.
5 çocuğu olan 51 yaşındaki Ramazan Akçay yerel seçimlerde Arıkan'a oy verdiklerini ancak Arıkan'ın yanlış yaptığını ifade ederek, "Arıkan bu yanlışı düzeltsin. Aksi taktirde CHP'li olmamıza rağmen referandumda evet oyu vereceğiz. Bu yanlış düzeltilene kadar da pazarlara çıkmıyoruz. Pazara sadece bizim tezgahımız çıkacak" dedi.
(FK-HO-Y)


08.08.2010 16:35:47 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.