Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 02:37
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

Çukurca'da çatışma: Altı şehit... Operasyon sürüyor...
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, ilk belirlemeye göre 6 asker şehit oldu. 20.07.2010 14:22

HAKKARİ (ANKA) - Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Kavuşak köyündeki Hantepe Karakolu'na PKK'lı bir grup tarafından saldırı yapıldı. Çıkan çatışmada ilk belirlemeye göre 6 asker şehit oldu.
Alınan bilgiye göre, Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan Çukurca ilçesi Uzundere beldesi ile Kavuşak köyü arasında bulunan Hantepe üst noktasındaki askeri birliğe terör örgütü PKK'lı bir grup tarafından saldırı düzenlendi.
Saldırıda ilk belirlemelere göre 6 asker şehit olurken, çok sayıda yaralı askerin bulunduğu belirtildi.
Bölgede çatışmalar devam ederken, geniş çaplı operasyon başlatıldığı ve özel eğitimli komandoların sevk edildiği öğrenildi.(ANKA)

HAKKARİ (ANKA) - Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Kavuşak köyündeki Hantepe Hantepe'de konuşlu askeri birliğe PKK'lı bir grup tarafından saldırısı ardından bölgede operasyonlar hava destekli olarak devam ediyor.
Türkiye'nin Kuzey Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nde, gece saatlerinde terör örgütü PKK'lı bir grup, Kavşak-Uzundere bölgesi arasındaki Hantepe'de konuşlu askeri birliğe saldırdı. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 6 asker şehit düştü, 17 asker yaralandı. Çatışmanın haber alınmasıyla bölgeye çok sayıda özel eğitimli komandolar sevk edildi.

-HAVA HAREKETLİLİĞİ ARTTI-

Hantepe'de konuşlu askeri birliğe yapılan saldırı sonrası Hakkari'de gece boyunca yaşanan hava hareketliliği de halen devam ediyor. Otluca Köyü'nde bulunan Dağ ve Komando Tugay'ından kalkan helikopterlerle, PKK'lı grupların peşine düşen güvenlik güçlerine sevkiyat yaptığı belirtildi. Çatışmada yaralanan askerler, helikopterlerle Fatih Kışlası'na burada hazır bekletilen ambulanslarla Hakkari Askeri Hastane'de kaldırılarak, tedavi altına alındı.(ANKA)

 

YORUMLARINIZ
adem kılıç - 07.03.2011 23:23
bende bu çatısma sırasında oradaydım şehit olanlardan hakan yutkun ıle üsteğmen çetın aylar da komutanımdı 1989-4 tertıp olarak çukurca hantepe de görev yaptım
Dağıstan - 20.07.2010 16:51
Türkiye Cumhuriyeti, arkasında başta Yunanistan olmak üzere bir çok destekçisi olan Samson darbesini bir haftada püskürttü, Kıbrıs Türklerini iki aşamalı çıkarma ile kurtardı ve 36 yıldır da Kıbrısta Türkler Özgür ve mutlu yaşıyorlar. Peki Bu Kuzey Irak saldırısı, PKK saldırısı neden bitirilemiyor? Çünkü içinde Amerika var: Destek var. Bir düşlünelim, America, birinci körfez savaşından sonra, 36 . Paralelin kuzeyini Irak Merkezi yönetimine yasakladı: Bunun anlamı nedir? Şimdide Irakın kuzeyine kimseyi sokmuyor, ay nı şey değilmi: Birinci olay Irakı darmadağın etti. İkincisi neyi amaçlıyor. Haritalar ortada. Olan Anadalu yiğitlerine oluyor: Önce yerel seferberlik ilan edilmeli, Sonra Yurttaşlıktan çıkarılmalı, sonra (Suriye yapıyor) 18 yaşından küçüklerin ailelerinden tapuları geri alınmalı, ve en önemliside süpürme kara çıkarması yapılmalıdır: Yoksa Kurtuluş savaşındaki gibi 250 bin askerimiz gider!
danan - 20.07.2010 14:54
kuzeyı ıraha hemen orerasyon yapılmalı
volkan - 20.07.2010 13:46
hey ön kuzu ön kuzu önde giden ön kuzu bu bayrak yere düşmez ölmedikce son kuzu acılım sevdalıları artık yüregi yanan gözünde yaş dinmeyen TÜRK analarını görün terörist analarını yalvaran hayin zihniyetin farkına varın
özgür acar - 20.07.2010 11:44
bencede idam geri gelmeli apoda ölmemli
Zeyn Akoy - 20.07.2010 11:16
Kardesim,inlerinde pusu kurmus cani teröristlerin üzerinre,süt kokan ana kuzulara"hüüücuummmm"deyip eski bir usulle yollanirmi?
Ordumuz modern bir ordu.Topu var,savs ucagi var,savas helekopterleri var,heronleri var,gece görüs dürbunleri var.Modern dünyada,önemli olan ölmeden öldürmektir büyük olmak.Öldükten sonra,100 bin teröristi öldürsen neye yarar.Her bir anakuzusu öldugunde mutlaka mesulyet sahibi bir komutan VEYA:DIGER ilgililer istifa etmelidir.Bu beceriksizlik,muhtesem Türk Ordusuna yakistiramiyorum.
SEHITLERE RAHMET;YAKINLARINA BAS SAGLIGI DILIYORUM::
İDAM GERİ GELMELİ - 20.07.2010 10:54
1 idam geri gelmeli
2 Terörist canlı yakalnmamalı
3 terörist leşi imha edilmeli ailesine falan verilmemeli
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
1