Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 04:40
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

"DADALOĞLU, AVŞAR, YERELDEN ULUSALA AVŞAR KÜLTÜRÜ" PANELİ KAYSERİ'DE YAPILDI
24.07.2010 18:07
KAYSERİ (İHA) - Kayseri'de 'Dadaloğlu, Avşar, Yerelden Ulusala Avşar Kültürü' paneline katılan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Asıl ırkçılığı 'Ne Mutlu Türküm' demeyenler yapıyor" dedi.
Şehir Tiyatrosu'nda yapılan panele Milletvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, Dadaloğlu Vakfı Başkanı Necati Eravşar, Prof. Dr. İsmail Görkem, Doç. Dr. Mustafa Aksoy ve çok sayıda dinleyici katıldı.
Panelde konuşan Dadaloğlu Vakfı Başkanı Necati Eravşar, "1988 yılından beri kültürel faaliyetler yapıyoruz. Bu zamana kadar Türkiye tarafından bilinen birçok bilim adamını misafir ettik. Biz Türk milletinin özüyüz. Temel unsuruyuz. Bizi kimse başka yere koyamaz. Devletimize başka ortak kabul etmeyiz" değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye'nin yedide birini Avşarların oluşturduğunu belirten Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Avşarlar çok dağınık yaşıyor. Irkçılık yapılmıyor. Asıl ırkçılığı 'Ne Mutlu Türküm' demeyenler yapıyor. Hiçbir zaman Türk milleti ırkçı olmamıştır. Olsaydı, imparatorluk kuramazdı. Farklı milletleri bünyesinde barındırmış bir devlettir. Avşarlar, yaşadıkları devlete yanlış yapmazlar. Ancak, kültürlerine çok sahip çıkarlar ve rahat yaşarlar. Pek emir dinlemezler. Bu yüzden Dadaloğlu'nun
dediği gibi,' Ferman padişahınsa, dağlar bizimdir' düşüncesiyle hareket ederler. Avşarlar, kendi halindedir" ifadelerini kullandı.
(BY-MÇ-CMH-Y)
24.07.2010 18:08:06 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.