Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 02:53
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

DENİZLİ - VALİ ERKMEN İNCELEMELERDE BULUNDU
16.08.2010 16:01
DENİZLİ (İHA) - Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Yeni Hükümet Konağı ve Meydan Projesi kapsamında, belli binalarının yıkımı yapılacak olan Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi'nde incelemelerde bulundu.
Vali Yavuz Erkmen'e Denizli İl Özel İdaresi İmar Müdürü Niyazi Dayanır ile yüklenici firma yetkilisi Ahmet Aldoğan bilgi verdi. İki ay önce ihalesi yapılan ve 3 Ağustos 2010 tarihinde yüklenici firmaya yer tesliminin ardından başlanan çalışmalar çerçevesinde okulun içindeki eşyalar boşaltılmaya başlandı.
Çalışmalar kapsamında halen spor salonu olarak kullanılan binanın yıkımı devam ederken, Koruma Kurulu kararı olan Hükümet Konağı’nın mevcut tutularak yeni Hükümet Konağı’nın yapılmasının amaçlanıldığı proje kapsamında, taş binalar birleştirilerek müze oluşturulacak. Yeni Hükümet Konağı ve Meydan Projesi kapsamında, yeşil alan ile birlikte vatandaşların sosyal ve sanatsal faaliyetlerini yapabilecekleri 24 saat canlı olarak tutulacak bir alanın oluşturulması planlanıyor.
Vali Yavuz Erkmen önemli olanın projenin bütünlüğünü ve büyüklüğünü görmek olduğunu söyleyerek, yüklenici firmanın 2011 yılı sonlarında inşaatı tamamlayabileceğini kendilerine ilettiğini ifade etti. Vali Erkmen ayrıca, projenin gerçekleşmesiyle hem yeni hükümet konağı elde etmenin yanında, Denizli merkezde yıllardır eksikliği çekilen müzeye kavuşulacağını, ayrıca bir kent meydanı kazanılarak Türkiye'de diğer illere örnek olunacağını, bu meydanda da 24 saat yaşanan bir meydan olmasını arzu ettiklerini söyledi.
(AV-SK-Y)
16.08.2010 15:57 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.