Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 05:16
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

DESİGN TURKEY 2010 BAŞLIYOR
09.07.2010 08:56
Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödüllerinin ikincisi için başvurular 12 Temmuz'da başlayacak. ANKARA (ANKA) - Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödüllerinin ikincisi için başvurular 12 Temmuz'da başlayacak.
TURQUALITY® Programı dahilinde, Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK)işbirliğiyle bu yıl 2'incisi gerçekleştirilecek olan Design Turkey için başvurular 12 Temmuz itibariyle alınacak. Bu yıl düzenlenecek olan tasarım değerlendirme sistemi Design Turkey programı çerçevesindeki "Kavramsal Tasarım" ödüllerinin teması ise "Topluma Faydalı Tasarım" olarak belirlendi. Ödüller, "İyi Tasarım", "Üstün Tasarım" ile "TURQUALITY® Tasarım" aşamalarında değerlendirilecek.

-KİMLER BAŞVURABİLİR?-

Ürün tasarımı ödülleri için başvuru, üretici, marka sahibi firma yetkilisi veya tasarımcı tarafından yapılabilecek. Adayların yarışmaya katılabilmesi için ürünlerinin en fazla üç yıl önce piyasaya sürülmüş olması gerekiyor. El yapımı ürünler veya prototipler ise ödül için aday olamayacaklar.
Design Turkey ürün değerlendirmesine, şu ürünler aday olabilecek:
"-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tasarımcılar tarafından tasarlanan ürünler.
-Türkiye'de ikamet eden tasarımcılar veya Türkiye'de ticaret odasına kayıtlı tasarım şirketleri tarafından tasarlanan ürünler.
-Türk Ticaret Kanununa veya Borçlar Kanununa göre kurulmuş şirketler tarafından üretilen ürünler.
-Markası Türk Ticaret Kanununa veya Borçlar Kanununa göre kurulmuş şirketler tarafından tescil ettirilmiş ürünler." (ANKA)
(EBR/ÖMR)
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.