Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 02:17
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

DSP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MACİT: ''REFERANDUM, AK PARTİ İKTİDARININ OYLANMASINA DÖNÜŞMÜŞTÜR''
09.07.2010 14:08
ANKARA (İHA) - DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, 12 Eylül'de yapılacak referandumun ''AK Parti iktidarının oylanmasına dönüştüğünü'' iddia etti.
Macit, düzenlediği basın toplantısında, Akkuyu'da Rusya tarafından kurulacak nükleer santralden Türkiye'nin enerjiyi dünya fiyatlarının iki katına satın alacağını ileri sürdü. Kurulacak santral için dünyada bu işi iyi yapan ülkelerin ''ihaleye davet edilmediğini'' savunan Macit, ''Türkiye yararına işler yapmak yerine, kişilerin karı için işler yapılıyor. Türkiye soyuluyor'' dedi.
Macit, bu santral karşılığında Rusya'nın Türkiye'ye ''Samsun-Ceyhan petrol boru hattına petrol akıtma sözü verdiğini'' öne sürerek, ''Hükümet bu anlaşmayı derhal geri çekmelidir'' diye konuştu.
Macit, bir soru üzerine, Anayasa değişiklik paketinde halkın yararına maddeler olduğu gibi ''kuvvetler ayrığı ilkesini zedeleyen tuzak maddelerin de bulunduğunu'' savundu. Halkın yararına olan bazı maddelerin Anayasa değişikliğine ihtiyaç duyulmadan da düzenlenebileceğini belirten Macit, ''Anayasa Mahkemesi kaygılarımızı giderecek bir düzenleme yapmamıştır'' dedi.
Macit, 12 Eylül'deki referandumun ''AK Parti iktidarının oylanması'' haline dönüştüğünü öne sürerek, referandumda ''hayır'' oyu kullanacaklarını bildirdi.
(İHA-ÖZ-Y)
09.07.2010 14:08:13 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.