Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 02:23
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

DSP'den Başbakana istifa çağrısı
DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, yaşanan terör olayları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı istifaya çağırdı. 01.07.2010 12:12

(ANKA) - Macit, "Herhalde dünyada böyle pişkin, keçeyi suya ıslamış bir hükümet Türkiye'den başka bir yerde yoktur. Sayın Başbakan bu pişkinlikten vazgeçip, derhal istifa etmesi gerekir. İçişleri Bakanı derhal istifa etmesi gerekir" dedi. -Macit, AKP'li Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın "kuma" önerisi getirmesine de, "Derhal istifa etmesi gerekir. Bu Belediye Başkanı istifa etmiyorsa hemşehrisi olan Başbakan'ın partiden atması gerekir. Atmıyorsa Sayın Başbakan'da, Rize Belediye Başkanı gibi düşünüyor demektir" diye konuştu.

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, yaşanan terör olayları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı istifaya çağırdı. Macit, "Herhalde dünyada böyle pişkin, keçeyi suya ıslamış bir hükümet Türkiye'den başka bir yerde yoktur. Sayın Başbakan bu pişkinlikten vazgeçip, derhal istifa etmesi gerekir. İçişleri Bakanı derhal istifa etmesi gerekir" dedi.
TBMM'de basın toplantısı düzenleyen DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, hükümeti topa tuttu. Terörü tamamen güvenlik güçlerine havale eden bir hükümetle karşı karşıya kalındığını vurgulayan Macit, Başbakan ile İçişleri Bakanı'nı istifaya çağırarak şöyle dedi:
"Herhalde dünyada böyle pişkin, keçeyi suya ıslamış bir hükümet Türkiye'den başka bir yerde yoktur. Sayın Başbakan bu pişkinlikten vazgeçip derhal istifa etmesi gerekir. İçişleri Bakanı derhal istifa etmesi gerekir. Bu kadar canlar giderken, pişkinlikle makamlarında oturmaları artık çok fazladır diye düşünüyorum."

-"BAŞBAKAN, RİZE BELEDİYE BAŞKANI'NI GÖREVDEN ALMALI"-

AKP'li Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın "kuma" önerisinin hatırlatılması üzerine Macit, şöyle dedi:
"Rize'den çok ilginç politikalar çıkıyor. Geçmişte Rize'den çok ilginç, özellikle Milli Görüş çizgisinden olan, AKP görüşü çizgisinde olan çok ilginç politikacılar çıktı. Bu ilginç politikacıların son halkası olarak Rize Belediye Başkanı'da dahil oldu. Başbakanımız da Rizeli olduğuna göre herhalde terörün çözümü olarak Rize Belediye Başkanı'ndan, terörün çözümü için bulduğu ilginç düşünceden yararlanması gerekir diye düşünüyoruz. Biraz gitsin Belediye Başkanı'ndan Sayın Başbakan kurs alsın. Demek ki, terörü ilginç yöntemlerle çözeceklerini gösteriyorlar."
Bakırcı'nın derhal istifa etmesi gerektiğini vurgulayan Macit, "Bu Belediye Başkanı istifa etmiyorsa hemşehrisi olan Başbakan partiden atması gerekir. Atmıyorsa Sayın Başbakan'da Rize Belediye Başkanı gibi düşünüyor demektir. Başbakan'ın Türk halkına sorumluluğu gereği çözüm getirmeli, getirmiyorsa Başbakan da Belediye Başkanı ile aynı çizgidedir" dedi.

YORUMLARINIZ
doğru söz - 01.07.2010 16:18
helal olsun doğrusuda bu birileri nihayet akıl etti. Tebrikelr DSP li milletvekilidne
Mümtaz Şahsiyet - 01.07.2010 16:07
Japonyada falan olsaydı başbakan ve genelkurmay başkanı istifa değil intihar ederdi öyle bir onurları var..
- 01.07.2010 13:45
sayın macit başbakan hangi birinin ağzını büzecek biz başbakanımızı seviyoruz
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
1